"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"

Awatar użytkownika
miclon
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 104
Rejestracja: 27 gru 2015, 23:03
Punkty reputacji: 35
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Podziękował: 275 razy
Otrzymał podzięk.: 155 razy
Płeć: Mężczyzna

"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"

Postautor: miclon » 30 sty 2017, 19:30

Haze pisze:
basika pisze:Jako ciekawostkę mogę zasugerować wymianę Banana na Wiśnię. Wisnia bardziej podkręca smak, bo banan jest dość mdły. Ale to będzie już inny smak, choć na pewno wart spróbowania.

Super pomysł z tą wiśnią :beer: Nie zastąpiłem banana całkowicie tylko połowę jego dawki zamieniłem na wiśnię, która fajnie przełamała tę słodko-mdławą dominację banana.


Jaką wiśnie stosujecie jeśli można wiedzieć?
Obrazek

Awatar użytkownika
Haze
Ekspert
Ekspert
Posty: 1520
Rejestracja: 17 cze 2015, 20:58
Punkty reputacji: 2647
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 1346 razy
Otrzymał podzięk.: 1945 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: "Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"

Postautor: Haze » 30 sty 2017, 19:40

Ja użyłem Molinberry (Red Cherry), ale wiśnia to nie jest jakiś skomplikowany aromat, użyj cokolwiek, byle nie waliło chemia.


Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
miclon
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 104
Rejestracja: 27 gru 2015, 23:03
Punkty reputacji: 35
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Podziękował: 275 razy
Otrzymał podzięk.: 155 razy
Płeć: Mężczyzna

Postautor: miclon » 30 sty 2017, 20:13

Haze pisze:Ja użyłem Molinberry (Red Cherry), ale wiśnia to nie jest jakiś skomplikowany aromat, użyj cokolwiek, byle nie waliło chemia.


A stosowałeś może wiśnie z z Capelli (wild cherry)
Obrazek
Awatar użytkownika
Haze
Ekspert
Ekspert
Posty: 1520
Rejestracja: 17 cze 2015, 20:58
Punkty reputacji: 2647
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 1346 razy
Otrzymał podzięk.: 1945 razy
Płeć: Mężczyzna

"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"

Postautor: Haze » 31 sty 2017, 06:52

Od Capelli nie miałem.
Awatar użytkownika
axa77
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 23 lut 2017, 11:21
Punkty reputacji: 39
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 53 razy
Otrzymał podzięk.: 31 razy
Płeć: Mężczyzna

"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"

Postautor: axa77 » 23 lut 2017, 12:39

Witajcie. Po uroczystym powitaniu rzucę coś z mojego Panoramixowego kociołka.
Baza 80\20 VG\PG
Liquid z serii a może nie wybuchnie jak to pomieszam. :P Ma 3 tygodnie i jest ciekawy dla ciekawych świata :>:
Yam (TPA) 5%
French vanilla (TPA) 0,5%
Jackfruit 2%
MAD-MIX (MAD FRUIT) (FA) 2%
Catalan Cream (FA) 2%
Vienna cream (FA) 2%

Już wiem jak będzie wyglądać V2
Smacznego.
Awatar użytkownika
Tommy Black
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8684
Rejestracja: 05 cze 2015, 09:23
Punkty reputacji: 2948
Lokalizacja: Szeroko pojęta Galicja
Podziękował: 2364 razy
Otrzymał podzięk.: 7680 razy
Płeć: nieokreślona

"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"

Postautor: Tommy Black » 23 lut 2017, 20:05

Ach, zapachniało ciasteczkami speculoos prosto z Brugii... *czajniczek*
Ale dobry liquid musi mieć nazwę. Proponuję MAD-AXA 77. ;)
Awatar użytkownika
basika
Moderator
Moderator
Posty: 3126
Rejestracja: 24 cze 2015, 14:18
Punkty reputacji: 1690
Lokalizacja: Lubin
Podziękował: 3803 razy
Otrzymał podzięk.: 4698 razy
Płeć: Kobieta

"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"

Postautor: basika » 23 lut 2017, 20:22

Tommy Black pisze:Ach, zapachniało ciasteczkami speculoos prosto z Brugii... *czajniczek*
Ale dobry liquid musi mieć nazwę. Proponuję MAD-AXA 77. ;)


Tomek Ty pisz książkę, a Rafał sam wymyśli nazwę. Nie wątpię, że potrafi ;)
Awatar użytkownika
axa77
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 23 lut 2017, 11:21
Punkty reputacji: 39
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 53 razy
Otrzymał podzięk.: 31 razy
Płeć: Mężczyzna

"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"

Postautor: axa77 » 23 lut 2017, 20:41

basika pisze:
Tommy Black pisze:Ach, zapachniało ciasteczkami speculoos prosto z Brugii... *czajniczek*
Ale dobry liquid musi mieć nazwę. Proponuję MAD-AXA 77. ;)


Tomek Ty pisz książkę, a Rafał sam wymyśli nazwę. Nie wątpię, że potrafi ;)

Parafrazując cytat z klasyki polskiego filmu.
Ja nie jestem kreatywny, kreatywność zero :P
Tommy wspomniał że dobry liquid musi mieć nazwę a to dopiero wersja pierwsza, więc droga do dobra daleka ;)
Awatar użytkownika
Tommy Black
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8684
Rejestracja: 05 cze 2015, 09:23
Punkty reputacji: 2948
Lokalizacja: Szeroko pojęta Galicja
Podziękował: 2364 razy
Otrzymał podzięk.: 7680 razy
Płeć: nieokreślona

"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"

Postautor: Tommy Black » 23 lut 2017, 20:48

axa77 pisze:Ja nie jestem kreatywny, kreatywność zero


Za dwa tygodnie, jeśli będziesz tu bywał często, twoja kreatywność nie zmieści się w skali Celsjusza. ;)

axa77 pisze:Tommy wspomniał że dobry liquid musi mieć nazwę a to dopiero wersja pierwsza, więc droga do dobra daleka


I bardzo dobrze. Ważne żeby gonić króliczka, że posłużę sie innym klasykiem. A jeszcze inny, mawial że czasem warto poczekać. Ale umarł... :-P
Awatar użytkownika
Madzia
Waperka
Waperka
Posty: 1663
Rejestracja: 21 cze 2015, 19:49
Punkty reputacji: 352
Lokalizacja:
Podziękował: 5493 razy
Otrzymał podzięk.: 1662 razy
Płeć: Kobieta

"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"

Postautor: Madzia » 24 lut 2017, 08:05

Dlaczego MAD-AXA77? Dziwnie jakoś to brzmi :-P
Obrazek

Wróć do „Liquidy homemade”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość