OK, to ja Ci dam potencjalnych klientów, a kasą się podzielimy. Tylko nie rozpij się przy tym jak pani Gessler.
k87
Babka jogurtowa (wilgotna) z kakao
-
- Użytkownik
- Posty: 688
- Rejestracja: śr mar 21, 2018 5:34 pm
- Lokalizacja: Okolice Krakowa
- Otrzymał podzięk.: 365 razy
- Płeć:
-
- Patronauta
- Posty: 2853
- Rejestracja: pn paź 14, 2019 9:40 am
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 7306 razy
- Otrzymał podzięk.: 3799 razy
- Płeć:
Babka jogurtowa (wilgotna) z kakao
@ Vlad Tutaj chodzi o zdrowie psychiczne. Ta babka pozwoli mi podnieść poziom serotoniny. A spali się jakoś, bo mam pracę w ruchu. Wkrótce zrobię w Krakowie kuchenne rewolucje, bo poziom niezadowolenia społecznego z wiadomych względów rośnie i jakiejś ulgi potrzeba. Tylko muszę się spieszyć, bo restauracje i fast foody padają jak grzyby po deszczu z powodu drożyzny.
-
- Użytkownik
- Posty: 688
- Rejestracja: śr mar 21, 2018 5:34 pm
- Lokalizacja: Okolice Krakowa
- Otrzymał podzięk.: 365 razy
- Płeć:
Babka jogurtowa (wilgotna) z kakao
Ojj teraz kilogramy to chyba pójdą do góry. A niedawno pisaliśmy o cukrze i węglowodanach.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
- Patronauta
- Posty: 2853
- Rejestracja: pn paź 14, 2019 9:40 am
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 7306 razy
- Otrzymał podzięk.: 3799 razy
- Płeć:
Babka jogurtowa (wilgotna) z kakao
Dziś poszedłem za słowami sławetnego Nikotynosa Seksulus'a: "Nie żałuj sobie słodyczy, bo życie jest zbyt krótkie i bolesne". Dodatkowym bodźcem były rozmowy na czacie o lewatywie, które zainspirowały mnie do upiecznienia tegoż mokrego wypieku.
Babka jogurtowa, wilgotna i czekoladowa jest tak łatwa do przygotowania, że uda się nawet kuchennym nowicjuszom. Składniki na to ciasto są powszechnie dostępne i tanie, nie będzie więc kłopotu z ich zakupem. Polecam to ciasto na podwieczorek - na co dzień i od święta.
12,5 DAG MASŁA
3/4 SZKLANKI DROBNEGO CUKRU DO WYPIEKÓW
4 JAJKA
2 SZKLANKI MĄKI PSZENNEJ
1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
1 ŁYŻECZKA SODY OCZYSZCZONEJ
1/2 SZKLANKI KAKAO
20 DAG JOGURTU NATURALNEGO, GĘSTEGO
Polewa wedle uznania.
Tortownicę lub foremkę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Mąkę pszenną przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą. Kakao również przesiać przez sitko i dodać do mąki, wymieszać. Miękkie masło i cukier utrzeć do białości (miksować mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 7 minut). Następnie dodawać po jednym jajku i cały czas miksować do połączenia się składników. Na koniec dodawać na przemian suche składniki i jogurt (3 łyżki mąki z kakao, 1 łyżka jogurtu) i miksować na małych obrotach miksera tylko do połączenia się składników. Do przygotowanej foremki przełożyć ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku do 170 stopni C przez ok. 50 minut (do tzw. suchego patyczka). Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i wystudzić w foremce. Po całkowitym ostudzeniu wyjąć z tortownicy, odwrócić i polać polewą czekoladową.
Trochę mi krzywo wyrosła, dlategóż następnym razem wpierniczę ją w inną foremkę, bo widać w tej jej kutwa źle!!!! (jak to babie).
Babka jogurtowa, wilgotna i czekoladowa jest tak łatwa do przygotowania, że uda się nawet kuchennym nowicjuszom. Składniki na to ciasto są powszechnie dostępne i tanie, nie będzie więc kłopotu z ich zakupem. Polecam to ciasto na podwieczorek - na co dzień i od święta.
12,5 DAG MASŁA
3/4 SZKLANKI DROBNEGO CUKRU DO WYPIEKÓW
4 JAJKA
2 SZKLANKI MĄKI PSZENNEJ
1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
1 ŁYŻECZKA SODY OCZYSZCZONEJ
1/2 SZKLANKI KAKAO
20 DAG JOGURTU NATURALNEGO, GĘSTEGO
Polewa wedle uznania.
Tortownicę lub foremkę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Mąkę pszenną przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą. Kakao również przesiać przez sitko i dodać do mąki, wymieszać. Miękkie masło i cukier utrzeć do białości (miksować mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 7 minut). Następnie dodawać po jednym jajku i cały czas miksować do połączenia się składników. Na koniec dodawać na przemian suche składniki i jogurt (3 łyżki mąki z kakao, 1 łyżka jogurtu) i miksować na małych obrotach miksera tylko do połączenia się składników. Do przygotowanej foremki przełożyć ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku do 170 stopni C przez ok. 50 minut (do tzw. suchego patyczka). Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i wystudzić w foremce. Po całkowitym ostudzeniu wyjąć z tortownicy, odwrócić i polać polewą czekoladową.
Trochę mi krzywo wyrosła, dlategóż następnym razem wpierniczę ją w inną foremkę, bo widać w tej jej kutwa źle!!!! (jak to babie).
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości