Dobra ogarnąłem temat. Zajęło mi sporo czasu, aby w końcu zalogować się na Youtube Vanced.
Zacząłem od odinstalowywania aplikacji i ponownego instalowania każdej wersji pokolei, ale z marnym skutkiem.
Następnie w ustawieniach wyłączyłem YouTube wciąż nic. Czyszczenie cache - bez powodzenia. Usuwanie konta google, ponowne logowanie - niestety nie.
Kilkanaście stron na Reddit, kilka rad użytkowników, w końcu 1 sposób zadziałał.
W ustawieniach aplikacji należy wyłączyć Google Chrome, co skutkuje odinstalowaniem aplikacji. Po tym zabiegu logowanie w aplikacji Youtube Vanced jest możliwe.
Następnie w ustawieniach aplikacji klikamy Google Chrome - włącz, instaluję się przeglądarka.
Wchodzimy do sklepu Google i aktualizujemy Chrome.
Tyle i aż tyle, by wszystko działało.
Wyczytałem, że Youtube Vanced to to samo co Youtube premium bez możliwości pobierania. Jak dla mnie wystarczająco, tym bardziej, że za darmo

Jakościowo odnoszę wrażenie, że dźwięk jest lepszy niż poprzez Spotify. Korzystam z OP6, przesył dźwięku przez Bluetooth.
Tuner audio:
-wstepne ustawienia: hip hop
- ogólna poprawa jakości
W samochodzie equalizer:
- wysokie tony 7/10
- średnie tony 5/10
- niskie tony 2/10
Dźwięk przestrzenny.
Dźwięk jest soczysty, czysty, wyraźny. Żadne mp nawet najwyższe jakości nie oferuje takiego brzmienia.
Oczywiście w samochodzie każdy ustawia equalizer pod swoje głośniki i preferencje, ale przeważnie ta kombinacja +/- 1 sprawdza się najlepiej.