Skoro to Salon to szparagi...
-
- Użytkownik
- Posty: 22432
- Rejestracja: pt cze 05, 2015 7:23 am
- Lokalizacja: Szeroko pojęta Galicja
- Podziękował: 10893 razy
- Otrzymał podzięk.: 28761 razy
- Płeć:
Skoro to Salon to szparagi...
Kupiłem właśnie dwa pęczki bo muszę wydać dziś szybki obiad dla gości z daleka...kupiłem bo sezon, są teraz ładne, tanie i łatwo się je robi. No i szybko.
Ja mam zielone, nie znoszę obierać białych a zielonych nie trzeba. Jedna wiązka to 8 zł. Super. Do tego jajka sadzone na boczku i zielona natka pietruszki a zamiast sosu, po prostu bułka tarta z masłem.
Końcówki szparagów odciąć lub lekko ułamać. Wodę osolić, dodać łyżeczkę cukru. Szparagi gotować przez 15 minut, odcedzić. Ważne aby mieć wąski garnek, bo główki powinny wystawać nad gotującą się wodę. One się ugotują na samej parze. Na patelni rozpuścić masło, dodać bułkę tartą, lekko osolić. Przesmażyć i polać szparagi. Podawać ciepłe.
I to wszystko. Polecam, robiłem to już setki razy...
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości