Witam. Muszę wysłać zestaw najprawdopodobniej do Chin na naprawę lub wymianę. Czy będą problemy z odprawą celną w tę i drugą stronę? Najprawdopodobniej w modzie mam uszkodzony chip DNA i na miejscu nic z tym nie zrobię, a gdzieś kiedyś czytałem że polskie prawo przewiduje wyjątki.
/MGdy
Naprawa/ wymiana gwarancyjna Hadron Pro Combo?
- BlackDragon
- Użytkownik
- Punkty reputacji: 0
- Otrzymał podzięk.: 1 raz
- Moderator
- Punkty reputacji: 2601
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podzięk.: 13 razy
Zapytaj najpierw producenta jak wygląda procedura reklamacyjna jego produktów. Możliwe, że mają serwis w jednym z europejskich krajów. Masz tu maila: maggie@steamcrave.com.
dotMod dotBox 75W & SmokerStore Taifun GT One
ZQ Vapor Essent SE 80W & SmokerStore Taifun GTR
SX Mini SL Class v2 & SmokerStore Taifun GT IV & GT IV S
Dicodes Pipeline Pro Twenty5 & SmokerStore Taifun GT V
https://www.instagram.com/vape3city
ZQ Vapor Essent SE 80W & SmokerStore Taifun GTR
SX Mini SL Class v2 & SmokerStore Taifun GT IV & GT IV S
Dicodes Pipeline Pro Twenty5 & SmokerStore Taifun GT V
https://www.instagram.com/vape3city

-
- Użytkownik
- Punkty reputacji: 17
Co to za problem z chipem? Podaje co jakiś czas dużo niższą moc?
- lesstro
- Super Użytkownik
- Punkty reputacji: 1339
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podzięk.: 4 razy
Przyczyn może być multum. Sprawdź najpierw czystość gwintów i przylegalność pinu plusowego do moda.
Używasz w trybie power czy kontroli temperatury?
Używasz w trybie power czy kontroli temperatury?
- BlackDragon
- Użytkownik
To tak: urządzenie nie było używane więc nie ma szans na zabrudzenia lub uszkodzenia z mojej winy, są uszkodzone dwa ogniwa w baterii od nowości potwierdził to elektronik i parę osób na forum DNA. Sklep, a dokładniej dział sprzedaży w dniu dzisiejszym zdecydował o wysyłce do mnie nowego zestawu więc kwestia gwarancyjna i wysyłka na tej podstawie urządzenia jest pilna jak nigdy bo nie chcę by zatrzymali mi nowy zestaw.
P.S. Na mój koszt zamówiłem nową baterię tydzień temu, dzisiaj lub jutro ma dotrzeć do mnie więc zobaczę czy kwestia baterii jest jedynym problemem i dlaczego mod nie chciał się ładować.
/MGdy
P.S. Na mój koszt zamówiłem nową baterię tydzień temu, dzisiaj lub jutro ma dotrzeć do mnie więc zobaczę czy kwestia baterii jest jedynym problemem i dlaczego mod nie chciał się ładować.
/MGdy
- BlackDragon
- Użytkownik
Po problemach z dostawą baterii z UK mogę powiedzieć, jeśli ktoś planuje zamawiać baterię Li-Po, szukajcie gdzie indziej. Przepisy prawne UK zablokują wysłanie baterii z centrum wysyłkowego. Zamówiłem nową baterię, ale tym razem z Włoch i wczoraj doszła. Wymiana baterii w box-ie rozwiązała problem. Z tego co widzę i wnioskuję, płyta DNA blokowała ładowanie baterii ze względu na niskie napięcie na baterii.
Nie mogłem edytować wcześniejszej wiadomości, więc w razie czego proszę dodać tą wiadomość lub ją zostawić.
Pozdrawiam
Trzeci post dzisiaj piszesz i trzeci Ci poprawiam panie @
BlackDragon. To zaczyna być nudne, ale jeszcze jestem cierpliwy...
K45
Nie mogłem edytować wcześniejszej wiadomości, więc w razie czego proszę dodać tą wiadomość lub ją zostawić.
Pozdrawiam
Trzeci post dzisiaj piszesz i trzeci Ci poprawiam panie @

K45
- Robson
- Donator
- Punkty reputacji: 3646
- Podziękował: 11 razy
- Otrzymał podzięk.: 12 razy
Baterie LiPo zaleca się rozładowywać do 18-20%, bo poniżej może być problem z ponownym ich naładowaniem przy użyciu boxa z DNA (wyczytałem też kiedyś, bodajże na forum Evolv, że w kilku przypadkach Hadrony Pro ładowały te baterie do max 75% - wydaje mi się, że problem leży tu w samych, chińskich ogniwach Fully Max, lepiej kupić wg. mnie Turnigy), chyba, że zaopatrzysz się w zewnętrzną ładowarkę do samych baterii.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Mirage DNA75C / Hyperion DNA100C / Odin DNA250C / GRUS AF / HCigar Aurora / Pico 25 AF
Aromamizer: Ragnar + Plus V2 + Supreme V3 + GLAZ Mini / Mesh PRO RDA / Horus