Mały duży problem z forum Salonu

Ogólnie o sprawach związanych z wapowaniem
Awatar użytkownika
SzamanDM
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 221
Rejestracja: 16 cze 2015, 10:29
Punkty reputacji: 31
Lokalizacja: Wielkopolska
Podziękował: 173 razy
Otrzymał podzięk.: 203 razy

Mały duży problem z forum Salonu

Postautor: SzamanDM » 17 lip 2015, 14:42

Zamiast logo na górze pojawia mi się wielki napis "phpBB".
Sprawdziłem w dwu przeglądarkach (Safari i Chrome) i jest tak samo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Tommy Black
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9149
Rejestracja: 05 cze 2015, 09:23
Punkty reputacji: 4137
Lokalizacja: Szeroko pojęta Galicja
Podziękował: 2553 razy
Otrzymał podzięk.: 8239 razy

Re: Mały duży problem z forum Salonu

Postautor: Tommy Black » 17 lip 2015, 14:48

Sprawdzilem teraz specjalnie, na IE11 i Chromie - żadnych problemów z logo i z salonem, także z Forum.
Sprawdziłem tez ustawienia Forum,wszystko jest OK. Podejrzewam że to u Ciebie jakiś problem z cachem,po wizycie na innym Forum na silniku phpBB.
Awatar użytkownika
SzamanDM
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 221
Rejestracja: 16 cze 2015, 10:29
Punkty reputacji: 31
Lokalizacja: Wielkopolska
Podziękował: 173 razy
Otrzymał podzięk.: 203 razy

Re: Mały duży problem z forum Salonu

Postautor: SzamanDM » 17 lip 2015, 14:52

To konkretnie ten obrazek się wyświetla zamiast logo:
styles/elegance/theme/images/logo_hd.png
Awatar użytkownika
Madzia
Waperka
Waperka
Posty: 1698
Rejestracja: 21 cze 2015, 19:49
Punkty reputacji: 379
Lokalizacja: Thalloris
Podziękował: 5744 razy
Otrzymał podzięk.: 1693 razy

Re: Mały duży problem z forum Salonu

Postautor: Madzia » 17 lip 2015, 14:57

U mnie w telefonie na stronie Salonu też się wyświetla taki obrazek jak Szaman pokazał....
Awatar użytkownika
SzamanDM
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 221
Rejestracja: 16 cze 2015, 10:29
Punkty reputacji: 31
Lokalizacja: Wielkopolska
Podziękował: 173 razy
Otrzymał podzięk.: 203 razy

Re: Mały duży problem z forum Salonu

Postautor: SzamanDM » 17 lip 2015, 15:01

Z tego co widzę to silnik forum ma dwa loga:

logo.png

i

logo_hd.png

U mnie i u Ciebie ustawia to drugie, które jest domyślnym logiem silnika. Trzeba by podmienić na właściwe i powinno być ok.
Awatar użytkownika
Tommy Black
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9149
Rejestracja: 05 cze 2015, 09:23
Punkty reputacji: 4137
Lokalizacja: Szeroko pojęta Galicja
Podziękował: 2553 razy
Otrzymał podzięk.: 8239 razy

Re: Mały duży problem z forum Salonu

Postautor: Tommy Black » 17 lip 2015, 15:18

Zgadza się Szaman,ale ustawione jest właśnie to "zwykłe" nie hd.Ok, wróci Paweł, to pogrzebie głębiej...
Sorry za kłopoty!
Awatar użytkownika
SzamanDM
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 221
Rejestracja: 16 cze 2015, 10:29
Punkty reputacji: 31
Lokalizacja: Wielkopolska
Podziękował: 173 razy
Otrzymał podzięk.: 203 razy

Re: Mały duży problem z forum Salonu

Postautor: SzamanDM » 17 lip 2015, 15:21

Mam tzw. retinę. Może silnik forum wykrywa, że jest wyższa rozdzielczość i wczytuje _hd.
Dzięki Tommy za zainteresowanie. :)
Awatar użytkownika
matatiti
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 946
Rejestracja: 10 cze 2015, 15:31
Punkty reputacji: 0
Lokalizacja: Ząbki
Podziękował: 1602 razy
Otrzymał podzięk.: 783 razy

Re: Mały duży problem z forum Salonu

Postautor: matatiti » 17 lip 2015, 15:27

Jakby co, mam to samo logo co Madzia i Szaman. Od początku było prawilne, ale jakiś czas temu się przestawiło i tak już zostało. Korzystam z Safari i Dolphin.
:budda:
Awatar użytkownika
amsaw
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1890
Rejestracja: 09 cze 2015, 22:30
Punkty reputacji: 222
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 2753 razy
Otrzymał podzięk.: 2087 razy

Re: Mały duży problem z forum Salonu

Postautor: amsaw » 17 lip 2015, 15:39

Opera 12 / FF 39 / Otter Browser 0.9.07 - wyświetla się prawidłowo.
Awatar użytkownika
jch-root
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 49
Rejestracja: 13 lip 2015, 16:21
Punkty reputacji: 17
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podzięk.: 66 razy

Re: Mały duży problem z forum Salonu

Postautor: jch-root » 17 lip 2015, 20:18

Daty w Tapatalk'u fixują - 01.01.1970 (chyba, ze problem występuje w tylko w sofcie zainstalowanym w moim "smarkfonie") :piwo
"Carpe diem"!
"Miej serce i patrzaj w serce"!

Wróć do „Dyskusja ogólna”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość