Vandy Vape Pulse BF Gene 80W Box Mod

Awatar użytkownika
miblah
Administrator
Administrator
Posty: 1310
Rejestracja: 24 wrz 2016, 20:47
Punkty reputacji: 1557
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Podziękował: 1224 razy
Otrzymał podzięk.: 910 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Vandy Vape Pulse BF Gene 80W Box Mod

Postautor: miblah » 25 sie 2018, 08:37

No - to widzisz sam, że masz złe ogniwo ;) Vtc5 jest gotowe na większy pobór prądu, kosztem oczywiście pojemności. Skoro masz moc niską, a chcesz wydłużyć czas chmurzenia, użyj ogniwa z niższym limitem, a większą pojemnością - np. Mj1.
Tylko nie zamawiaj tam gdzie Haze :mrgreen:
Ja kupowałem na FT - https://m.fasttech.com/p/2762804 (z dopłatą do postNL - jakoś 14 dni).
Obrazek

Mariusz Polanowski
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 21 kwie 2018, 19:29
Punkty reputacji: 0
Lokalizacja: Pabianice
Podziękował: 4 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Vandy Vape Pulse BF Gene 80W Box Mod

Postautor: Mariusz Polanowski » 02 paź 2018, 01:26

Jestem zainteresowany kupnem Vandy Vape Pulse 80W. Jakie akusy do niego polecacie 18650 czy 20700? Które będą się lepiej wpisywać? Zastanawiam sie nad NCR20700B Sanyo 4250mAh Li-Ion 3.7V 15A. Czy to bedzie dobry wybor?
Awatar użytkownika
Haze
Ekspert
Ekspert
Posty: 1878
Rejestracja: 17 cze 2015, 20:58
Punkty reputacji: 3731
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 1568 razy
Otrzymał podzięk.: 2294 razy
Płeć: Mężczyzna

Vandy Vape Pulse BF Gene 80W Box Mod

Postautor: Haze » 02 paź 2018, 08:13

Mariusz Polanowski pisze:Zastanawiam sie nad NCR20700B Sanyo 4250mAh Li-Ion 3.7V 15A. Czy to bedzie dobry wybor?

Jeśli pod niższe moce (20-25 W) to te Sanyo są aktualnie najlepsze wśród 20700, od 30 W w górę znajdzie się kilka sztuk nieco lepszych, ale trudniej dostępnych, tutaj masz testy: https://salonrozchmurzonych.pl/forum/viewtopic.php?f=32&t=2582&start=50#p48651.
Awatar użytkownika
Gregory
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 192
Rejestracja: 06 mar 2018, 12:37
Punkty reputacji: 227
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Podziękował: 87 razy
Otrzymał podzięk.: 149 razy
Płeć: Mężczyzna

Vandy Vape Pulse BF Gene 80W Box Mod

Postautor: Gregory » 02 paź 2018, 12:27

W piątek wszedłem do e- *czajniczek* żeby pomacać tego modzika no i już z nim wyszedłem :cool:
Robi dobre wrażenie, trochę kanciasty ale bardzo lekki, pierwsze próby zrobiłem na Captain Elite, startuje zdecydowanie szybciej niż Pico :smile:
Na stronie widziałem już następną aktualizację po opisywanej tutaj 0.0.6 czyli 0.0.7.

Opis ze strony VandyVape
New Function:
●Output power can be adjusted to 90W.
●The NLS function is available in all modes.
●Added BIR brightness adjustment function,press +/- to adjust 100% 80% 50% 30%;Default value is 80%.
●The FIR (Locking the fire button) is added,When the FIR is on,the fire button will continue to work affer locking.When the FIR is off,the firs button will be locked as well.
●Added RST to restore the original factory settings.Press the + button to select,enter the FACTORY SETTING interface,and then press the + button to select Y.Press the fire button to confirm and restore original factory settings.

Czyli teraz mam Pulse 90W :mrgreen:
Jak zamówię drut SS316L zobaczę jak z TC, będę dopiero zaczynał przygodę z kontrolą temperatury i w dodatku w moim pierwszym squonku :lol:
Teraz czekam z niecierpliwością na Recurve RDA :D
Awatar użytkownika
Gregory
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 192
Rejestracja: 06 mar 2018, 12:37
Punkty reputacji: 227
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Podziękował: 87 razy
Otrzymał podzięk.: 149 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Vandy Vape Pulse BF Gene 80W Box Mod

Postautor: Gregory » 20 paź 2018, 18:23

Dotarł Recurvenciusz dotarły druciszcza SS316L i mógłbym zacząć test TC ale... czy ktoś mi podpowie gdzie tu się blokuje oporność? bo już nie mam pomysłów.
Awatar użytkownika
Gregory
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 192
Rejestracja: 06 mar 2018, 12:37
Punkty reputacji: 227
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Podziękował: 87 razy
Otrzymał podzięk.: 149 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Vandy Vape Pulse BF Gene 80W Box Mod

Postautor: Gregory » 20 paź 2018, 20:10

Ta kombinacja blokuje moda, mi chodzi o zablokowanie oporności w TC.
Awatar użytkownika
LoCtoR
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 105
Rejestracja: 02 sie 2018, 09:33
Punkty reputacji: 106
Lokalizacja: 3miasto
Podziękował: 98 razy
Otrzymał podzięk.: 97 razy
Płeć: Mężczyzna

Vandy Vape Pulse BF Gene 80W Box Mod

Postautor: LoCtoR » 20 paź 2018, 21:18

Prawie zdążyłem skasować posta :P Masz rację, podana kombinacja blokuje moda.

Edyta.
Z ciekawości zacząłem sam szukać bo jadą do mnie grzałki z SS. Sprawdziłem kombinacje na modzie, przewaliłem manuał, obejrzałem jeszcze raz kilka recenzji, które mniej lub bardziej dokładnie opisują soft i... wygląda na to, że Pulse nie ma blokowania rezystancji. Kiedy potwierdzimy, zaraz po wkręceniu atomizera, że grzałka jest nowa, mod określa jej oporność i tej wartości używa dalej jako wyjściowej do obliczeń TC. W każdym razie opcji dedykowanej blokowaniu rezystancji nie znalazłem.
Awatar użytkownika
Gregory
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 192
Rejestracja: 06 mar 2018, 12:37
Punkty reputacji: 227
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Podziękował: 87 razy
Otrzymał podzięk.: 149 razy
Płeć: Mężczyzna

Vandy Vape Pulse BF Gene 80W Box Mod

Postautor: Gregory » 20 paź 2018, 22:20

Szkoda, że skasowałeś wcześniejszego posta, teraz wygląda jakbym pisał sam ze sobą :roll:

Kroki o których piszesz również zrobiłem i nie znalazłem informacji dla tego zapytałem tutaj, może odezwie się ktoś kto używa Pulsa na TC.
Master_PiT
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 483
Rejestracja: 29 wrz 2017, 01:09
Punkty reputacji: 197
Lokalizacja: Olesno
Podziękował: 9 razy
Otrzymał podzięk.: 150 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Vandy Vape Pulse BF Gene 80W Box Mod

Postautor: Master_PiT » 20 paź 2018, 22:52

Na yihi też nie blokuje się oporności a TC działa wyśmienicie.
Wismeci, joyetechy, dna -wymagaja blokady
Awatar użytkownika
Gregory
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 192
Rejestracja: 06 mar 2018, 12:37
Punkty reputacji: 227
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Podziękował: 87 razy
Otrzymał podzięk.: 149 razy
Płeć: Mężczyzna

Vandy Vape Pulse BF Gene 80W Box Mod

Postautor: Gregory » 21 paź 2018, 17:16

Dzięki Pit, możliwe, że tej opcji nie ma, zaczynam przygodę z TC i gdzieś czytałem, że bardzo ważne jest zablokowanie oporności.
Próbuję tak jak jest i w sumie chyba działa, wnoszę po tym, że nie strzela bobra tylko brak smaku i prawie zero chmurki przy suchej wacie, no ale jak mówię to moje początki.

Wróć do „Zasilania elektroniczne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość