Dillon's
-
- Użytkownik
- Posty: 97
- Rejestracja: wt paź 31, 2017 6:43 am
- Lokalizacja: opolskie
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podzięk.: 105 razy
- Płeć:
Re: Dillon's
Kapitan Jack
15%, całość mieszanki 50/50 pg/vg
Sporo cukru trzcinowego, karmelu i takie coś kojarzące się z tytoniówką. Takie niby w klimatach tribeki. Rewela na początku przy częstym wapowaniu bez umiaru potrafi mi się zredukować do słodkiej tytoniówki z karmelem, ale coś w tym siedzi, bo chyba 3 raz 100 ml wapuję. Imo jeden z fajniejszych smaków z tego brandu.
15%, całość mieszanki 50/50 pg/vg
Sporo cukru trzcinowego, karmelu i takie coś kojarzące się z tytoniówką. Takie niby w klimatach tribeki. Rewela na początku przy częstym wapowaniu bez umiaru potrafi mi się zredukować do słodkiej tytoniówki z karmelem, ale coś w tym siedzi, bo chyba 3 raz 100 ml wapuję. Imo jeden z fajniejszych smaków z tego brandu.
-
- Użytkownik
- Posty: 97
- Rejestracja: wt paź 31, 2017 6:43 am
- Lokalizacja: opolskie
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podzięk.: 105 razy
- Płeć:
Re: Dillon's
Poziomica
W sumie taki owocowy soczek z dodatkiem koolady. Są te poziomki, maliny też się znajdą przy autosugestii(jakoś nie mogę rozróżnić wyraźnie w tym smaku). Koolady jest sporo na mój gust mogło być mniej, tak by owoce były na pierwszym planie. Może być niezły na upały, bo faktycznie orzeźwia.
Jakie piwo do tego - jakieś delikatne sour ale, albo mocno wytrawny palony stout.
W sumie taki owocowy soczek z dodatkiem koolady. Są te poziomki, maliny też się znajdą przy autosugestii(jakoś nie mogę rozróżnić wyraźnie w tym smaku). Koolady jest sporo na mój gust mogło być mniej, tak by owoce były na pierwszym planie. Może być niezły na upały, bo faktycznie orzeźwia.
Jakie piwo do tego - jakieś delikatne sour ale, albo mocno wytrawny palony stout.
-
- Użytkownik
- Posty: 97
- Rejestracja: wt paź 31, 2017 6:43 am
- Lokalizacja: opolskie
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podzięk.: 105 razy
- Płeć:
Re: Dillon's
Excalibur
Według opisu tajemniczy Owoc Chermoya w Smaku Przypominający Bitą Śmietanę z Cytrusami, Połączony z Dojrzałym Ananasem i Nutą Kokosa.
No tu to pojechali. Jak dla mnie faktycznie jakiś egzotyczny owoc o specyficznym smaku, z kokosem, na ślepo bym powiedział, że minimalnie czymś doprawiony - anyż? Wapowalne, i nic więcej - od czasu do czasu może być, do stałej rotacji na pewno nie wejdzie, ze względu na ten owoc. Poszukiwania czegoś z kokosem nadal trwają...
Piwo do tego - szczerze to jest dla mnie tak dziwne, że najlepiej pasuje do wody mineralnej:D.
Jaskiniowiec
Takie płatki, ale nie cornflakes, tylko takie słodkie mocno przecukrzone. Specyficzne, proste, ale mi podchodzi.
Jakie piwo - klasyczny ris bez beczki, ale taka #teamgoryczka dla kontrastu.
Według opisu tajemniczy Owoc Chermoya w Smaku Przypominający Bitą Śmietanę z Cytrusami, Połączony z Dojrzałym Ananasem i Nutą Kokosa.
No tu to pojechali. Jak dla mnie faktycznie jakiś egzotyczny owoc o specyficznym smaku, z kokosem, na ślepo bym powiedział, że minimalnie czymś doprawiony - anyż? Wapowalne, i nic więcej - od czasu do czasu może być, do stałej rotacji na pewno nie wejdzie, ze względu na ten owoc. Poszukiwania czegoś z kokosem nadal trwają...
Piwo do tego - szczerze to jest dla mnie tak dziwne, że najlepiej pasuje do wody mineralnej:D.
Jaskiniowiec
Takie płatki, ale nie cornflakes, tylko takie słodkie mocno przecukrzone. Specyficzne, proste, ale mi podchodzi.
Jakie piwo - klasyczny ris bez beczki, ale taka #teamgoryczka dla kontrastu.
-
- Użytkownik
- Posty: 97
- Rejestracja: wt paź 31, 2017 6:43 am
- Lokalizacja: opolskie
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podzięk.: 105 razy
- Płeć:
Re: Dillon's
@ krisIs nie oglądałem. Jak jest coś sensownego o piwie musżę nadrobić.
Nie twierdzę, że coś urywają. Po prostu jestem leniwy, więc jak mam kupić 3 -4 butle aro za 40 cbl, by ubełtać 100 ml liquidu to kupuję gotowy mix aro za 25 ziko. Jak pamiętam, to 25<40, więc w portfelu też zostaje, przynajmniej przy jednorazowym mieszaniu danego smaku. Opcji większych ilości nie biorę pod uwagę, zbyt często zmieniam smaki.
Z jednym się zgadzam można spokojnie porównywalne i lepsze mieszanki zrobić samemu:).
Nie twierdzę, że coś urywają. Po prostu jestem leniwy, więc jak mam kupić 3 -4 butle aro za 40 cbl, by ubełtać 100 ml liquidu to kupuję gotowy mix aro za 25 ziko. Jak pamiętam, to 25<40, więc w portfelu też zostaje, przynajmniej przy jednorazowym mieszaniu danego smaku. Opcji większych ilości nie biorę pod uwagę, zbyt często zmieniam smaki.
Z jednym się zgadzam można spokojnie porównywalne i lepsze mieszanki zrobić samemu:).
-
- Użytkownik
- Posty: 268
- Rejestracja: śr lip 19, 2017 3:05 pm
- Lokalizacja:
- Podziękował: 64 razy
- Otrzymał podzięk.: 218 razy
- Płeć:
Re: Dillon's
@ Alex a GrimmGreena na YT oglądasz? Jest beer segment. Jedyny (i największy) problem to nadmierna dostępność hamerykańskich luquidów w naszym jakże pięknym kraju.
Co do Dillon'sa, wydałem prawie cały portret Władka J. na testy. Dupy to nie urwało, smakowało praktycznie jak moje DIY, przy czym stężenia aromatów były chyba rzędu 20%, bo aż gębę wykręcało. Dopiero jak rozrobiłem je pół na pół z bazą można było wapować, jednakże z niesmakiem świadomości wydania sporej kwoty na coś, co sam mogłem sobie wyprodukować za ułamek ceny.
Pisałem o gotowych już liquidach, z czasów przed ustawą (tfu).
Co do Dillon'sa, wydałem prawie cały portret Władka J. na testy. Dupy to nie urwało, smakowało praktycznie jak moje DIY, przy czym stężenia aromatów były chyba rzędu 20%, bo aż gębę wykręcało. Dopiero jak rozrobiłem je pół na pół z bazą można było wapować, jednakże z niesmakiem świadomości wydania sporej kwoty na coś, co sam mogłem sobie wyprodukować za ułamek ceny.
Pisałem o gotowych już liquidach, z czasów przed ustawą (tfu).
-
- Użytkownik
- Posty: 97
- Rejestracja: wt paź 31, 2017 6:43 am
- Lokalizacja: opolskie
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podzięk.: 105 razy
- Płeć:
Re: Dillon's
Cleopatra - proporcje vg/pg 30/70.
Niby ciastko cytrynowo- jogurtowe. Jak dla mnie całkiem fajna deserowa cytryna. Ani przesadnie słodka, ani gorzka, choć zawartość gliceryny przechyla szalę w stronę słodkości. Nie jest wybitnie intensywna, mimo to całkiem fajny all day do momentu aż się nie znudzi.
Jakie piwo do tego - tu mam zagwozdkę, bo ta mieszanka nie jest przegięta w żadną stronę. Intuicyjnie bym wyciągnął coś lekko kwaśnego - jakiegoś Berlinera, czy delikatne i proste sour ale(może bez złożonych amerykańców leżakowanych w beczkach). Choć wapowałem to przy witku i była to całkiem fajne kombo.
Cookie monster - proporcje vg/pg 30/70
Po prostu orzeszki rodem ze starych 555 dekanga plus mocny lekko palony karmel. Taka przyjemna słodko - wytrawna mieszanka. Jak dla mnie bomba, choć jak wapowałem 100 ml pod rząd pod koniec czułem tylko przypalony karmel:D.
Piwo do tego - jakieś mocno dzikie sour ale czy lambik. Choć dziś przy porterze też dawał radę.
Niby ciastko cytrynowo- jogurtowe. Jak dla mnie całkiem fajna deserowa cytryna. Ani przesadnie słodka, ani gorzka, choć zawartość gliceryny przechyla szalę w stronę słodkości. Nie jest wybitnie intensywna, mimo to całkiem fajny all day do momentu aż się nie znudzi.
Jakie piwo do tego - tu mam zagwozdkę, bo ta mieszanka nie jest przegięta w żadną stronę. Intuicyjnie bym wyciągnął coś lekko kwaśnego - jakiegoś Berlinera, czy delikatne i proste sour ale(może bez złożonych amerykańców leżakowanych w beczkach). Choć wapowałem to przy witku i była to całkiem fajne kombo.
Cookie monster - proporcje vg/pg 30/70
Po prostu orzeszki rodem ze starych 555 dekanga plus mocny lekko palony karmel. Taka przyjemna słodko - wytrawna mieszanka. Jak dla mnie bomba, choć jak wapowałem 100 ml pod rząd pod koniec czułem tylko przypalony karmel:D.
Piwo do tego - jakieś mocno dzikie sour ale czy lambik. Choć dziś przy porterze też dawał radę.
-
- Użytkownik
- Posty: 678
- Rejestracja: czw wrz 28, 2017 11:09 pm
- Lokalizacja: Olesno
- Podziękował: 59 razy
- Otrzymał podzięk.: 220 razy
- Płeć:
Re: Dillon's
Testowałem z travellerem - jest dobrze, nie o gęstość /lepkość chodzi a sam smak. Mi glikol w proporcjach 30 wystarcza jako max, nawet 40% glikolu niszczy smak. Liquid robi się gorzkawy (zwłaszcza przy owocowych) na zimę będę próbował bazę 70-80vg rozrzedzić spirytusem, bo nawet w dripperach jak się wychłodzi jest problem z absorpcją liquidu przez nośnik. W pomieszczeniach nie ma tego problemu, ale ja pracuję na zewnątrz i daje się to we znaki.
-
- Użytkownik
- Posty: 1043
- Rejestracja: pn maja 15, 2017 10:38 am
- Lokalizacja: opolskie
- Podziękował: 1246 razy
- Otrzymał podzięk.: 470 razy
- Płeć:
Dillon's
Master_PiT pisze:Odkryłem na swoich kubkach smakowych, że MA:
Tytoniowe - 50/50
Owocowe i deserowe 70vg 30pg
Inaczej mi nie smakuje
Tylko jakby użyć tam Travellera to te proporcje się rozjeżdżają..
-
- Użytkownik
- Posty: 678
- Rejestracja: czw wrz 28, 2017 11:09 pm
- Lokalizacja: Olesno
- Podziękował: 59 razy
- Otrzymał podzięk.: 220 razy
- Płeć:
Re: Dillon's
Odkryłem na swoich kubkach smakowych, że MA:
Tytoniowe - 50/50
Owocowe i deserowe 70vg 30pg
Inaczej mi nie smakuje
Tytoniowe - 50/50
Owocowe i deserowe 70vg 30pg
Inaczej mi nie smakuje
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości