Od razu objaśnię tytuł. Otóż książka nie jest kierowana do facetów aby myśleli i bogacili się dla kobiet. No tak się nie da. Albo myślą albo się bogacą. Co nnego kobiety.Dlatego tytuł jest prosty i czytelny. Myśl i bogać się - książka dla kobiet. To zamieszanie z tytułem wzięło się stąd iż autorka nawiązuje, nie tylko tytułem, do Napoleona Hilla i jego kultowej książki „Myśl i bogać się”.
No wlaśnie, a o czym jest ta książka? O tym najlepiej powie mały fragment recenzji:
Opublikowany nakładem wydawnictwa Studio Emka poradnik skupia się na kobiecym punkcie widzenia wspomnianych kroków do bogactwa, zaś doświadczenie zawodowe autorki pozwoliło jej wzbogacić treść o wiele cennych komentarzy, zarówno własnego autorstwa, jak i innych liderek biznesu. To sprawia, że książka staje się kobiecą bronią przeciwko męskiej logice prezentowanej w biznesie i męskiemu do tego biznesu podejściu. Sięgnąć po nią powinny szczególnie te osoby, które bezskutecznie próbują odnaleźć się w świecie zdominowanym przez garnitury, liderki kobiecych organizacji, ale również gospodynie domowe, zawiadujące tak sprawnie działającą komórką, jaką jest gospodarstwo domowe. Jestem przekonana, że również niejeden mężczyzna wstydliwie zgarnie do swojego koszyka tę pozycję, próbując odkryć sekret kobiet, coraz szybciej wspinających się po szczeblach kariery i … przeskakujących kolejne pozycje w górę na liście Forbesa.
Nie jest droga bo od 21,90zł. A tu lista księgarń wraz z cenami książki: https://www.ceneo.pl/35655558