Atomizer który nie cieknie?
- 666mAh
- Użytkownik
- Punkty reputacji: 235
- Podziękował: 16 razy
- Otrzymał podzięk.: 23 razy
No właśnie jestem przyzwyczajony do MTLa, bo ostatni raz miałem DLa w 2019 roku
. Tydzień temu kupiłem z ciekawości Dead Rabbita, zalałem tym samym liquidem co Aresa i całkowicie inny, lepszy smak.

MTL: Mixx + Ares 2
DTL: Thelema Quest + Dead Rabbit 3
- Krasnal45
- Moderator
- Punkty reputacji: 7729
- Podziękował: 581 razy
- Otrzymał podzięk.: 736 razy
666mAh pisze:...oddawanie smaku w Aresie 2 w porównaniu do DTLi pozostawia wiele do życzenia.
Z tym niestety nie mogę się zgodzić. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jesteś przyzwyczajony do DLa więc masz inny, nie odpowiadający Ci odbiór MTLa. To również kwestia odmiennego setupa i jego ułożenia.
Równie dobrze, ja jako MTL-owiec mógłbym napisać:
- oddawanie smaku w DTLu, w porównaniu do Aresa 2, pozostawia wiele do życzenia...

Od 22.02.2013 bez analoga.
You don't smoke? Do not vape!
- 666mAh
- Użytkownik
xmisiek95 pisze:Od jakiegoś czasu testuję Innokin Ares 2 LE i szczerze mogę powiedzieć, że ani razu nie przeciekał ani się nie pocił (tylko to jest MTL).
U mnie to samo, 100% pewności że nic się nie stanie, ale oddawanie smaku w Aresie 2 w porównaniu do DTLi pozostawia wiele do życzenia. Niemniej jako MTLowy zamiennik zwykłych fajek sprawdza się świetnie, grzałka wytrzymuje sporo, nic nie cieknie itd.
- xmisiek95
- Użytkownik
- Punkty reputacji: 5
- Otrzymał podzięk.: 2 razy
Od jakiegoś czasu testuję Innokin Ares 2 LE i szczerze mogę powiedzieć, że ani razu nie przeciekał ani się nie pocił (tylko to jest MTL).
Parowniki, które dawno temu testowałem:
- GeekVape Zeus RTA (ten jeden z pierwszych dostępnych modeli - nie zauważyłem pocenia ani wycieków),
- Oumier Wasp Nano RTA (czasami pocił się ale to nie był wyciek) - jedyny minus, to plastikowy górny cap, który się ułamał (zamienniki były tragicznej jakości i łamały się jeszcze częściej),
- Ehpro Kelpie RTA (też potrafił się pocić ale nie przeciekał).
Każdy z powyższych charakteryzował się zupełnie innymi odczuciami smakowymi, jednak nie miałem co do tego zastrzeżeń. O dziwo, najbardziej byłem zadowolony z Wasp Nano RTA (mały, prosty, poręczny, bardzo fajny na wyjścia - tylko jak już wyżej wspomniałem górny cap był tragiczny).
Parowniki, które dawno temu testowałem:
- GeekVape Zeus RTA (ten jeden z pierwszych dostępnych modeli - nie zauważyłem pocenia ani wycieków),
- Oumier Wasp Nano RTA (czasami pocił się ale to nie był wyciek) - jedyny minus, to plastikowy górny cap, który się ułamał (zamienniki były tragicznej jakości i łamały się jeszcze częściej),
- Ehpro Kelpie RTA (też potrafił się pocić ale nie przeciekał).
Każdy z powyższych charakteryzował się zupełnie innymi odczuciami smakowymi, jednak nie miałem co do tego zastrzeżeń. O dziwo, najbardziej byłem zadowolony z Wasp Nano RTA (mały, prosty, poręczny, bardzo fajny na wyjścia - tylko jak już wyżej wspomniałem górny cap był tragiczny).
- Insane
- Użytkownik
- Punkty reputacji: 1670
- Otrzymał podzięk.: 17 razy
Teoretycznie to wszystko z górnym przepływem powietrza, chociaż i takie atomizery bardzo łatwo zalać.
Biorą pod uwagę aktualnie dostępny sprzęt na rynku. Wycieki z atomizera w 99% wynikają z wina samego użytkownika.
To już nie te czasy, kiedy coś było ewidentnie skopane podczas produkcji danego parownika.
Proponuję wpierw podszkolić trochę technikę, ewentualnie zwiększyć nieco zawartość gliceryny w mieszankach.
Biorą pod uwagę aktualnie dostępny sprzęt na rynku. Wycieki z atomizera w 99% wynikają z wina samego użytkownika.
To już nie te czasy, kiedy coś było ewidentnie skopane podczas produkcji danego parownika.
Proponuję wpierw podszkolić trochę technikę, ewentualnie zwiększyć nieco zawartość gliceryny w mieszankach.
-
- Użytkownik
- Punkty reputacji: 11
@
666mAh no pierwszy tydzień też było spoko u mnie, włożyłem bawełnę między grzałki i zobaczymy co pomoże.

- 666mAh
- Użytkownik
Makzie pisze:Mam Fat Rbbit RTA
Dead Rabbit 3. Mam go niecały tydzień, cały czas pierwszy setup, który zrobiłem na oko całkiem. E-papieros nie zawsze jest przenoszony w pionie, zero wycieków i przy używaniu, i przy noszeniu w plecaku.
- edarek
- Moderator
- Punkty reputacji: 3472
- Podziękował: 470 razy
- Otrzymał podzięk.: 319 razy
Masz temat zaraz obok: viewtopic.php?p=1801605#p1801605
You don't smoke? Do not vape!

Tak w przybliżeniu
Tak w przybliżeniu
-
- Użytkownik
- Punkty reputacji: 11
Mam Fat Rabbit RTA, kiedyś używałem Tornado (bardzo kłopotliwy). Fat Rabbit fajny, jednak albo się sączy dolnym airflow, lub jeśli chcę tego uniknąć, to jest za dużo bawełny. Problem jest, kiedy dam po garach i liquid się rozrzedza. Aby uniknąć tego, zatykam dolny airflow bawełną. Jaki jest waszym zdaniem dobry atomizer oddający smak i bezproblematyczny, jeśli chodzi o sączenie się.