ISO Inawery
-
- Waperka
- Posty: 1094
- Rejestracja: śr lis 25, 2015 5:25 pm
- Lokalizacja: okolice Wrocławia
- Podziękował: 2030 razy
- Otrzymał podzięk.: 1261 razy
- Płeć:
Re: ISO Inawery
Gratulacje!!!
Od początku mojej przygody z chmurzeniem używałam i używam baz Inawera VPG plus. Czasami były małe odstępstwa od reguły.
Od początku mojej przygody z chmurzeniem używałam i używam baz Inawera VPG plus. Czasami były małe odstępstwa od reguły.
-
- Płeć:
Re: ISO Inawery
Produkty z droperką w logo są moimi podstawowymi materiałami do samodzielnego sporządzania liquidów. Od początku mojego chmurzenia. Teraz mam dodatkowe uzasadnienie dla dokonanego wyboru.
Tak trzymać
Tak trzymać
-
- Użytkownik
- Posty: 22432
- Rejestracja: pt cze 05, 2015 7:23 am
- Lokalizacja: Szeroko pojęta Galicja
- Podziękował: 10893 razy
- Otrzymał podzięk.: 28761 razy
- Płeć:
Re: ISO Inawery
MakeZZZ pisze:Gratulację! Tylko tak dla prostego człowieka, co to znaczy?
Co nieco o ISO:
Czy warto podejmować decyzję o wprowadzaniu systemu zarządzania w laboratorium, skoro procedury te są tak pracochłonne i często wymagają sporych nakładów finansowych? Póki co, niewiele jest laboratoriów, które czynią to dobrowolnie, a raczej działania takie wynikają z wymogów Ustawodawcy, który coraz częściej dla danego rodzaju badań dopuszczają tylko i wyłącznie laboratoria legitymizujące się certyfikatem akredytacji.
Tak jak i wszystko w życiu, akredytacja ma swoje zalety i ograniczenia. Najważniejszymi zaletami z wdrożenia i certyfikacji systemu zarządzania są:
◾ uporządkowanie prac laboratoryjnych i poprawa organizacji pracy,
◾ określenie zakresu odpowiedzialności dla poszczególnych pracowników,
◾ czytelnych sposoby postępowania w określonych sytuacjach,
◾ podnoszenie kwalifikacji personelu,
◾ wzrost prestiżu jednostki (laboratorium),
◾ zwiększenie konkurencyjności laboratorium na rynku lokalnym, krajowym i międzynarodowym.
Z kolei ograniczenia, to:
◾ biurokracja, czyli duża ilość dokumentów koniecznych do wypełniania i prowadzenia,
◾ „opór materii”, tj. niezrozumienie ze strony załogi, która mając często wieloletnie doświadczenia nagle musi coś udowadniać i prowadzić sporo papierowej dokumentacji,
◾ nakłady finansowe konieczne do realizacji wymaganych remontów, zakupu wyposażenia czy też późniejszego ich utrzymania;
◾ czas, ponieważ opracowanie i wdrożenie systemu zarządzania może być często pracochłonne
Więcej znajdziesz tu:
http://www.labportal.pl/article/akredyt ... -w-pigulce
-
- Użytkownik
- Posty: 352
- Rejestracja: pn cze 08, 2015 6:53 pm
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podzięk.: 347 razy
- Płeć:
Re: ISO Inawery
Irku - serdecznie gratuluję tego ISO! Widzę, że konsekwentnie idziesz swoją drogą. Masz dobry zespół fachowców, nie lecisz na skróty. Dalej życzę powodzenia.
Niezależny konsultant chemiczny przyglądający się liquidom na polskim rynku.
-
- Płeć:
-
- Użytkownik
- Posty: 22432
- Rejestracja: pt cze 05, 2015 7:23 am
- Lokalizacja: Szeroko pojęta Galicja
- Podziękował: 10893 razy
- Otrzymał podzięk.: 28761 razy
- Płeć:
Re: ISO Inawery
To się świetnie składa,bo własnie znów zacząłem używać aromatów.na razie tylko dwóch...
Gratuluję ISO,to nie takie proste wcale i nie tanie...)
Gratuluję ISO,to nie takie proste wcale i nie tanie...)
-
- Płeć:
-
- Sponsor
- Posty: 154
- Rejestracja: śr cze 17, 2015 9:17 am
- Lokalizacja:
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podzięk.: 317 razy
- Płeć:
ISO Inawery
Dobrze wyposażone i zarządzane prawidłowo laboratorium skojarzyło mi się z bezpieczeństwem, dlatego w tym temacie pragnę się pochwalić.
Z nieukrywaną radością pragnę donieść - laboratorium Inawery (Dropera) otrzymało Certyfikat Jakości ISO/IEC 17025:2005 w zakresie badania właściwości fizykochemicznych aromatów.
Nr. certyfikatu PCT-1509
Z nieukrywaną radością pragnę donieść - laboratorium Inawery (Dropera) otrzymało Certyfikat Jakości ISO/IEC 17025:2005 w zakresie badania właściwości fizykochemicznych aromatów.
Nr. certyfikatu PCT-1509
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości