Wotofo - Profile Unity RTA/ słaba moc, słaby transport?!?!

Awatar użytkownika
kosodrzewinka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 11 maja 2019, 09:57
Punkty reputacji: 0
Lokalizacja:
Płeć: nieokreślona

Wotofo - Profile Unity RTA/ słaba moc, słaby transport?!?!

Postautor: kosodrzewinka » 11 maja 2019, 10:40

Witam wszystkich Rozchmurzonych!

PAROWNIK:
Wotofo - Profile Unity RTA

GRZAŁKA:
OFRF nexMESH coil do WOTOFO Profile RDA 0.13 Ohm 60-70w. (chmurzę tak między 55w-60w przyjemna chłodna chmurka)

BAWEŁNA:
Volcanee Cotton

...wycieków nie mam żadnych - przeczytałem i obejrzałem chyba wszystko na temat tego parownika, ale nie znalazłem nawet swojego problemu...

PROBLEM *help*
1. Mam bardzo słaby transport, po trzech dniach robi mi się linia szerokości 1 milimetra pod meshem przepalonej bawełny - próbowałem już dać cały wałek / pół wałeczka dalej to samo...
2. Wcześniej używałem parownika usta płuca - olejki liqid 12mg - wylałem sobie tutaj (prawie mnie zabiło po drugim buchu) ....ale po jednym dniu efekt znikł zniknął czy wleje 6 mg, czy 12 mg wgl (te same olejki liquidy) nie kopie mnie po berecie...WTF?! Może tolerancja organizmu - wczoraj przyssałem się dosłownie na cały dzień - ponad 10 ml olejku liquidu 6mg i zero efektu... :ble:

Pomocy - może ja coś nieświadomie źle robię? Może znacie magiczne ’lifehacki’? Mam nadzieję, że wasze doświadczenie uratuje mi przyjemność pomoże mi - nie chce wracać do poprzedniego parownika - ten jest zbyt pyszny!!!! ten świetnie oddaje smak :cry: :cry: :cry:

Pozdrawiam wszystkich!
Ostatnio zmieniony 11 maja 2019, 11:42 przez kosodrzewinka, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Vukotich
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 127
Rejestracja: 02 lut 2019, 11:23
Punkty reputacji: 234
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 93 razy
Otrzymał podzięk.: 57 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Wotofo - Profile Unity RTA/ słaba moc, słaby transport?!?!

Postautor: Vukotich » 11 maja 2019, 10:58

Nie masz wycieków, bo dajesz od groma bawełny zapewne i jest mega upchana. A przez to spada transport. Ot cała filozofia. |
Obadaj mój wpis tutaj:
viewtopic.php?f=82&t=5358&start=36
Stop głupocie. Stop PiS. Reboot the system.
Awatar użytkownika
kosodrzewinka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 11 maja 2019, 09:57
Punkty reputacji: 0
Lokalizacja:
Płeć: nieokreślona

Wotofo - Profile Unity RTA/ słaba moc, słaby transport?!?!

Postautor: kosodrzewinka » 11 maja 2019, 11:27

Aktualnie mam 1/2 bawełny, która była dołączona w zestawie - wnioskując jeszcze mogę zejść o kolejne 1/2?

Co do wpisu - czytałem trzykrotnie - objętościowo oraz ułożenie jest praktycznie identyczne jak na zdjęciach...wydaje mi się, że bawełny bawełny bardzo podobna ilość...trudno jest też to dokładnie określić bez żadnej skali.

Tak jeszcze dopytam, czy zły transport liquidu ma wpływ na odczuwaną moc? 12mg/ml przy tej oporności - brzmi jakby było coś nie tak - ogólnie parownik chmurzy dobrze (niskie 55W jest bezpieczniejsze i nie ‚bobrzy’).
Awatar użytkownika
Vukotich
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 127
Rejestracja: 02 lut 2019, 11:23
Punkty reputacji: 234
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 93 razy
Otrzymał podzięk.: 57 razy
Płeć: Mężczyzna

Wotofo - Profile Unity RTA/ słaba moc, słaby transport?!?!

Postautor: Vukotich » 11 maja 2019, 11:45

Dziwne. Ja lecę na 40W i 1mg/ml ... ;P
Zły transport będzie powodował bardziej suchą i gryzącą chmurę właśnie. Szczególnie jeśli nośnik Ci się upala. Przy 12 mg/ml to powinno na meshu płuca w okolice jowisza posyłać...
Dopytam jeszcze tylko na jakiej bazie masz liquidy? Bo jak jakieś gęste typu 70% gliceryny, to się nie ma co dziwić, że transport kiepski.
Stop głupocie. Stop PiS. Reboot the system.
Awatar użytkownika
kosodrzewinka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 11 maja 2019, 09:57
Punkty reputacji: 0
Lokalizacja:
Płeć: nieokreślona

Wotofo - Profile Unity RTA/ słaba moc, słaby transport?!?!

Postautor: kosodrzewinka » 11 maja 2019, 11:47

Vukotich pisze:Dopytam jeszcze tylko na jakiej bazie masz liquidy? Bo jak jakieś gęste typu 70% gliceryny, to się nie ma co dziwić, że transport kiepski.


W rzeczy samej liquid 70/30
Awatar użytkownika
Vukotich
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 127
Rejestracja: 02 lut 2019, 11:23
Punkty reputacji: 234
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 93 razy
Otrzymał podzięk.: 57 razy
Płeć: Mężczyzna

Wotofo - Profile Unity RTA/ słaba moc, słaby transport?!?!

Postautor: Vukotich » 11 maja 2019, 11:59

kosodrzewinka pisze:
Vukotich pisze:Dopytam jeszcze tylko na jakiej bazie masz liquidy? Bo jak jakieś gęste typu 70% gliceryny, to się nie ma co dziwić, że transport kiepski.


W rzeczy samej liquid 70/30

Użyj 50/50. Poprawi Ci się i smak i transport. Kop zapewne też odrobinę :)
A jeszcze przyszła mi jedna myśl do głowy. Może Ty masz nie za dużo, a sporo za mało nośnika? W sensie takim, że nie dotyka równo całej powierzchni mesha i tam pojawia Ci się hotspot przypalający bawełnę? Chociaż w takiej sytuacji raczej by Ci lał ten czajniczek.
Stop głupocie. Stop PiS. Reboot the system.
Awatar użytkownika
kosodrzewinka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 11 maja 2019, 09:57
Punkty reputacji: 0
Lokalizacja:
Płeć: nieokreślona

Wotofo - Profile Unity RTA/ słaba moc, słaby transport?!?!

Postautor: kosodrzewinka » 11 maja 2019, 12:24

...hotspot mi się właśnie robi taki charakterystyczny milimetrowy, na samiuśkim środku, no nawet półmilimetrowy paseczek, w poprzek tej płytki mesh. Ogólnie mam ową płytkę wygięta idealnie w półokrąg - zastanawiałem się czy jej nie ‚spłaszczyć ‚ kolejnym pomysł jaki miałem to zmienić sprężynkę na środku, bo może za delikatnie dociska i w efekcie nie dociska (to by tłumaczyło hotspoty)...
Awatar użytkownika
Vukotich
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 127
Rejestracja: 02 lut 2019, 11:23
Punkty reputacji: 234
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 93 razy
Otrzymał podzięk.: 57 razy
Płeć: Mężczyzna

Wotofo - Profile Unity RTA/ słaba moc, słaby transport?!?!

Postautor: Vukotich » 11 maja 2019, 14:23

Raczej masz w takim razie za mało bawełny. Wywal ja, przepal grzałkę, załóż nową bawełnę. Ale daj jej więcej. Ja dawałem prawie cały strąk z tych z zestawu.
Stop głupocie. Stop PiS. Reboot the system.
Awatar użytkownika
kosodrzewinka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 11 maja 2019, 09:57
Punkty reputacji: 0
Lokalizacja:
Płeć: nieokreślona

Re: Wotofo - Profile Unity RTA/ słaba moc, słaby transport?!?!

Postautor: kosodrzewinka » 11 maja 2019, 14:47

Jutro mam cały dzień do dyspozycji, to sobie zrobię całodzienny ‚balet’ z bawełną, aż dojdę do perfekcji...natomiast intryguje mnie czy może mieć to wszystko wpływ na to jak odbieram moc liquidu?
Awatar użytkownika
kosodrzewinka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 11 maja 2019, 09:57
Punkty reputacji: 0
Lokalizacja:
Płeć: nieokreślona

Re: Wotofo - Profile Unity RTA/ słaba moc, słaby transport?!?!

Postautor: kosodrzewinka » 13 maja 2019, 12:07

Po całym dniu walki na różne sposoby.
EFEKTY:
1. Wkładam, ładnie zrolowany wałeczek bawełny - ilość 1/2 wałeczka z zestawu - nie ma wycieków, ułożyłem idealnie jak z podlinkowanego wpisu, nawet taki sobie transport tylko, że z jednej strony. Od strony drugiego kału dużo gorszy. Pojawił się hotspot na środku płytki mesh przy 50w.

2. Udało mi się upchać prawie cały wałek (odnosząc się do rozmiaru tego z zestawu) - cały nie wejdzie, kiedy próbuje go przeciskać to wyrywa mesh (mimo solidnego przykręcenia) - po przycięciu, ułożyłem bawełnę - transport o wiele gorszy - pojawia się ten charakterystyczny hotspot prostopadle do bawełny na środku siatki mesh.

3. Znów skupiłem się na 1/2 objętości od standardowego wałeczka - rozłożyłem całość, przeczesałem i zrolowałem z powrotem w wałeczek (niezbyt zbity) wszystko pięknie ułożone. Po operacji z przeczesaniu bawełna zrobiła się puchata ale nie zbita - bałem się o wycieki, jednak udało się bez. Pięknie, szczelnie i sucho. Ale „bąbelki” powietrza idą tylko z jednego kanału z drugiego prawie wcale. Hotspot oczywiście przy 50w - na krawędzi płytki mesh. Oczywiście od strony kanału, który nie „bąbelkował” - rozumiem, że nie było transportu z tej strony. Z drugiej elegancko - jeden wdech = bąbelek lub dwa powietrza.

Powtórzyłem operacje z punktu [3] jeszcze dwukrotnie (miałem nadzieje ze jestem bliziutko rozwiązania ...jednak nie dało to żadnej zmiany - efekt jeden kanał jakby był zatkany - WTF?! - nie mam pojęcia jak może być źle zrobiony nośnik z jednej, a z drugiej strony dobrze skoro są identyczne....normalnie ręce opadają...teraz nie wiem, czy tam gdzie kanał nie „bąbelkuje” to jest za dużo bawełny?

Wróć do „Problemy techniczne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość