Ukradł tramwaj i zabierał pasażerów.

Tematy luźne, swobodne, nie do końca poważne
Awatar użytkownika
vitz
Donator
Donator
Punkty reputacji: 531
Podziękował: 57 razy
Otrzymał podzięk.: 45 razy

Postautor: vitz » 30 paź 2022, 12:24:54

Bohater, na którego nie zasługujemy. :) Poświęcił swój cenny czas, by dopomóc ludziom w potrzebie - ułańska fantazja. :D
Obrazek
Awatar użytkownika
ROLF
Donator
Donator
Punkty reputacji: 1
Podziękował: 19 razy
Otrzymał podzięk.: 2 razy

Postautor: ROLF » 30 paź 2022, 12:18:36

Moim zdaniem to porywacz nie powinien być oskarżony o cokolwiek. Odpowiedział aktem rozpaczy na groźby magistratu na okrajanie rozkładów jazdy w celach oszczędnościowych. Nie mówię żeby zaraz medal dawać, ale naprawdę chcą go oskarżać o cokolwiek??? Dobry człowiek nawet zabierał zmarzniętych ludzi z przystanków. Wiem, wiem jest prawo, kodeksy, przepisy, dekrety.

k87
Awatar użytkownika
Vlad
Użytkownik
Użytkownik
Punkty reputacji: 284
Otrzymał podzięk.: 70 razy

Postautor: Vlad » 30 paź 2022, 10:02:16

Otóż to, pewnie skończy się na zawiasach. Mnie z kolei przypomniała się historia próby dezercji czołgiem, to był wyczyn! Albo jeszcze inna, jak gdzieś na wsi ojcu kumpla zdechło auto, 23-cia, mgła, że na kilka metrów nie widać, patrzą, a tu MPK chyba 134 na fuchę gdzieś jechał, zatrzymali go i dojechali do Mogilan.

/MGdy
Awatar użytkownika
Superlux
Patron
Patron
Punkty reputacji: 4343
Podziękował: 413 razy
Otrzymał podzięk.: 138 razy

Postautor: Superlux » 30 paź 2022, 01:18:35

Kurcze frak, nie wiem czy bym go skazał. Tramwaj nocny, wymarzone udogodnienie dla spóźnialskich baletmistrzów, to lepsze niż nocne autobusy. Normalnie powinni dać mu nagrodę, bo to wcale niegłupi pomysł... lubię tramwaje, szczególnie nocą. :D Przypomina mi się gostek ze Szczecinka który wiele lat temu porwał autobus, był pijany w trąbę. W sądzie pojawił się element łagodzący - nie zatrzymywał się na przystankach, nie zabierał pasażerów... więc teoretycznie nie naraził ich życia na zagrożenie. ;)

:beer1:
Obrazek
Awatar użytkownika
Tenmen
Donator
Donator
Punkty reputacji: 2714
Podziękował: 540 razy
Otrzymał podzięk.: 346 razy

Postautor: Tenmen » 29 paź 2022, 13:34:14

Myślę że młody człowiek spełnił swoje marzenie. ;) Niestety grozi mu zmiana, z miejsca siedzenia motorniczego na inne. Będzie oskarżony za włamanie oraz zagrożenie katastrofą w ruchu lądowym, Kara do lat 10. :(

25-latek ukradł w nocy tramwaj w Katowicach, dojechał nim do Chorzowa i zabierał pasażerów. Tam został zatrzymany. Policjanci i Tramwaje Śląskie wyjaśniają, jak doszło do tego zdarzenia. Na razie nie wiadomo, w jaki sposób mężczyzna dostał się na teren zajezdni i wyjechał z niej niezauważony. Na trasie między Katowicami a Chorzowem pojawił się w nocy tramwaj linii nr 33, który nie był wpisany w rozkład jazdy i na co dzień nie kursuje. Zauważył go motorniczy innego tramwaju i powiadomił dyspozytora.

Dyspozytor próbował skontaktować się z motorniczym poprzez radiotelefon. To się nie udało. Podjęta została szybko decyzja o tym, żeby zatrzymać wagon. Zdalnie wyłączono zasilanie trakcji tramwajowej w centrum Chorzowa. W ten sposób tramwaj unieruchomiono. Wezwano policję. Na miejsce skierowany został także kontroler ruchu naszej spółki. Mężczyzna, który prowadził tramwaj nie uciekał, został zatrzymany przez policję - mówi Andrzej Zowada, rzeczni Tramwajów Śląskich S.A.

Zatrzymany mężczyzna ma 25 lat. Jak powiedział RMF FM dyżurny z biura prasowego śląskiej policji, 25-latek wyjechał tramwajem z zajezdni w Katowicach-Zawodziu i dojechał do Chorzowa po drodze zabierając ludzi. Czynności policyjne z jego udziałem trwają.

Obrazek

Wróć do „OFF Topic”