Witam wszystkich użytkowników!
Celem przywitania, kilka słów o mnie. Mam obecnie 23 lata, a moją przygodę z nikotyną zacząłem, jak to często bywa, jeszcze w szkole. Skończywszy jakieś 18 lat uznałem, że po co sobie zdrowie psuć papierochami i przesiadłem się na e-papierosy. Wapowałem sobie grzecznie dopóki nie uderzyła akcyza, a wtedy niczym szczur opuściłem tonący, jak wtedy sądziłem, pokład, i rozpocząłem moje poszukiwania. Przeszedłem chyba przez wszystko co się da, Glo, Iqos, tabaka, woreczki, fajka, wszystko po to, żeby w końcu znowu skończyć... przy e-papierosach. Po tych paru latach od wprowadzenia akcyzy sytuacja jednak nie jest aż tak tragiczna, a i dalej jest to cenowo bardziej atrakcyjne od analogów, nie mówiąc już o satysfakcji z dmuchania chmur.
Na Salonie założyłem konto, żeby móc sobie przeglądać głównie recenzje sprzętu, a także inne tematy, które mogłyby mnie zainteresować. Dopiero dzisiaj postanowiłem się przywitać w przypływie wylewności i optymizmu, że może będę się tu aktywnie udzielał. Co do sprzętu, którego używam, tutaj jest bardzo różnie, obecnie gości u mnie zestaw Lost Vape Thelema Solo Quest i GeekVape Z RDA. Po przetestowaniu wielu rzeczy generalnie uważam się za dużego fana dripperów, RTA nie lubię, a atomizery na gotowe grzałki są dla mnie stratą pieniędzy. Obecnie szukam swojego świętego Graala w postaci przyjemnego MTL RDA, żeby oszczędzać równocześnie na płynie, grzałkach i baterii (taki ze mnie dusigrosz

).
Mam nadzieję, że uda mi się odnaleźć na forum i znajdę tu miejsce, gdzie dalej można rozmawiać o hobbystycznej stronie wapowania i odbudowywalnych parownikach mimo obecnych pustek w sklepach i dominacji podów (do których, broń Boże, nic nie mam, jeśli tylko skutecznie odciągają ludzi od palenia).