Firmware ArcticFox i oprogramowanie NToolBox

Dział przeznaczony na sprawy techniczne związane z e-papierosami
Awatar użytkownika
miblah
Moderator
Moderator
Posty: 972
Rejestracja: 24 wrz 2016, 20:47
Punkty reputacji: 969
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Podziękował: 888 razy
Otrzymał podzięk.: 691 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Firmware ArcticFox i oprogramowanie NToolBox

Postautor: miblah » 03 gru 2017, 16:14

Zdarza mi się mieć kłopot z połączeniem ze względu na hub USB po drodze. W windowsach przyczyną może też być gniazdo usb - próbować w innym ;)
Obrazek

savic
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 05 gru 2017, 17:24
Punkty reputacji: 0
Lokalizacja:
Płeć: Mężczyzna

Re: Firmware ArcticFox i oprogramowanie NToolBox

Postautor: savic » 05 gru 2017, 17:35

Witam wszystkich serdecznie . Mam mały problem z AF nie mogę go zainstalować do Predatora oryginał wchodzi bezproblemowo , a przy arcticu wywala błąd "Opened firmware file is not suitable for the connected device" czyli że plik nie jest odpowiedni do tego urządzenia . Próbowałem kilka plików i niestety przy każdym to samo , może pomożecie jak to rozgryźć . Oryginalne firmware to 5.04
Awatar użytkownika
Tommy Black
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7541
Rejestracja: 05 cze 2015, 09:23
Punkty reputacji: 1354
Lokalizacja: Szeroko pojęta Galicja
Podziękował: 1962 razy
Otrzymał podzięk.: 6497 razy
Płeć: nieokreślona

Firmware ArcticFox i oprogramowanie NToolBox

Postautor: Tommy Black » 05 gru 2017, 18:02

savic
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 05 gru 2017, 17:24
Punkty reputacji: 0
Lokalizacja:
Płeć: Mężczyzna

Re: Firmware ArcticFox i oprogramowanie NToolBox

Postautor: savic » 05 gru 2017, 21:08

niestety dalej to samo - oryginalny soft na tej wersji wchodzi :(
Awatar użytkownika
Tommy Black
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7541
Rejestracja: 05 cze 2015, 09:23
Punkty reputacji: 1354
Lokalizacja: Szeroko pojęta Galicja
Podziękował: 1962 razy
Otrzymał podzięk.: 6497 razy
Płeć: nieokreślona

Firmware ArcticFox i oprogramowanie NToolBox

Postautor: Tommy Black » 06 gru 2017, 07:27

savic pisze:niestety dalej to samo - oryginalny soft na tej wersji wchodzi :(


No to jeśli wersja night Arctica Ci nie wchodzi nawet, to błąd jest po stronie Predatora. Albo masz zanieczyszczone styki gniazd micro USB, albo niesprawny port USB,albo Wismec coś zablokował w najnowszym firmware. Tu akurat da się łatwo wrócić do starszych wersji i może spróbuj tak zrobić. Wgrać jedną z pierwszych wersji firmware Predatora i dopiero Arctic.
Zwróć też uwagę, ja tak miałem, że na porcie USB 3.0 ( oznaczenie niebieskie) nie Predator ale inny mod nie chciał się aktualizować.
Drugą czynnością moją z Predatorem, pierwsza to założenie ogniw :) , była zmiana firmwaru na Arctic i wszystko poszło błyskawicznie i bez żadnych problemów. Zrobiłbym jakiś eksperment teraz ale mój Predator pojechał na dłuższą wycieczkę... :((
savic
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 05 gru 2017, 17:24
Punkty reputacji: 0
Lokalizacja:
Płeć: Mężczyzna

Re: Firmware ArcticFox i oprogramowanie NToolBox

Postautor: savic » 06 gru 2017, 21:16

gniazdo raczej sprawne (oryginał by też nie wchodził) próbowałem na kilku kabelkach w trzech portach i kicha . Myślałem o zmianie softu na starszy ale nigdzie nie mogę go wyszperać
savic
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 05 gru 2017, 17:24
Punkty reputacji: 0
Lokalizacja:
Płeć: Mężczyzna

Firmware ArcticFox i oprogramowanie NToolBox

Postautor: savic » 10 gru 2017, 20:01

po większych bojach problem rozwiązany - nie do końca profesjonalnie ale się udało - błąd leży gdzieś w ustawieniach windy niestety w moim systemie nie udało mi się go znaleźć zainstalowałem wirtualną "siódemkę" i dopiero na tej maszynie poszło

Wróć do „Dział techniczny”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość