Firmware ArcticFox i oprogramowanie NToolBox

Dział przeznaczony na sprawy techniczne związane z e-papierosami
Awatar użytkownika
.:Jack:.
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 31
Rejestracja: 16 wrz 2017, 20:15
Punkty reputacji: 15
Lokalizacja: Warszwa
Podziękował: 60 razy
Otrzymał podzięk.: 35 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Firmware ArcticFox i oprogramowanie NToolBox

Postautor: .:Jack:. » 03 gru 2017, 16:03

No,to niestety trzeba założyć,że coś się odlutowało w boxie.Nie napisałeś jakie to zasilanie,może boxik spadł i coś się przesunęło...ciekawe,czy pokazuje ładowanie pomimo braku łączności z NTool.Czy program "fabryczny" do moda również nie działa?
Ego AiO,Cubis3.5ml,Kayfun 3.1, Lite+V2,Kayfun4,Kayfun5,Taifun GTII,Taifun GTIII,GEM,
Hussar Coppervape,Hussar SJMY,Skyline RTA,Merlin RTA,Merlin Mini,Aromamizer RDTA,Ammit 25 single.
Eleaf Pico75W,Pico25,Joyetech Espion Solo,ProVari Mini2.5

18mg/ml============>2,5mg/ml

Awatar użytkownika
miblah
Administrator
Administrator
Posty: 1361
Rejestracja: 24 wrz 2016, 20:47
Punkty reputacji: 1558
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Podziękował: 1238 razy
Otrzymał podzięk.: 926 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Firmware ArcticFox i oprogramowanie NToolBox

Postautor: miblah » 03 gru 2017, 16:14

Zdarza mi się mieć kłopot z połączeniem ze względu na hub USB po drodze. W windowsach przyczyną może też być gniazdo usb - próbować w innym ;)
ObrazekObrazek
savic
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 05 gru 2017, 17:24
Punkty reputacji: 0
Lokalizacja:
Płeć: Mężczyzna

Re: Firmware ArcticFox i oprogramowanie NToolBox

Postautor: savic » 05 gru 2017, 17:35

Witam wszystkich serdecznie . Mam mały problem z AF nie mogę go zainstalować do Predatora oryginał wchodzi bezproblemowo , a przy arcticu wywala błąd "Opened firmware file is not suitable for the connected device" czyli że plik nie jest odpowiedni do tego urządzenia . Próbowałem kilka plików i niestety przy każdym to samo , może pomożecie jak to rozgryźć . Oryginalne firmware to 5.04
Awatar użytkownika
Tommy Black
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10005
Rejestracja: 05 cze 2015, 09:23
Punkty reputacji: 5458
Lokalizacja: Szeroko pojęta Galicja
Podziękował: 2848 razy
Otrzymał podzięk.: 9202 razy
Płeć: nieokreślona

Firmware ArcticFox i oprogramowanie NToolBox

Postautor: Tommy Black » 05 gru 2017, 18:02

savic
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 05 gru 2017, 17:24
Punkty reputacji: 0
Lokalizacja:
Płeć: Mężczyzna

Re: Firmware ArcticFox i oprogramowanie NToolBox

Postautor: savic » 05 gru 2017, 21:08

niestety dalej to samo - oryginalny soft na tej wersji wchodzi :(
Awatar użytkownika
Tommy Black
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10005
Rejestracja: 05 cze 2015, 09:23
Punkty reputacji: 5458
Lokalizacja: Szeroko pojęta Galicja
Podziękował: 2848 razy
Otrzymał podzięk.: 9202 razy
Płeć: nieokreślona

Firmware ArcticFox i oprogramowanie NToolBox

Postautor: Tommy Black » 06 gru 2017, 07:27

savic pisze:niestety dalej to samo - oryginalny soft na tej wersji wchodzi :(


No to jeśli wersja night Arctica Ci nie wchodzi nawet, to błąd jest po stronie Predatora. Albo masz zanieczyszczone styki gniazd micro USB, albo niesprawny port USB,albo Wismec coś zablokował w najnowszym firmware. Tu akurat da się łatwo wrócić do starszych wersji i może spróbuj tak zrobić. Wgrać jedną z pierwszych wersji firmware Predatora i dopiero Arctic.
Zwróć też uwagę, ja tak miałem, że na porcie USB 3.0 ( oznaczenie niebieskie) nie Predator ale inny mod nie chciał się aktualizować.
Drugą czynnością moją z Predatorem, pierwsza to założenie ogniw :) , była zmiana firmwaru na Arctic i wszystko poszło błyskawicznie i bez żadnych problemów. Zrobiłbym jakiś eksperment teraz ale mój Predator pojechał na dłuższą wycieczkę... :((
savic
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 05 gru 2017, 17:24
Punkty reputacji: 0
Lokalizacja:
Płeć: Mężczyzna

Re: Firmware ArcticFox i oprogramowanie NToolBox

Postautor: savic » 06 gru 2017, 21:16

gniazdo raczej sprawne (oryginał by też nie wchodził) próbowałem na kilku kabelkach w trzech portach i kicha . Myślałem o zmianie softu na starszy ale nigdzie nie mogę go wyszperać
savic
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 05 gru 2017, 17:24
Punkty reputacji: 0
Lokalizacja:
Płeć: Mężczyzna

Firmware ArcticFox i oprogramowanie NToolBox

Postautor: savic » 10 gru 2017, 20:02

po większych bojach problem rozwiązany - nie do końca profesjonalnie ale się udało - błąd leży gdzieś w ustawieniach windy niestety w moim systemie nie udało mi się go znaleźć zainstalowałem wirtualną "siódemkę" i dopiero na tej maszynie poszło
Awatar użytkownika
cillortio
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 17 sie 2018, 09:22
Punkty reputacji: 0
Lokalizacja: Koszalin
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podzięk.: 4 razy
Płeć: Mężczyzna

Firmware ArcticFox i oprogramowanie NToolBox

Postautor: cillortio » 19 sie 2018, 20:54

Posiadam Joyetech`a ESPION SOLO. Po podłączeniu do NF wyskakuje mi coś takiego jak na ss. Niby nie rozpoznaje sprzętu, ale podmiankę oprogramowania można zrobić. Miał ktoś taka sytuacje? Trochę się boje ze nie uda się podmienić oprogramowania.

ps. można zrobić kopie zapasowa, zanim zacznę kombinować z update`m?

Obrazek
Awatar użytkownika
LoCtoR
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 105
Rejestracja: 02 sie 2018, 09:33
Punkty reputacji: 107
Lokalizacja: 3miasto
Podziękował: 106 razy
Otrzymał podzięk.: 97 razy
Płeć: Mężczyzna

Firmware ArcticFox i oprogramowanie NToolBox

Postautor: LoCtoR » 19 sie 2018, 21:36

Espion nie jest jeszcze obsługiwany przez NToolBox/ArcticFox i dlatego masz komunikat o nieznanym urządzeniu. Ja bym w tej sytuacji nie próbował na siłę podmieniać oprogramowania i sugeruję raczej poczekać na wersję oficjalnie obsługującą Espiona. Co do kopii zapasowej to można ją pobrać ze strony producenta.
http://www.joyetech.com/mvr-software/

Edyta.
Przed chwilą doczytałem, iż wygląda na to, że Espion jednak nie doczeka się ArcticFoxa ze względu na dotykowy ekran. Jedyną opcją pozostaje zatem oprogramowanie producenta.
https://nfeteam.org/forum/threads/joyet ... reen.2029/

Wróć do „Dział techniczny”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość