Dorzucę i ja 2 przepisy, bardzo podobne, aczkolwiek te subtelne różnice, dają obu inny wyraz. Mnie osobiście bardzo przypasowały
Banana Butter;
- Cinamon danish (tpa) - 2%
- Banana cream (tpa) - 8%
- Peanut butter (tpa) - 1%
- Vanilia custard (tpa) - 4%
baza 60/40 (vg/pg)
Banana Custard:
- Graham Cracer(clear) (tpa) - 2%
- Banana Cream (tpa) - 10%
- Peanut butter - 1%
- Vanilia custard - 8%
baza 60/40 (vg/pg)
"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"
-
- Użytkownik
- Posty: 15
- Rejestracja: czw lut 23, 2017 10:21 am
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 54 razy
- Otrzymał podzięk.: 31 razy
- Płeć:
"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"
Jako że jestem w fazie TFU-rczej to podrzucam przepis "Arburek v3"
watermelon (FA) 4%
Cantaloupe (cap) 5%
Cucumber (TPA) 1%
Cucumber (cap) 1%
Smoth (tpa) 1%
80/20 vg/pg
watermelon (FA) 4%
Cantaloupe (cap) 5%
Cucumber (TPA) 1%
Cucumber (cap) 1%
Smoth (tpa) 1%
80/20 vg/pg
-
- Moderator
- Posty: 4179
- Rejestracja: ndz cze 21, 2015 5:49 pm
- Lokalizacja: Thalloris
- Podziękował: 20800 razy
- Otrzymał podzięk.: 5362 razy
- Płeć:
"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"
Dlaczego MAD-AXA77? Dziwnie jakoś to brzmi
Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś...
-
- Użytkownik
- Posty: 22432
- Rejestracja: pt cze 05, 2015 7:23 am
- Lokalizacja: Szeroko pojęta Galicja
- Podziękował: 10893 razy
- Otrzymał podzięk.: 28761 razy
- Płeć:
"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"
axa77 pisze:Ja nie jestem kreatywny, kreatywność zero
Za dwa tygodnie, jeśli będziesz tu bywał często, twoja kreatywność nie zmieści się w skali Celsjusza.
axa77 pisze:Tommy wspomniał że dobry liquid musi mieć nazwę a to dopiero wersja pierwsza, więc droga do dobra daleka
I bardzo dobrze. Ważne żeby gonić króliczka, że posłużę sie innym klasykiem. A jeszcze inny, mawial że czasem warto poczekać. Ale umarł...
-
- Użytkownik
- Posty: 15
- Rejestracja: czw lut 23, 2017 10:21 am
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 54 razy
- Otrzymał podzięk.: 31 razy
- Płeć:
"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"
basika pisze:Tommy Black pisze:Ach, zapachniało ciasteczkami speculoos prosto z Brugii...
Ale dobry liquid musi mieć nazwę. Proponuję MAD-AXA 77.
Tomek Ty pisz książkę, a Rafał sam wymyśli nazwę. Nie wątpię, że potrafi
Parafrazując cytat z klasyki polskiego filmu.
Ja nie jestem kreatywny, kreatywność zero
Tommy wspomniał że dobry liquid musi mieć nazwę a to dopiero wersja pierwsza, więc droga do dobra daleka
-
- Waperka
- Posty: 3854
- Rejestracja: śr cze 24, 2015 12:18 pm
- Lokalizacja:
- Podziękował: 5174 razy
- Otrzymał podzięk.: 6264 razy
- Płeć:
"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"
Tommy Black pisze:Ach, zapachniało ciasteczkami speculoos prosto z Brugii...
Ale dobry liquid musi mieć nazwę. Proponuję MAD-AXA 77.
Tomek Ty pisz książkę, a Rafał sam wymyśli nazwę. Nie wątpię, że potrafi
-
- Użytkownik
- Posty: 22432
- Rejestracja: pt cze 05, 2015 7:23 am
- Lokalizacja: Szeroko pojęta Galicja
- Podziękował: 10893 razy
- Otrzymał podzięk.: 28761 razy
- Płeć:
"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"
Ach, zapachniało ciasteczkami speculoos prosto z Brugii...
Ale dobry liquid musi mieć nazwę. Proponuję MAD-AXA 77.
Ale dobry liquid musi mieć nazwę. Proponuję MAD-AXA 77.
-
- Użytkownik
- Posty: 15
- Rejestracja: czw lut 23, 2017 10:21 am
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 54 razy
- Otrzymał podzięk.: 31 razy
- Płeć:
"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"
Witajcie. Po uroczystym powitaniu rzucę coś z mojego Panoramixowego kociołka.
Baza 80\20 VG\PG
Liquid z serii a może nie wybuchnie jak to pomieszam. Ma 3 tygodnie i jest ciekawy dla ciekawych świata
Yam (TPA) 5%
French vanilla (TPA) 0,5%
Jackfruit 2%
MAD-MIX (MAD FRUIT) (FA) 2%
Catalan Cream (FA) 2%
Vienna cream (FA) 2%
Już wiem jak będzie wyglądać V2
Smacznego.
Baza 80\20 VG\PG
Liquid z serii a może nie wybuchnie jak to pomieszam. Ma 3 tygodnie i jest ciekawy dla ciekawych świata
Yam (TPA) 5%
French vanilla (TPA) 0,5%
Jackfruit 2%
MAD-MIX (MAD FRUIT) (FA) 2%
Catalan Cream (FA) 2%
Vienna cream (FA) 2%
Już wiem jak będzie wyglądać V2
Smacznego.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Claude [Bot] i 0 gości