Firmware ArcticFox i oprogramowanie NToolBox

Dział przeznaczony na sprawy techniczne związane z e-papierosami
Awatar użytkownika
PucH2
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 355
Rejestracja: 12 cze 2017, 18:28
Punkty reputacji: 544
Lokalizacja: 432675
Podziękował: 171 razy
Otrzymał podzięk.: 256 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Firmware ArcticFox i oprogramowanie NToolBox

Postautor: PucH2 » 14 paź 2019, 21:54

Z ciekawości się zapytam gdzie plik do RedPandy 191004? Zatrzymałem się af_190624 i rp_180510 i nic nowszego nie widzę.

Awatar użytkownika
.:Jack:.
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 44
Rejestracja: 16 wrz 2017, 20:15
Punkty reputacji: 73
Lokalizacja: Warszwa
Podziękował: 105 razy
Otrzymał podzięk.: 53 razy
Płeć: Mężczyzna

Firmware ArcticFox i oprogramowanie NToolBox

Postautor: .:Jack:. » 14 paź 2019, 21:58

Cubis3.5ml,K-Lite+V2,Kayfun4,Kayfun5,TGTII,TGTIII,TGT4,GEM,
Hussar Coppervape,Hussar SJMY,Skyline RTA,Merlin RTA,Aromamizer RDTA,Ammit 25 single,OBS Crius+,Pharaoh,Dvarw DL
Pico75W,Pico25,Joyetech Espion 200W,ProVari Mini2.5,IPV D4,Tesla Wye85W

18mg/ml============>2,8mg/ml
Awatar użytkownika
k4mil
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 12 cze 2019, 15:28
Punkty reputacji: 14
Lokalizacja: Częstochowa
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podzięk.: 16 razy
Płeć: Mężczyzna

Firmware ArcticFox i oprogramowanie NToolBox

Postautor: k4mil » 25 sty 2020, 09:17

Panowie powiedzcie mi jak to jest z tym AF. Mam Wismec RX GEN3 Dual i od czego zacząć? Wiem, że na pierwszej stronie jest instrukcja co i jak ale teraz widziałem że jest tam jakieś P12 wcześniej trzeba było mieć inną wersje żeby wgrać tą? Nie chciałbym czegoś spierniczyć :D. Wgrać po najnowszą wersję 190624 i to wszystko czy coś trzeba jeszcze? Mam go od tygodnia, sprawdza się. Parametry wszystkie ok. Omy na grzałce 0.15 cały czas w normie, czasem po nocce 0.16 ale po chwili wskakuje znów na 0.15 czyli chyba wszystko z nim ok. :D Więc wiadomo czas spróbować czegoś nowego. Popowie ktoś co i jak? :wino:
Awatar użytkownika
iron64
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1652
Rejestracja: 26 lis 2018, 13:58
Punkty reputacji: 1233
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 1085 razy
Otrzymał podzięk.: 818 razy
Płeć: Mężczyzna

Firmware ArcticFox i oprogramowanie NToolBox

Postautor: iron64 » 25 sty 2020, 10:34

Wgrywaj najnowszy i nie kombinuj ze starszymi. Po co?
Ostatnio zmieniony 25 sty 2020, 10:58 przez iron64, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Ramses
Moderator
Moderator
Posty: 628
Rejestracja: 11 sty 2019, 23:02
Punkty reputacji: 5377
Lokalizacja: Mazury
Podziękował: 1993 razy
Otrzymał podzięk.: 1140 razy
Płeć: Mężczyzna

Firmware ArcticFox i oprogramowanie NToolBox

Postautor: Ramses » 25 sty 2020, 10:41

Nie musisz mieć wcześniejszych wersji ArcticFoxa. Możesz instalować przy oryginalnym oprogramowaniu producenta.
k4mil pisze:... od czego zacząć?

https://nfeteam.org/nfe-tools/NFE-Tools-v190703-21.46.zip pobierz i wypakuj do wybranego folderu NFE Tools - program za pośrednictwem którego będziesz komunikował się ze swoim urządzeniem.

http://nfeteam.org/arcticfox/af_190624.bin pobierz aktualną wersję wersję AF.

Za pomocą kabla USB połącz moda z komputerem. Uruchom NFE Tools, wybierz pożądaną akcję, czyli w Twoim przypadku "Aktualizacja firmware". W nowo otwartym oknie wybierz "Aktualizacja z pliku". Wskaż lokalizację pobranego pliku .bin. Poczekaj do końca procesu aktualizacji - wyskakujące okienko poinformuje Cię o zakończeniu.

Jeśli wszystko przebiegło bez problemów, box uruchomi się z nowym oprogramowaniem. :)

Instrukcja po polsku: https://drive.google.com/open?id=1Jv9F9mf0sU-tEtrhFRilj8RDlof4m_G2
https://nfeteam.org/forum/ - forum twórców i użytkowników ArcticFoxa.

Edit

@
Awatar użytkownika
iron64
był szybszy. :)
Obrazek
Awatar użytkownika
k4mil
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 12 cze 2019, 15:28
Punkty reputacji: 14
Lokalizacja: Częstochowa
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podzięk.: 16 razy
Płeć: Mężczyzna

Firmware ArcticFox i oprogramowanie NToolBox

Postautor: k4mil » 25 sty 2020, 11:54

@
Awatar użytkownika
Ramses
@
Awatar użytkownika
iron64
Dziękuję Ci bardzo :wino:
Teraz kolejne pytanie. Wszystko przebiegło pomyślnie. Mam atomizer Unity RTA. Co tam mogę pozmieniać w ustawieniach? Siatka od Vandyvape dual m coil A1. Czy wszystko ma zostać tak jak jest?
Awatar użytkownika
iron64
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1652
Rejestracja: 26 lis 2018, 13:58
Punkty reputacji: 1233
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 1085 razy
Otrzymał podzięk.: 818 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Firmware ArcticFox i oprogramowanie NToolBox

Postautor: iron64 » 25 sty 2020, 12:01

A co byś chciał pozmieniać? Ogólnie to pytanie rzeka. Zmienić można wszystko, więc od ciebie zależy co chcesz uzyskać. Poszukaj sobie na Salonie o Arctic Fox. Możliwości są tak duże, że nie sposób opisać wszystko. Zwłaszcza, że każdy w inny sposób na to patrzy i używa.
Zadaj konkretne pytanie łatwiej będzie odpowiedzieć.
Obrazek
Awatar użytkownika
k4mil
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 12 cze 2019, 15:28
Punkty reputacji: 14
Lokalizacja: Częstochowa
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podzięk.: 16 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Firmware ArcticFox i oprogramowanie NToolBox

Postautor: k4mil » 25 sty 2020, 12:11

@
Awatar użytkownika
iron64
Jestem laikiem w tym temacie ale pytanie zadałem chyba dobre. Co można poprawić w ustawieniach na tej siatce? Czy można coś lepiej skonfigurować niż na podstawowym sofcie. W zakładce profile i zaawansowane.
Awatar użytkownika
Ramses
Moderator
Moderator
Posty: 628
Rejestracja: 11 sty 2019, 23:02
Punkty reputacji: 5377
Lokalizacja: Mazury
Podziękował: 1993 razy
Otrzymał podzięk.: 1140 razy
Płeć: Mężczyzna

Firmware ArcticFox i oprogramowanie NToolBox

Postautor: Ramses » 25 sty 2020, 13:26

Hmmm... z siatkami nie mam wielkiego doświadczenia, ale wydaje mi się, że na przykład opcja Regain mogłaby Cię zainteresować. Możesz o niej przeczytać tu: https://salonrozchmurzonych.pl/forum/viewtopic.php?f=30&t=2423&start=90#p56113. Myślę, że opcja ta weszła już na stałe do oprogramowania.

Następną ciekawą i przydatną pozycją oprogramowania jest zakładka Profile. Możesz tam ustawić parametry używanych przez Ciebie atomizerów. Po wkręceniu któregoś z nich, box automatycznie go rozpozna i zastosuje ustawione przez Ciebie parametry. Istnieje też możliwość manualnego wybrania atomizera.

Kolejnymi opcjami są: możliwość zmiany wyglądu ekranu głównego, profile baterii, Preheat, krzywe mocy, wybór zegarka... i wiele, wiele innych, których nie pamiętam ponieważ od dłuższego czasu używam modów niekompatybilnych z AF. :)

Część opcji możesz ustawić z poziomu NFETools, inne tyko z poziomu menu moda. Jest tego dużo, ale do ogarnięcia. Tak jak zaznaczył @
Awatar użytkownika
iron64
- nie sposób opisać wszystkiego w jednym poście. Poczytaj instrukcję, zapoznaj się z wszystkimi możliwościami NFETools, sprawdź nowe opcje menu moda. Czeka Cię mnóstwo fajnej zabawy. Powodzenia! :)
Obrazek
Awatar użytkownika
k4mil
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 12 cze 2019, 15:28
Punkty reputacji: 14
Lokalizacja: Częstochowa
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podzięk.: 16 razy
Płeć: Mężczyzna

Firmware ArcticFox i oprogramowanie NToolBox

Postautor: k4mil » 25 sty 2020, 13:54

@
Awatar użytkownika
Ramses
A jak jest z tymi profilami baterii? No to czekam mnie trochę zabawy :wow: . Dzięki za pomoc :beer1:

Wróć do „Dział techniczny”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość