Skrzydełko czy nóżka? Mięso z grzybów, czyli jak fikcja staje się rzeczywistością

czyli Salon Kulinarnie ;)
Awatar użytkownika
Tommy Black
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17952
Rejestracja: 05 cze 2015, 09:23
Punkty reputacji: 22893
Lokalizacja: Szeroko pojęta Galicja
Podziękował: 7801 razy
Otrzymał podzięk.: 19781 razy
Płeć: Mężczyzna

Skrzydełko czy nóżka? Mięso z grzybów, czyli jak fikcja staje się rzeczywistością

Postautor: Tommy Black » 29 maja 2021, 20:01

Halah pisze:Kilka nie dotrwało do zdjęcia...


Bohaterowie. Uciekli. Pomszczą martwych i zjedzonych. Bój się @
Awatar użytkownika
Halah
. :boi:
Awatar użytkownika
Tomba
Super Użytkownik
Super Użytkownik
Posty: 3633
Rejestracja: 21 maja 2019, 15:29
Punkty reputacji: 6832
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 2691 razy
Otrzymał podzięk.: 3601 razy
Płeć: Mężczyzna

Skrzydełko czy nóżka? Mięso z grzybów, czyli jak fikcja staje się rzeczywistością

Postautor: Tomba » 29 maja 2021, 20:24

Od stycznia byłem na innej diecie i jadłem w większości coś co przypominało paszę dla zwierząt. Wreszcie mogę najeść się mięcha na diecie Keto. :)

Tommy Black pisze:Zapomniałem dodać, że jak sama nazwa wskazuje grzyby rosną w lesie...

I tu się Kolego myślisz niestety. U mnie rośnie na ten przykład na ścianie. :lol1:
_____________________________________________
:czajniczek: Obrazek
................. Od 21.05.2009 zero analogów......................................
Awatar użytkownika
Vlad
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 483
Rejestracja: 21 mar 2018, 18:34
Punkty reputacji: 183
Lokalizacja: Okolice Krakowa
Otrzymał podzięk.: 218 razy
Płeć: Mężczyzna

Skrzydełko czy nóżka? Mięso z grzybów, czyli jak fikcja staje się rzeczywistością

Postautor: Vlad » 29 maja 2021, 21:25

Jadłem te wszystkie wynalazki z Unilevera. Handluje nimi głównie w hotelach. Robili u nas w firmie pokaz. Szału nie ma, ale wiem, że większość "zjadaczy chleba" by tego nie rozróżniła że jedzą rośliny. W sumie jest to tak zrobione, że całkiem dobrze imituje smak konkretnego rodzaju mięsa. Jest bardziej suche od mięsa. Feta i Cheddar są prawie nie do rozpoznania że to roślina. Natomiast ceny narazie są z kosmosu 1_kg między 30 a 45_zł jak dobrze pamiętam.

Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka

eD
Awatar użytkownika
Tomba
Super Użytkownik
Super Użytkownik
Posty: 3633
Rejestracja: 21 maja 2019, 15:29
Punkty reputacji: 6832
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 2691 razy
Otrzymał podzięk.: 3601 razy
Płeć: Mężczyzna

Skrzydełko czy nóżka? Mięso z grzybów, czyli jak fikcja staje się rzeczywistością

Postautor: Tomba » 29 maja 2021, 23:13

Vlad pisze: Natomiast ceny narazie są z kosmosu 1_kg między 30 a 45_zł jak dobrze pamiętam.

30-40 zł za porządnego sztucznego steka bez ścięgien i tłuszczu to by była piękna cena. :)
_____________________________________________
:czajniczek: Obrazek
................. Od 21.05.2009 zero analogów......................................
Awatar użytkownika
Vlad
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 483
Rejestracja: 21 mar 2018, 18:34
Punkty reputacji: 183
Lokalizacja: Okolice Krakowa
Otrzymał podzięk.: 218 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Skrzydełko czy nóżka? Mięso z grzybów, czyli jak fikcja staje się rzeczywistością

Postautor: Vlad » 30 maja 2021, 00:39

Bez tłuszczu to nie stek. Nic nie zastąpi prawdziwego mięcha. Z tego co pamiętam, to poza imitacją kurczaka i indyka było chyba mielone wołowe, w sensie że ma to przypominać. Nie chodzi o żadne poglądy, tylko zastanawiam się czasem w jakim kierunku zmierzamy. Abstrahując od tematu, my też w sumie na codzień używamy można by pomyśleć substytutu prawdziwych papierosów. Ale my wybraliśmy zdrowszy nałóg. A tu? Czy to nie wbrew naturze? W sumie tak pomyślałem, że trawę którą co dwa tygodnie koszę też przecież mógłbym przerobić na jedzenie. Nasze psy ją skubią, tylko mleka nie chcą dawać.

Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
Nikotynos
Super Użytkownik
Super Użytkownik
Posty: 1614
Rejestracja: 14 paź 2019, 11:40
Punkty reputacji: 3604
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3796 razy
Otrzymał podzięk.: 1927 razy
Płeć: Mężczyzna

Skrzydełko czy nóżka? Mięso z grzybów, czyli jak fikcja staje się rzeczywistością

Postautor: Nikotynos » 30 maja 2021, 00:39

Aj wszystko przez to, że tak cholerna ludzkość (gatunek dominujący) tak się rozrozsła. Teraz to już wszystko jest na skalę masową i nie ma ten tego, że jakieś zwierze coś boli (nad czym ubolewam), fabryki mięsa jadą na pełnych obrotach. Kiedyś nas była garstka, małe polowanka z procami i natura sobie żyła w nienaruszonym stanie. Może jakiś nowy wirus ładnie wyczyści naszą planetę i wszystko wróci do niezachwianego stanu z poszanowaniem dla innych istot zamieszujących naszą planetę. Zanim te substytuty mięsa zaczną dominować w jadłospisie, to już dawno będzie po jabłkach (a szkoda).

Wróć do „Master Kluchcik”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość