Ja pewnych aromatów już nigdy nie kupię. Pewne firmy postawiły na ilość kosztem jakości.
Pisane mobilnie...
Woda w aromacie
-
- Użytkownik
- Posty: 241
- Rejestracja: śr gru 28, 2016 9:37 am
- Lokalizacja:
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podzięk.: 96 razy
- Płeć:
Re: Woda w aromacie
W żywieniu i kosmetykach, mam taką zasadę, że kupuję tylko to co ma rozpiskę na opakowaniu ze składem który mi odpowiada.slaviop pisze:To rozumiem. Możliwe że partia która zeszła z rozlewni była zanieczyszczona wodą lub innym świństwem.
Pisane mobilnie...
Chyba zacznę też ją stosować w przypadku aromatów.
Jak ktoś nie pisze co jest w środku to chyba ma coś do ukrycia.
--
Pozdrawiam
Piotr W.
-
- Użytkownik
- Posty: 2439
- Rejestracja: czw mar 03, 2016 11:41 am
- Lokalizacja: Częstochowa
- Podziękował: 1558 razy
- Otrzymał podzięk.: 4400 razy
- Płeć:
Re: Woda w aromacie
To rozumiem. Możliwe że partia która zeszła z rozlewni była zanieczyszczona wodą lub innym świństwem.
Pisane mobilnie...
Pisane mobilnie...
Co cię nie zabije - to zginie z twojej ręki...
-
- Użytkownik
- Posty: 241
- Rejestracja: śr gru 28, 2016 9:37 am
- Lokalizacja:
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podzięk.: 96 razy
- Płeć:
Re: Woda w aromacie
Baza jest z tego samego mieszania, różni się tylko aromatami. Więc to ewidentnie kwesta aromatu.slaviop pisze:Nie koniecznie woda. Może być alkohol. Producenci też czasami po umyciu pojemników nie osuszają ich należycie. Czy po umyciu pojemnika w którym mieszasz osuszasz go do końca? Skąd bierzesz bazę. Jaki glikol i gliceryna? Wszystko ma wpływ. Czasami to wina grzałki a czasami nośnika.
Pisane mobilnie...
Robię zazwyczaj 600 ml (70/30), rozlewam do 6 butelek i każdą mieszam z innym aromatem.
Butelki do których rozlewam, suche jak pieprz.
--
Pozdrawiam
Piotr W.
-
- Użytkownik
- Posty: 2439
- Rejestracja: czw mar 03, 2016 11:41 am
- Lokalizacja: Częstochowa
- Podziękował: 1558 razy
- Otrzymał podzięk.: 4400 razy
- Płeć:
Re: Woda w aromacie
Nie koniecznie woda. Może być alkohol. Producenci też czasami po umyciu pojemników nie osuszają ich należycie. Czy po umyciu pojemnika w którym mieszasz osuszasz go do końca? Skąd bierzesz bazę. Jaki glikol i gliceryna? Wszystko ma wpływ. Czasami to wina grzałki a czasami nośnika.
Pisane mobilnie...
Pisane mobilnie...
Co cię nie zabije - to zginie z twojej ręki...
-
- Użytkownik
- Posty: 241
- Rejestracja: śr gru 28, 2016 9:37 am
- Lokalizacja:
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podzięk.: 96 razy
- Płeć:
Woda w aromacie
Zauważyłem że moje bazy (70/30) z niektórymi aromatami strzelają i skwierczą na grzałce.
Tak się dzieje np. z moim ulubionym smakiem, gruszka+stewia z Capella.
Z kolei nie mam takich objawów na wszystkich aromatach z Eflavours.
Czy to nie przypadkiem woda w aromacie?
Niestety w wymienianych aromatach brak składu na opakowaniu.
--
Pozdrawiam
Piotr W.
Tak się dzieje np. z moim ulubionym smakiem, gruszka+stewia z Capella.
Z kolei nie mam takich objawów na wszystkich aromatach z Eflavours.
Czy to nie przypadkiem woda w aromacie?
Niestety w wymienianych aromatach brak składu na opakowaniu.
--
Pozdrawiam
Piotr W.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Claude [Bot], Magiel i 7 gości