Atomizer do wszystkiego, siatka + grzałka
- Goomowiec
- Użytkownik
- Punkty reputacji: 621
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podzięk.: 58 razy
Wracając do tematu głównego - znajdź używany Profile RDTA. Baza na jedną/dwie grzałki i mesh w jednym atomizerze. Minus? Dolewanie liquidu jest co najmniej upierdliwe, do tego kiepsko nosi się go w kieszeni, bo lubi się "przypocić". Jednak budowanie setupu jest proste, no i ma średnicę pożądaną przez ciebie - 25 mm.
You have violated the dress code of this vessel.
Failure to comply is punishable by death.
Failure to comply is punishable by death.
- Tommy Black
- Użytkownik
- Punkty reputacji: 28995
- Podziękował: 1480 razy
- Otrzymał podzięk.: 4630 razy
jvkesnvke pisze:Edit 2: Dziękuję Panie K45 za zwrócenie uwagi. Doświadczeni profesorowie językoznawstwa nie zalecają mieszania interpunkcji z emotikonami, zwłaszcza, że już sam emotikon wskazuje na zakończenie jakiegoś fragmentu wypowiedzi. Jeśli już koniecznie trzeba, to kropka powinna wystąpić po emotikonie, co też poprawiłem . Idąc tropem coil=grzałka, to czyż nie powinniśmy od razu "mesh" poprawiać na "siateczka" ?
Dobrze, albowiem masz rację. I skoro jesteś taki, jak sam twierdzisz kumaty, to czemu nie napisałeś tytułu poprawnie?
Teraz go poprawię i myślę, że ten fragment dyskusji będzie zamknięty.
Natomiast w kwestii tego co zalecają albo nie zalecają "Doświadczeni profesorowie językoznawstwa..." to też zakończymy od razu dyskusję. Nie wiem gdzie spotkałeś tych doświadczonych profesorów? W dodatku językoznawstwa. Nigdzie żaden emotikon, nazywany w Salonie w skrócie emotką, nie wskazuje na zakończenie ani fragmentu, ani końcowej wypowiedzi. Zakończenie fragmentu zdania złożonego oznacza średnik ( ; ). Całe zdania zaś, nie tylko w języku polskim, kończy się kropką. Wyjątek stanowi pisownia na FB. Tylko tam jest więcej wyjątków niż reguł.
My tu pozostaniemy w zgodzie z użytkownikami i prostymi zasadami polskiej pisowni. Jeśli pozwolisz oczywiście...
- Sebaindy
- Użytkownik
- Punkty reputacji: 15
- Podziękował: 3 razy
Zupełnie nie znam się na tych wymienionych parownikach. Jednak życie jest najlepszym nauczycielem, a ono zawsze mnie uczy znanego przysłowia.
Jeśli coś jest do wszystkiego, to jest do niczego.
Przysłowie znam, dużo razy się przepłaciło, ale za każdym kolejnym pomysłem powtarzam ten sam błąd... z nadzieją a może teraz się uda.
Jeśli coś jest do wszystkiego, to jest do niczego.
Przysłowie znam, dużo razy się przepłaciło, ale za każdym kolejnym pomysłem powtarzam ten sam błąd... z nadzieją a może teraz się uda.

- kamyk87
- Moderator
- Punkty reputacji: 1995
- Podziękował: 202 razy
- Otrzymał podzięk.: 287 razy
Panie @
jvkesnvke, doświadczeni profesorowie z dziedziny fizjologii nie zalecają również mieszania wódki, piwa i wina... Życie zaś pisze różne scenariusze, nie zawsze kończące się happy endem.
We wszystkim należy mieć umiar, również we wprowadzaniu wyrazów pochodzących z języka angielskiego. Mając na uwadze zachowanie wzajemnego szacunku w Salonie, staramy się używać poprawnej pisowni, przede wszystkim w naszym ojczystym języku. Ważne jest też formułowanie treści posta tak, aby była ona zrozumiała dla każdego użytkownika odwiedzającego Forum. Określenie grzałki zbudowanej z siatki jako mesh jest zrozumiałe i najzwyczajniej wygodne, zaś zmiana słowa grzałka na coil wprowadza zbędne zamieszanie. Mam nadzieję, że to zrozumiesz jako dorosły, kumaty użytkownik.
A kropki mają być na końcu zdania, tego nie przeskoczysz w żaden sposób.

We wszystkim należy mieć umiar, również we wprowadzaniu wyrazów pochodzących z języka angielskiego. Mając na uwadze zachowanie wzajemnego szacunku w Salonie, staramy się używać poprawnej pisowni, przede wszystkim w naszym ojczystym języku. Ważne jest też formułowanie treści posta tak, aby była ona zrozumiała dla każdego użytkownika odwiedzającego Forum. Określenie grzałki zbudowanej z siatki jako mesh jest zrozumiałe i najzwyczajniej wygodne, zaś zmiana słowa grzałka na coil wprowadza zbędne zamieszanie. Mam nadzieję, że to zrozumiesz jako dorosły, kumaty użytkownik.
A kropki mają być na końcu zdania, tego nie przeskoczysz w żaden sposób.

-
- Użytkownik
- Punkty reputacji: 0
- Otrzymał podzięk.: 6 razy
@
kociol21 Kojarzę mankamenty tego atomizera po przewaleniu wielu stron recenzji itd. Wiem że jest faktycznie wymagający i trochę wprawy wymaga poprawne wickowanie. Pytałem, bo może jest jakaś wybitna przepaść w smaku między Profile X a Profile Unity, wtedy bym przebolał trudności, nauczył metodą prób i błędów.
@
Tomba Ech, z całym szacunkiem, nie rozumiem protekcjonalnego tonu. Znasz, używasz, wszystko w porządku, to Twoje indywidualne doświadczenie. Ale poza Tobą, jest parę osób którym taki konfig ze zwykłą grzałką działał, jakoś to ogarnęli mimo wszystko. Nigdzie się na niego nie uparłem, pytałem, czy ktoś miał bezpośrednie porównanie, bo jw. może jest przepaść w oddawaniu smaku między X a Unity.
I nigdzie też nie napisałem, że ja coś wiem lepiej, ba - wiem, że nic nie wiem. A co do ,,Nie ucz ojca dzieci robić", to hmm... nawet nie wiem do czego to się może odnosić.
Peace and love.
Edit, bo widzę, że Tomba też poczyniłeś edit.
Ja jestem bardzo kumaty, przewaliłem cały polski internet, reddit i połowę angielskich for o tym parowniku, wiem, że jest wymagający. Wiem, że trzeba bawełnę w nim ciąć po kątem 45°. Wiem, że jest specjalnej obsługi. Dlatego też dalej faworytem jest Profile X, bo zwyczajnie będzie prostszy i jest od razu stworzony i do meshy i do grzałek
. Bez nerwów.
Emotka panie @
jvkesnvke, nie zastępuje kropki na końcu zdania, a coil w naszym ojczystym języku to grzałka.
K45
Edit 2: Dziękuję Panie K45 za zwrócenie uwagi. Doświadczeni profesorowie językoznawstwa nie zalecają mieszania interpunkcji z emotikonami, zwłaszcza, że już sam emotikon wskazuje na zakończenie jakiegoś fragmentu wypowiedzi. Jeśli już koniecznie trzeba, to kropka powinna wystąpić po emotikonie, co też poprawiłem
. Idąc tropem coil=grzałka, to czyż nie powinniśmy od razu "mesh" poprawiać na "siateczka"
?
@

I nigdzie też nie napisałem, że ja coś wiem lepiej, ba - wiem, że nic nie wiem. A co do ,,Nie ucz ojca dzieci robić", to hmm... nawet nie wiem do czego to się może odnosić.
Peace and love.
Edit, bo widzę, że Tomba też poczyniłeś edit.
Ja jestem bardzo kumaty, przewaliłem cały polski internet, reddit i połowę angielskich for o tym parowniku, wiem, że jest wymagający. Wiem, że trzeba bawełnę w nim ciąć po kątem 45°. Wiem, że jest specjalnej obsługi. Dlatego też dalej faworytem jest Profile X, bo zwyczajnie będzie prostszy i jest od razu stworzony i do meshy i do grzałek
.png)
Emotka panie @

K45
Edit 2: Dziękuję Panie K45 za zwrócenie uwagi. Doświadczeni profesorowie językoznawstwa nie zalecają mieszania interpunkcji z emotikonami, zwłaszcza, że już sam emotikon wskazuje na zakończenie jakiegoś fragmentu wypowiedzi. Jeśli już koniecznie trzeba, to kropka powinna wystąpić po emotikonie, co też poprawiłem
.png)

- Tomba
- Patron
- Punkty reputacji: 9117
- Podziękował: 727 razy
- Otrzymał podzięk.: 1012 razy
@
jvkesnvke znam ten parownik jak mało kto. Mam go od lat i wielu uczyłem jak trzeba go wickować.
W takim razie czekam aż go kupisz, zamontujesz normalną grzałkę i zaczniesz płakać, że Ci cieknie.
Najpierw popatrz jak trzeba ułożyć bawełnę przy grzałce meshowej. Nie jesteś w stanie tego zrobić przy normalnej grzałce.
No ale jak wiesz lepiej to szczęść Boże.
Nie ucz ojca dzieci robić.
Tu masz grzywkę na Rutkowskiego: viewtopic.php?f=82&t=5358&p=92970&hilit=Rutkowski#p92970.
Niestety nie ma już moich fotek bo zniknęły.
Po to jest podnoszona do góry bawełna z boków blaszki meshowej, by nie zalewało parownika.
I jeszcze zobacz ile musi być tej bawełny.
Jak jeszcze nie kumasz, to już nic na to nie poradzę.

W takim razie czekam aż go kupisz, zamontujesz normalną grzałkę i zaczniesz płakać, że Ci cieknie.
Najpierw popatrz jak trzeba ułożyć bawełnę przy grzałce meshowej. Nie jesteś w stanie tego zrobić przy normalnej grzałce.
No ale jak wiesz lepiej to szczęść Boże.
Nie ucz ojca dzieci robić.
Tu masz grzywkę na Rutkowskiego: viewtopic.php?f=82&t=5358&p=92970&hilit=Rutkowski#p92970.
Niestety nie ma już moich fotek bo zniknęły.
Po to jest podnoszona do góry bawełna z boków blaszki meshowej, by nie zalewało parownika.
I jeszcze zobacz ile musi być tej bawełny.
Jak jeszcze nie kumasz, to już nic na to nie poradzę.

................. Od 21.05.2009 zero analogów......................................

- kociol21
- Użytkownik
- Punkty reputacji: 160
- Otrzymał podzięk.: 18 razy
Do tego dodam, że ogólnie górny airflow jest dużo bardziej pobłażliwy dla początkujących. Przy dolnym, zanim się nie nabierze pewnego rodzaju wyczucia ile dać bawełny, jak długo, czy i ile rozczesać i jak upchać w kanały, to często zaczyna się od wycieków, albo wręcz powodzi i to często zraża. Przy górnym airflow najgorsze co Cię może spotkać z takich przygód to bulgotanie, liquid w ustach i w ostatecznym przypadku, kropla wrzącego liquidu w gardle. Ale z dwojga złego lepiej wypić te parę kropel, niż znaleźć je w kieszeni.
eD
eD
-
- Użytkownik
@
Tomba I tak i nie.
Wotofo tym się oficjalnie nie chwali, ale tak w zasadzie to wszystko co ma klamerki do mesha, przyjmie i grzałkę, temat całkiem popularny w anglojęzycznym internecie, dlatego też w mojej puli mesh+coil znajdują się głównie meshowe parowniki. Takich faktycznych all-in-one'ów jest mało.

Wotofo tym się oficjalnie nie chwali, ale tak w zasadzie to wszystko co ma klamerki do mesha, przyjmie i grzałkę, temat całkiem popularny w anglojęzycznym internecie, dlatego też w mojej puli mesh+coil znajdują się głównie meshowe parowniki. Takich faktycznych all-in-one'ów jest mało.

- Tomba
- Patron
- Punkty reputacji: 9117
- Podziękował: 727 razy
- Otrzymał podzięk.: 1012 razy
W Profile Unity nie zamontujesz zwykłej grzałki. To jest parownik wyłącznie pod mesh i jeszcze trzeba nauczyć się układać bawełnę na Rutkowskiego.

................. Od 21.05.2009 zero analogów......................................

-
- Użytkownik
Dobrze siedzi.
To jeszcze ostatnie pytanie Panowie, co byście wybrali, Profile X czy Profile Unity? (Nie wiem czy macie porównanie pod kątem walorów smakowych.)
.png)
To jeszcze ostatnie pytanie Panowie, co byście wybrali, Profile X czy Profile Unity? (Nie wiem czy macie porównanie pod kątem walorów smakowych.)