.png)
Retrofity w starym aucie?
- 666mAh
- Użytkownik
- Punkty reputacji: 363
- Podziękował: 20 razy
- Otrzymał podzięk.: 27 razy
Moim zdaniem nie opłaca się jak już je masz, przeczytaj sobie mój poprzedni post bo edytowałem. Co do wytrzymałości żarówek, mnie akurat nie przeszkadza wymiana co pół roku czy częściej bo na szczęście w obydwóch samochodach cała wymiana to kwestia 10 minut, dlatego też nie przyszły mi do głowy takie modyfikacje jak u Ciebie. Dodam że mam idealnie ustawione lampy i czyściutkie klosze, a to + mocne żarówki mnie osobiście wystarcza
.
.png)
Thelema Quest + Dead Rabbit 3
- Sirion
- Użytkownik
- Punkty reputacji: 654
- Podziękował: 25 razy
- Otrzymał podzięk.: 32 razy
@
666mAh Czyli nie ma sensu zmieniać retrofitów na zwykle wzmocnione (bardziej wyżyłowane) halogeny.
Nie uśmiecha mi się średnio co 4 miesiące rozbierać przodu auta.
Mój przebieg półroczny podobny do Twojego, tylko że więcej stoję w korkach.
/MGdy

Nie uśmiecha mi się średnio co 4 miesiące rozbierać przodu auta.
Mój przebieg półroczny podobny do Twojego, tylko że więcej stoję w korkach.
/MGdy
- 666mAh
- Użytkownik
Na ile godzin to Ci nie powiem, ale wytrzymują mi ok. pół roku jazdy czyli ok. 10 000 - 12 000 km.
Edit: wprowadziłem trochę w błąd, bo w samochodzie o którym pisałem są żarówki H7 a nie H4. Ja jeździłem nim 5 lat i przerobiłem sporo mocnych żarówek a od pół roku tym autem jeździ żona, obecnie na żarówkach Philips X-treme Vision Pro (polecam). Ja sobie kupiłem inne auto, na żarówki H4 właśnie. Od razu założyłem w nim Philipsy Vision Plus kupione na szybko w markecie, ale jak padną kupię albo te same co w drugim aucie bo miałem ich kilka kompletów, albo Philips Racing
.
To tak w szczegołach
.
eD
Edit: wprowadziłem trochę w błąd, bo w samochodzie o którym pisałem są żarówki H7 a nie H4. Ja jeździłem nim 5 lat i przerobiłem sporo mocnych żarówek a od pół roku tym autem jeździ żona, obecnie na żarówkach Philips X-treme Vision Pro (polecam). Ja sobie kupiłem inne auto, na żarówki H4 właśnie. Od razu założyłem w nim Philipsy Vision Plus kupione na szybko w markecie, ale jak padną kupię albo te same co w drugim aucie bo miałem ich kilka kompletów, albo Philips Racing
.png)
To tak w szczegołach
.png)
eD
- Sirion
- Użytkownik
@
666mAh Na ile Ci wystarczają mniej więcej godzin pracy takie zwykłe żarówki, jak ja to mówię na wypasie?
/MGdy

/MGdy
- 666mAh
- Użytkownik
edarek pisze:Żadne reflektory halogenowe nie są dostosowane do zamienników LED. Jedne mogą lepiej kierować wiązkę, inne gorzej.
Dokładnie tak. Ja jeżdżę bardzo dużo w nocy, ale jakoś nie myślałem zabierać się za takie modyfikacje. Po prostu kupuję możliwie najmocniejsze i o najbardziej białym świetle H4 (kosztem oczywiście żywotności żarówek), zdarzało mi się też montować żarówki bez homologacji, ale to dalej żarówki H4.
- Sirion
- Użytkownik
@
iron64
Tak, dobrze są osadzone żarówki, były wyciągane reflektory bo inaczej się nie da.

Tak, dobrze są osadzone żarówki, były wyciągane reflektory bo inaczej się nie da.
- iron64
- Użytkownik
- Punkty reputacji: 4201
- Otrzymał podzięk.: 539 razy
Nie znam Corsy C prawdę mówiąc. Jednak czy aby na pewno dobrze osadzone są żarówki w gnieździe? Pytam, bo w Cromie też miałem problem z osadzeniem LEDów, problemem było trafienie w wycięcia, nie udawało mi się to, aż się zawziąłem i wyjąłem lampę. Wtedy wszystko już pasowało. .png)
.png)

- Sirion
- Użytkownik
@
iron64 No właśnie w Corsie są światła soczewkowe i nic to nie zmienia, świecą wszędzie byle nie na drogę:-).
@
edarek Dokładnie tak żadne nie są przystosowane, ale mogą wcale nie muszą współpracować z ledami.
W swoim aucie nie mam soczewek a mam idealne odcięcie.

@

W swoim aucie nie mam soczewek a mam idealne odcięcie.
- edarek
- Moderator
- Punkty reputacji: 3617
- Podziękował: 473 razy
- Otrzymał podzięk.: 333 razy
Trzeba tu rozróżnić rodzaj lampy. Te, które używają oddzielnych odbłyśników do świateł mijania i drogowych (w tym właśnie soczewkowe) lepiej nadają się do "tuningu" świateł. W przypadku H4 jest już dużo gorzej.
You don't smoke? Do not vape!

Tak w przybliżeniu
Tak w przybliżeniu
- iron64
- Użytkownik
- Punkty reputacji: 4201
- Otrzymał podzięk.: 539 razy
Z moich obserwacji wyszło, że światła soczewkowe nadają się, a zwykle tzw. ryfle już nie, bo świecą gdzie popadnie.