Brak mocy Tesla WYE 200 + Smok V2 Baby

Dajspokoj
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 10 gru 2019, 22:10
Punkty reputacji: 0
Lokalizacja:
Płeć: Kobieta

Brak mocy Tesla WYE 200 + Smok V2 Baby

Postautor: Dajspokoj » 10 gru 2019, 22:34

Cześć!
Mam problem, więc proszę o pomoc kogoś, kto bardziej się zna.
Mam Teslę WYE 200 + Smoka V2 Baby, odpalił mi się w plecaku, grzałka zjarana. Zmieniłam grzałkę, wymieniłam szkło, uszczelki, ale czuję jakby parownik nie oddawał mocy, nie ma już takiego smaku, jakoś słabiej leci i jest jakby "suchy". W czym rzecz?
- wyczyściłam wszystko
- poluzowałam trochę dół od grzałki i wkręciłam jeszcze raz
- sprawdziłam na Aegisie Mini i jest to samo.

Komunikat od Ramses: Witaj @
Awatar użytkownika
Dajspokoj


Dobrym zwyczajem Salonu jest przywitać się z innymi użytkownikami.
ObrazekMożesz to zrobić w temacie Tu stawiamy pierwsze kroki na forum.

Awatar użytkownika
Tommy Black
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 14114
Rejestracja: 05 cze 2015, 09:23
Punkty reputacji: 11219
Lokalizacja: Szeroko pojęta Galicja
Podziękował: 5368 razy
Otrzymał podzięk.: 13831 razy
Płeć: nieokreślona

Brak mocy Tesla WYE 200 + Smok V2 Baby

Postautor: Tommy Black » 11 gru 2019, 08:14

Wszystko wskazuje na to, że powinnaś wymienić wszystkie uszczelki w tej V2 bo one najzwyczajniej utraciły swoje właściwości i tylko przypadkowo Ci nie przecieka ten atomizer.
Dajspokoj
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 10 gru 2019, 22:10
Punkty reputacji: 0
Lokalizacja:
Płeć: Kobieta

Brak mocy Tesla WYE 200 + Smok V2 Baby

Postautor: Dajspokoj » 11 gru 2019, 08:28

Tak jak pisałam, uszczelki zostały wymienione. Teraz dym leci jak wcześniej, lecz smaku nie oddaje jak poprzednio.
Awatar użytkownika
Tommy Black
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 14114
Rejestracja: 05 cze 2015, 09:23
Punkty reputacji: 11219
Lokalizacja: Szeroko pojęta Galicja
Podziękował: 5368 razy
Otrzymał podzięk.: 13831 razy
Płeć: nieokreślona

Brak mocy Tesla WYE 200 + Smok V2 Baby

Postautor: Tommy Black » 11 gru 2019, 08:35

Dajspokoj pisze:Tak jak pisałam, uszczelki zostały wymienione. Teraz dym leci jak wcześniej, lecz smaku nie oddaje jak poprzednio.


Aaaa, sorry. Oczywiście nie zauważyłem że pisałaś o uszczelkach. :facepalm:
Trudno tu coś doradzić nie będąc na miejscu. Ale ja w takiej sytuacji rozebrałbym ponownie i bardzo dokładnie cały atomizer, i wszystko porządnie wypłukał ( tak, raz jeszcze) w płynie do naczyń. Pozwolił wyschnąć i odstawił w przewiewnym miejscu nawet na kilka dni.Sądzę że to efekt nieco przegrzanego metalu, choć nie wiem jak długo to się wszystko grzało...
Powyżej 10 sekund? Nie zadziałało zabezpieczenie w Tesli?
Awatar użytkownika
azael
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 209
Rejestracja: 06 wrz 2019, 11:46
Punkty reputacji: 90
Lokalizacja: ST
Podziękował: 70 razy
Otrzymał podzięk.: 83 razy
Płeć: Mężczyzna

Brak mocy Tesla WYE 200 + Smok V2 Baby

Postautor: azael » 11 gru 2019, 09:03

@
Awatar użytkownika
Dajspokoj
, jaką grzałkę zamontowałaś?
Obrazek
Dajspokoj
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 10 gru 2019, 22:10
Punkty reputacji: 0
Lokalizacja:
Płeć: Kobieta

Brak mocy Tesla WYE 200 + Smok V2 Baby

Postautor: Dajspokoj » 11 gru 2019, 09:23

Nie wiem, czy powyżej 10 sekund, ale z uwagi na małą ilość liquidu smród był niesamowity.
Zamontowałam smoka a3, taką jaką miałam wcześniej.
Awatar użytkownika
azael
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 209
Rejestracja: 06 wrz 2019, 11:46
Punkty reputacji: 90
Lokalizacja: ST
Podziękował: 70 razy
Otrzymał podzięk.: 83 razy
Płeć: Mężczyzna

Brak mocy Tesla WYE 200 + Smok V2 Baby

Postautor: azael » 11 gru 2019, 11:01

Dajspokoj pisze:Nie wiem, czy powyżej 10 sekund, ale z uwagi na małą ilość liquidu smród był niesamowity.
Zamontowałam smoka a3, taką jaką miałam wcześniej.


Tesla i Aegis poprawnie odczytały oporność grzałki?
Obrazek
Dajspokoj
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 10 gru 2019, 22:10
Punkty reputacji: 0
Lokalizacja:
Płeć: Kobieta

Brak mocy Tesla WYE 200 + Smok V2 Baby

Postautor: Dajspokoj » 11 gru 2019, 11:05

azael pisze:
Dajspokoj pisze:Nie wiem, czy powyżej 10 sekund, ale z uwagi na małą ilość liquidu smród był niesamowity.
Zamontowałam smoka a3, taką jaką miałam wcześniej.


Tesla i Aegis poprawnie odczytały oporność grzałki?


Tak
Awatar użytkownika
azael
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 209
Rejestracja: 06 wrz 2019, 11:46
Punkty reputacji: 90
Lokalizacja: ST
Podziękował: 70 razy
Otrzymał podzięk.: 83 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Brak mocy Tesla WYE 200 + Smok V2 Baby

Postautor: azael » 11 gru 2019, 11:10

1. Po umyciu parownika czuć było jakieś dziwne zapachy? Jeśli nie, to pkt 2.
2. Włożyłbym inną grzałkę
3. Czytałaś to: viewtopic.php?f=85&t=3839 i to: viewtopic.php?f=85&t=3929 ?
Obrazek
Dajspokoj
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 10 gru 2019, 22:10
Punkty reputacji: 0
Lokalizacja:
Płeć: Kobieta

Brak mocy Tesla WYE 200 + Smok V2 Baby

Postautor: Dajspokoj » 11 gru 2019, 12:54

azael pisze:1. Po umyciu parownika czuć było jakieś dziwne zapachy? Jeśli nie, to pkt 2.
2. Włożyłbym inną grzałkę
3. Czytałaś to: viewtopic.php?f=85&t=3839 i to: viewtopic.php?f=85&t=3929 ?


Jak już umyłam wszystko we wrzątku, to nie było czuć.
A to już druga grzałka od tamtej sytuacji, wcześniej była pojedyńcza i w ogóle nie dało się wytrzymać.
Obadam ten wątek :)

Wróć do „Problemy techniczne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość