CUBOID 150W - Joyetech

konradjc
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 26 lut 2016, 20:10
Punkty reputacji: 0
Lokalizacja:
Płeć: nieokreślona

Re: CUBOID 150W - Joyetech

Postautor: konradjc » 26 lut 2016, 20:17

Witam, uzywam cuboida z firmware 3.10. Problem polega na tym że wskaźnik zużycia baterii (lewy) pokazuje jedną baterie troche bardziej rozładowaną a akumulatory są ładowane w zewnętrznej ładowarce. Jak zamieniłem te aku miejscami to też lewy wskaźnik wskazuje że ten zamieniony aku jest bardziej rozładowany. Wie może ktoś co to za problem? o ile to problem..

pozdrawiam
Konrad

Awatar użytkownika
Tommy Black
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9513
Rejestracja: 05 cze 2015, 09:23
Punkty reputacji: 4554
Lokalizacja: Szeroko pojęta Galicja
Podziękował: 2694 razy
Otrzymał podzięk.: 8731 razy
Płeć: nieokreślona

Re: CUBOID 150W - Joyetech

Postautor: Tommy Black » 26 lut 2016, 20:22

konradjc pisze:Witam, uzywam cuboida z firmware 3.10. Problem polega na tym że wskaźnik zużycia baterii (lewy) pokazuje jedną baterie troche bardziej rozładowaną a akumulatory są ładowane w zewnętrznej ładowarce. Jak zamieniłem te aku miejscami to też lewy wskaźnik wskazuje że ten zamieniony aku jest bardziej rozładowany. Wie może ktoś co to za problem? o ile to problem..

pozdrawiam
Konrad


Miałem podobnie.Zmieniłem niemal jednocześnie rodzaj ogniw i uaktualniłem firmware do 3.10. Teraz sam nie wiem co pomogło. ;)
konradjc
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 26 lut 2016, 20:10
Punkty reputacji: 0
Lokalizacja:
Płeć: nieokreślona

Re: CUBOID 150W - Joyetech

Postautor: konradjc » 26 lut 2016, 22:44

Tommy Black pisze:
konradjc pisze:Witam, uzywam cuboida z firmware 3.10. Problem polega na tym że wskaźnik zużycia baterii (lewy) pokazuje jedną baterie troche bardziej rozładowaną a akumulatory są ładowane w zewnętrznej ładowarce. Jak zamieniłem te aku miejscami to też lewy wskaźnik wskazuje że ten zamieniony aku jest bardziej rozładowany. Wie może ktoś co to za problem? o ile to problem..

pozdrawiam
Konrad


Miałem podobnie.Zmieniłem niemal jednocześnie rodzaj ogniw i uaktualniłem firmware do 3.10. Teraz sam nie wiem co pomogło. ;)



używam sony vtc5, wskaźnik bateryjek pokazuje taką różnice i jak na wyłączonym boxie przytrzymuje firebutton+prawy regulacji to różnica między dwoma aku jest na poziomie 0,03-0,05 v . Czy taka różnica jest dopuszczalna, czy może należy to reklamować? (tylko co reklamować, boxa czy akumulatory)
Ostatnio zmieniony 27 lut 2016, 21:17 przez konradjc, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Tommy Black
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9513
Rejestracja: 05 cze 2015, 09:23
Punkty reputacji: 4554
Lokalizacja: Szeroko pojęta Galicja
Podziękował: 2694 razy
Otrzymał podzięk.: 8731 razy
Płeć: nieokreślona

Re: CUBOID 150W - Joyetech

Postautor: Tommy Black » 26 lut 2016, 23:10

konradjc pisze:...różnica między dwoma aku jest na poziomie 0,3-0,5 v . Czy taka różnica jest dopuszczalna, czy może należy to reklamować? (tylko co reklamować, boxa czy akumulatory)


Nie używam ogniw Sony, z Efestów przesiadlem się na LG i Samsungi.Ja nie lubię firmy Sony. ;)
Nie wiem czy różnica jest dopuszczalna, mnie nie przeszkadzała,naprawila się jakby sama.Spróbuj z nowym firmware.
konradjc
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 26 lut 2016, 20:10
Punkty reputacji: 0
Lokalizacja:
Płeć: nieokreślona

Re: CUBOID 150W - Joyetech

Postautor: konradjc » 26 lut 2016, 23:42

Tommy Black pisze:
konradjc pisze:...różnica między dwoma aku jest na poziomie 0,3-0,5 v . Czy taka różnica jest dopuszczalna, czy może należy to reklamować? (tylko co reklamować, boxa czy akumulatory)


Nie używam ogniw Sony, z Efestów przesiadlem się na LG i Samsungi.Ja nie lubię firmy Sony. ;)
Nie wiem czy różnica jest dopuszczalna, mnie nie przeszkadzała,naprawila się jakby sama.Spróbuj z nowym firmware.



ok, mnie też zbytnio to nie przeszkadza, dzięki za info, ale jeśli ktoś inny z forumowiczów spotkał się z podobnym case to chętnie sie zapoznam z opinią i podpowiedziami :).

A dopytam sie Ciebie jeszcze z innej beczki, jakie te LG, Samsungi mają parametry i ile czasu (dni) na pełnym naładowaniu na nich wapujesz? (jest to mój pierwszy box z wymiennymi aku)
Awatar użytkownika
Tommy Black
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9513
Rejestracja: 05 cze 2015, 09:23
Punkty reputacji: 4554
Lokalizacja: Szeroko pojęta Galicja
Podziękował: 2694 razy
Otrzymał podzięk.: 8731 razy
Płeć: nieokreślona

Re: CUBOID 150W - Joyetech

Postautor: Tommy Black » 27 lut 2016, 08:52

konradjc pisze:A dopytam sie Ciebie jeszcze z innej beczki, jakie te LG, Samsungi mają parametry i ile czasu (dni) na pełnym naładowaniu na nich wapujesz? (jest to mój pierwszy box z wymiennymi aku)


W tej chwili używam takich ogniw:
18650 LG HE4 2500MAH - 8C 20A
LG HG 2 3000mAH - 20A
SAMSUNG INR18650-30Q 3000MAH

Natomiast ja nie umiem Ci odpowiedzieć ile czasu czy dni na nich wapuję.Może ktoś potrafi?... ;)
To zależy od bardzo wielu czynników,mocy chmurzenia,trybu chmurzenia,rodzaju grzałki,jakości elektroniki etc...
W boxach jest wskaźnik poziomu rozładowania,jeśli widzę że ogniwo domaga się ładowania,to po prostu ładuję i wymieniam na inne.
Mam jeszcze jedną przypadłość,to tak uprzedzając Twoje pytanie. ;)
Nigdy nie ładuję ogniw przy pomocy wbudowanej w boxa ładowarki.
Irek
Płeć: nieokreślona

Re: CUBOID 150W - Joyetech

Postautor: Irek » 27 lut 2016, 10:14

Ja też mam LG HG 2. W fajce z TFV4, grzałka 0,32 potrzebuję minimum 3 wymiany dziennie - jeden akumulator się mieści. W EVICu Mini (też jeden akumulator) z Nautilusem z grzałką 1,8 akumulator spokojnie na cały dzień wystarczał.
A ładuję niestety w EVICu, wysiadła mi ładowarka..
Awatar użytkownika
tinOFbeer
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 927
Rejestracja: 14 lut 2016, 01:16
Punkty reputacji: 175
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podzięk.: 173 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: CUBOID 150W - Joyetech

Postautor: tinOFbeer » 27 lut 2016, 15:10

Jeśli kogoś interesuje najlepszy, na tą chwilę, jakościowo silikonik (od RHS) do Kubusia to niech da znać bo kompletuje drugie zamówienie.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
tinOFbeer
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 927
Rejestracja: 14 lut 2016, 01:16
Punkty reputacji: 175
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podzięk.: 173 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: CUBOID 150W - Joyetech

Postautor: tinOFbeer » 07 mar 2016, 15:33

Awatar użytkownika
tinOFbeer
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 927
Rejestracja: 14 lut 2016, 01:16
Punkty reputacji: 175
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podzięk.: 173 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: CUBOID 150W - Joyetech

Postautor: tinOFbeer » 20 kwie 2016, 13:22

Wyszedł nowy firmware oznaczony nr 3.12
Oprócz drobnych zmian możemy też załadować własne logo w programie do aktualizacji.

http://www.joyetech.com/wp-content/uplo ... rmware.zip


Obrazek

Obrazek
Przeniesione z Zasilania elektroniczne do Zasilania elektroniczne on 14 maja 2016, 17:58 przez tinOFbeer


Wróć do „Zasilania elektroniczne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość