"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"
-
- Moderator
- Posty: 4179
- Rejestracja: ndz cze 21, 2015 5:49 pm
- Lokalizacja: Thalloris
- Podziękował: 20800 razy
- Otrzymał podzięk.: 5362 razy
- Płeć:
"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"
Dlaczego MAD-AXA77? Dziwnie jakoś to brzmi
Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś...
-
- Użytkownik
- Posty: 22432
- Rejestracja: pt cze 05, 2015 7:23 am
- Lokalizacja: Szeroko pojęta Galicja
- Podziękował: 10893 razy
- Otrzymał podzięk.: 28761 razy
- Płeć:
"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"
axa77 pisze:Ja nie jestem kreatywny, kreatywność zero
Za dwa tygodnie, jeśli będziesz tu bywał często, twoja kreatywność nie zmieści się w skali Celsjusza.
axa77 pisze:Tommy wspomniał że dobry liquid musi mieć nazwę a to dopiero wersja pierwsza, więc droga do dobra daleka
I bardzo dobrze. Ważne żeby gonić króliczka, że posłużę sie innym klasykiem. A jeszcze inny, mawial że czasem warto poczekać. Ale umarł...
-
- Użytkownik
- Posty: 15
- Rejestracja: czw lut 23, 2017 10:21 am
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 54 razy
- Otrzymał podzięk.: 31 razy
- Płeć:
"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"
basika pisze:Tommy Black pisze:Ach, zapachniało ciasteczkami speculoos prosto z Brugii...
Ale dobry liquid musi mieć nazwę. Proponuję MAD-AXA 77.
Tomek Ty pisz książkę, a Rafał sam wymyśli nazwę. Nie wątpię, że potrafi
Parafrazując cytat z klasyki polskiego filmu.
Ja nie jestem kreatywny, kreatywność zero
Tommy wspomniał że dobry liquid musi mieć nazwę a to dopiero wersja pierwsza, więc droga do dobra daleka
-
- Waperka
- Posty: 3854
- Rejestracja: śr cze 24, 2015 12:18 pm
- Lokalizacja:
- Podziękował: 5174 razy
- Otrzymał podzięk.: 6264 razy
- Płeć:
"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"
Tommy Black pisze:Ach, zapachniało ciasteczkami speculoos prosto z Brugii...
Ale dobry liquid musi mieć nazwę. Proponuję MAD-AXA 77.
Tomek Ty pisz książkę, a Rafał sam wymyśli nazwę. Nie wątpię, że potrafi
-
- Użytkownik
- Posty: 22432
- Rejestracja: pt cze 05, 2015 7:23 am
- Lokalizacja: Szeroko pojęta Galicja
- Podziękował: 10893 razy
- Otrzymał podzięk.: 28761 razy
- Płeć:
"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"
Ach, zapachniało ciasteczkami speculoos prosto z Brugii...
Ale dobry liquid musi mieć nazwę. Proponuję MAD-AXA 77.
Ale dobry liquid musi mieć nazwę. Proponuję MAD-AXA 77.
-
- Użytkownik
- Posty: 15
- Rejestracja: czw lut 23, 2017 10:21 am
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 54 razy
- Otrzymał podzięk.: 31 razy
- Płeć:
"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"
Witajcie. Po uroczystym powitaniu rzucę coś z mojego Panoramixowego kociołka.
Baza 80\20 VG\PG
Liquid z serii a może nie wybuchnie jak to pomieszam. Ma 3 tygodnie i jest ciekawy dla ciekawych świata
Yam (TPA) 5%
French vanilla (TPA) 0,5%
Jackfruit 2%
MAD-MIX (MAD FRUIT) (FA) 2%
Catalan Cream (FA) 2%
Vienna cream (FA) 2%
Już wiem jak będzie wyglądać V2
Smacznego.
Baza 80\20 VG\PG
Liquid z serii a może nie wybuchnie jak to pomieszam. Ma 3 tygodnie i jest ciekawy dla ciekawych świata
Yam (TPA) 5%
French vanilla (TPA) 0,5%
Jackfruit 2%
MAD-MIX (MAD FRUIT) (FA) 2%
Catalan Cream (FA) 2%
Vienna cream (FA) 2%
Już wiem jak będzie wyglądać V2
Smacznego.
-
- Ekspert
- Posty: 3788
- Rejestracja: śr cze 17, 2015 6:58 pm
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 3899 razy
- Otrzymał podzięk.: 6121 razy
- Płeć:
Re: "Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"
Ja użyłem Molinberry (Red Cherry), ale wiśnia to nie jest jakiś skomplikowany aromat, użyj cokolwiek, byle nie waliło chemia.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
-
- Użytkownik
- Posty: 116
- Rejestracja: ndz gru 27, 2015 10:03 pm
- Lokalizacja: Piekary Śląskie
- Podziękował: 329 razy
- Otrzymał podzięk.: 161 razy
- Płeć:
"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"
Haze pisze:basika pisze:Jako ciekawostkę mogę zasugerować wymianę Banana na Wiśnię. Wisnia bardziej podkręca smak, bo banan jest dość mdły. Ale to będzie już inny smak, choć na pewno wart spróbowania.
Super pomysł z tą wiśnią Nie zastąpiłem banana całkowicie tylko połowę jego dawki zamieniłem na wiśnię, która fajnie przełamała tę słodko-mdławą dominację banana.
Jaką wiśnie stosujecie jeśli można wiedzieć?
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości