[KNKRS] 8 lat, 8 zdań, 8 nagród!

Dział z konkursami naszych zaprzyjaźnionych sklepów
Regulamin forum
Dział poświęcony konkursom organizowanym przez Salon przy współpracy z zaprzyjaźnionymi sklepami.
Udział w konkursach wyłącznie dla zarejestrowanych użytkowników forum.
Prawo do opublikowania konkursu wyłącznie za zgodą i po wcześniejszych ustaleniach z administracją forum.
Awatar użytkownika
Krasnal45
Moderator
Moderator
Punkty reputacji: 8218
Podziękował: 391 razy
Otrzymał podzięk.: 346 razy

Postautor: Krasnal45 » 25 maja 2023, 08:05:20

Czas na kolejną odsłonę i kolejne nagrody...

Obrazek

Zegar tyka...
You don't smoke? Do not vape!
Obrazek
Awatar użytkownika
nikkitaa
Moderator
Moderator
Punkty reputacji: 486
Podziękował: 107 razy
Otrzymał podzięk.: 88 razy

Postautor: nikkitaa » 21 maja 2023, 22:03:15

1. Salon wie, co i gdzie.
2. Zabaw od groma - radość wiadoma.
3. ABeCe, każdy wie - kropkę stawiaj, nie bój się!
4. Cacko nowe, czasem leciwe, testy stwierdzą, które właściwe.
5. Ujął nas Salon swoim nastrojem, ogromną wiedzą oraz spokojem.
6. Nałóg śmierdzący pomoże rzucić, do zdrowszego życia zapragniesz powrócić.
7. E-papieros myślą przewodnią, lecz inne tematy też nie są zbrodnią.
8. Każdy z nas żywi przekonanie, że Salon łączy, uczy i budzi zaufanie.

Lecz co w Salonie jest najważniejsze? Hasło utworzą litery pierwsze!
Awatar użytkownika
Krasnal45
Moderator
Moderator

Postautor: Krasnal45 » 17 maja 2023, 07:03:00

Ruch w temacie nie ustaje, czas więc na kolejną odsłonę naszych nagród przekazanych przez naszych sponsorów, czyli:

OXVA Obrazek
VAPE KING Obrazek

Kurtyna w górę...

Obrazek

Poza tym, na dzień dzisiejszy już mogę obiecać, że coś tam jeszcze spoza tego obrazka administracja co nieco dołoży.
Obrazek
Awatar użytkownika
pablovsky
Patronauta
Patronauta
Punkty reputacji: 558
Podziękował: 42 razy
Otrzymał podzięk.: 58 razy

Postautor: pablovsky » 11 maja 2023, 19:37:33

Co prawda, mój tekst nie spełnia wymogów konkusru, lecz nie napisałem poniższej humoreski dla nagrody. To wyłącznie z sympatii do Salonu, a drugi powód jest trywialny, zawsze lubiłem pisać i tworzyć przeróżne głupoty. Więc skrobnąłem coś pod tę piękną, ósmą rocznicę.

Osiem, osiem i... Osiem!

1. Opowiem Wam pewną historię. Wczoraj schodzę do piwnicy, a tam (w swojej, nie mojej!) siedzi na taborecie mój stary sąsiad. W oparach białych obłoków, ledwo go zauważyłem. W białej koszuli, czarnym krawacie i jakimś mocno znoszonym garniturze.
– Panie Józefie! A co pan tu siedzi, taki odpicnięty jak do kościoła i dymi tą... Tą armatą?! - pytam wyraźnie zdziwiony.

2. – Ha! Mam święto! – mówi, uśmiechnięty od ucha do ucha. – Taka jakby rocznica, panie szanowny!
Zacząłem machać rękoma, próbując rozproszyć biały dym. – Czyżby urodziny?! Które? – Stanąłem obok pana Józka.

3. Sąsiad zaciągnął się głęboko, wypuścił kolejny obłok pary i spojrzał zadowolony.
– Dokładnie osiem lat, osiem miesięcy i osiem dni temu zacząłem watować! Same ósemki, panie! To święto!

4. Zdębiałem. „Watować”?
– A jak pan to obliczył, panie Józiu? – Spojrzałem podejrzliwie i uskoczyłem szybko na bok, bo dziadzio dmuchnął na mnie kolejnym obłokiem.

5. – Jak to jak?! – Zerknął wyraźnie obruszony. – Dzisiaj mam osiemdziesiąt osiem lat, osiem miesięcy i osiem dni! – Pokazał same ósemki na palcach, zaciągnął się i dmuchnął prosto w przelatującego komara. Owad bzyknął i padł zemdlony na piwniczną podłogę.

6. – Tak dokładnie?! – Wybałuszyłem ślepia, nie ukrywając zdziwienia. Kątem oka spojrzałem na leżącego bez życia komara. – Skąd te dokładne dane? – Miałem wrażenie, że dziadzio coś kręci.

7. – To proste! – Machnął zniecierpliwiony ręką. – Zacząłem watować w osiemdziesiąte urodziny!
– Chyba wapować? – poprawiłem go, ale szybko pożałowałem, bo Józiu spojrzał gniewnie. – Osiem lat, osiem miesięcy i osiem dni minęło od czasu gdy zacząłem wating i osiem lat jak zarejestrowałem się na najlepszym portalu w sieci! W Salonie Rozchmurzonych! I wtedy... Zacząłem zbierać to! – Wskazał palcem wskazującym na zawartość swojej piwnicy.
– Kurna! – wrzasnąłem, zaglądając do środka i widząc jakieś ogromne kanistry i pudła. – Matko święta! A co to?!

8. – Ha! – zawołał dumnie. – To moje wszystkie trofea, kupione pod wpływem inspiracji moich przyjaciół z Salonu! To osiemdziesiąt litrów samogonu o mocy ośmiu miligramów, osiem litrów aromatów z majartu, osiem litrów bazy nikotynowej, osiemdziesiąt osiem efajek, modów, podów i osiem kartonów z grzałkami i drutami. – Zadowolony Józef pokiwał głową i dmuchnął obłokiem.
W tym momencie komar ocknął się, otrzepał skrzydełka i odleciał.
Awatar użytkownika
Krasnal45
Moderator
Moderator

Postautor: Krasnal45 » 10 maja 2023, 11:13:05

Wow, wow, wow.... spokojnie i nie wszyscy naraz. Tłok robicie w tym konkursie taki, że za chwilę Salon zawiesicie i będziemy pilnie szukać moda technicznego @
Awatar użytkownika
Frankosio
. Tak, wiem, do końca konkursu jeszcze trzy tygodnie, ale może dla zachęty pokażemy część nagród?

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Baushok
Patronauta
Patronauta
Punkty reputacji: 439
Podziękował: 124 razy
Otrzymał podzięk.: 98 razy

Postautor: Baushok » 09 maja 2023, 15:58:13

1. Naszą społeczność Salonową jedna idea scala, wspólna pasja i kultura - to nas zadowala.
2. Gdy szukasz porady lub masz pytanie - rzesza userów wnet znajdzie rozwiązanie.
3. Moderatorzy sprawują tu oddział nadzorczy - krzyżówkami i konkrusami napędzają nasz zapał twórczy.
4. W wątkach rozmawiamy nie tylko o wapowaniu - ale też o filmach, muzyce i gotowaniu.
5. Radyjko salonowe uprzyjemnia buszowanie - a na czacie szybko możemy wymienić swe zdanie.
6.Tutaj są ludzie z humorem na poziomie, od czytania żartów aż czasem łezkę uronię.
7.Choć nam niczego tutaj nie brakuje, to Salon nowościami wciąż nas zaskakuje.
8.I złota zasada, kropka na koniec zdania - wtedy Krasnal i inni mają mniej do poprawiania.
Awatar użytkownika
BloodCat
Użytkownik
Użytkownik
Punkty reputacji: 582
Otrzymał podzięk.: 101 razy

Postautor: BloodCat » 05 maja 2023, 19:30:57

Pierwsze zdanie o Salonie - szanujemy się w tym gronie.
Drugie zdanie dopowiada, że z kulturą tu się gada.
Trzecie zdanie głośno prawi, Salon zawsze Cię rozbawi!
Czwarte zdanie, jest przestrogą - ortografię sprawdzaj z trwogą...
Piąte zdanie informuje, każdy dobrze się tu czuje.
Szóste, to co wszyscy wiemy - fajek nie tolerujemy.
Siódme zdanie mówi o tym - nie skacz Tommy'emu bo wpadniesz w kłopoty.
Ósme zdanie już na koniec, nigdzie tak dobrze jak u nas w Salonie!
"Jestem odpowiedzialny za to, co napisałem - nie za to, co zrozumiałeś."
Awatar użytkownika
Bogdan1975
Patronauta
Patronauta
Punkty reputacji: 380
Podziękował: 51 razy
Otrzymał podzięk.: 152 razy

Postautor: Bogdan1975 » 04 maja 2023, 17:17:29

Ma być o Salonie Rozchmurzonych, więc zacznę, bo widzę, że wszyscy się krępują. :)

1. Gdy znalazłem tę stronę i się tu zarejestrowałem, byłem trochę w szoku jak, co bym nie napisał dostawałem upomnienia głównie o kropki, ale pomogło bo już się chyba nauczyłem.
2. Forum podoba mi się, bo jest prawie jak Wikipedia EIN i prawie wszystko tu można znaleźć odnośnie wapowania, sprzętu oraz problemów z nim związanych.
3. Fajnie, że są osoby, które zajmują się testowaniem i ocenianiem sprzętu wchodzącego na rynek, bo mniej więcej człowiek wie czego się spodziewać po danym urządzeniu.
4. Podoba mi się też atmosfera forum, bo nie znalazłem żadnych specjalnych zgrzytów, a zazwyczaj gdzie jest spora grupa ludzi, to zawsze coś jest nie tak i są spory.
5. Poznałem tu parę naprawdę miłych osób, które potrafią pomóc w potrzebie, a to jest mało spotykane w dzisiejszych czasach.
6. Co bym chciał, żeby się zmieniło na forum, otóż raczej nic, bo jest wszystko fajnie dopracowane.
7. Dobrze, że nie trzeba już szukać Tokenów na forum, bo czasami dnia brakowało, a krzyżóweczki to coś, co lubię, tak że jest kolejny plus i proszę o więcej. :)
8. Nie podoba mi się tylko jedno, co znajdę czas, to tu wchodzę, zerknąć co się dzieje i odpuściłem trochę granie w sieciówkę Good Game Empire, za co moi znajomi z mojego sojuszu mają do mnie trochę żal.

To wszystko chyba z mojej strony, kogo lubię czy też nie, to nie będę pisał, bo nie ma się kogo czepić. :)
Trzymajcie forum nadal w tej postaci, bo jest super. :brawo:
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i nie nabijajcie się z moich wypocin.
:czajniczek:
Obrazek
Awatar użytkownika
Krasnal45
Moderator
Moderator

Postautor: Krasnal45 » 04 maja 2023, 09:38:05

Image

Zbliża się 8. rocznica naszego posłannictwa, naszej misji, albo też zbiorowego zajmowania się czym popadnie. Warto to jednak jakoś uczcić, a tu najlepsza wydaje się kolaboracja.
Czyli bedzie całkiem fajnie jeśli użytkowicy lekko, łatwo i przyjemnie, stworzą te tytułowe 8 zdań, a my się postaramy o stworzenie tych 8 nagród. Bo 8 lat, to jakby się samo... no wiecie...
To niżej, to szablon, żeby dokładnie wiedzieć, że ma być 8 zdań.
Obrazek
Obrazek O czym ma być 8 zdań?
Otóż mają być o Salonie. O tym co było dobre, a co niedobre. Kto był fajny, a kto mniej... a może o tym kogo lubicie albo co lubicie najbardziej?
Co chcielibyście zmienić? Czego Wam brakuje?
A może krótki poemat, może być nawet doskonale Wam znanym trzynastozgłoskowcem. Ale może być też fraszka, a dla odważnych pamflet.
Ogranicza Was tylko wyobraźnia oraz ramy konkursu.
Prace publikujemy tu, w temacie konkursu w nieprzekraczalnym terminie do 31 maja 2023 roku.

Głównymi Sponsorami konkursu są:

Obrazek

Obrazek

Spośród 376 opublikowanych prac, Wysokie acz leniwe Jury, wybierze te 8 najciekawszych, a może nawet 8 i pół, a następnie je nagrodzi, tym co darują nam niezawodni, jak zawsze, Sponsorzy.

Zasady konkursu są krótkie, proste, jasne i zapewne zrozumiałe. Trzykrotna lektura i żadnych wątpliwości. Prosimy o ich dokładne przestrzeganie. Prace nie spełniające wymogów, czyli mniej lub więcej zdań głównie, nie będą brane pod uwagę. Tym samym 148 prac trafi na złomowisko.

Opiekę artystyczną nad konkursem sprawuje: @
Awatar użytkownika
Krasnal45

Do dzieła. Obrazek
Obrazek

Wróć do „KONKURSY”