Zbynio pisze:Mam na imię Zbyszek, a na karku posiadam 42 lata. Żona jeszcze jest...
Tak się kiedyś zastanawiałem czy istnieją badania pokazujące wiek i stan matrymonialny waperów oraz moment decyzji o wstapieniu w związek małżeński i w stan waperski. Bo to są bardzo poważne decyzje i nie następują ot tak, z byle powodów; jako takie niosą też bardzo poważne konsekwencje życiowe, historyczne, społeczne. Wstąpienie w związek prowadzi do ojcostwa które to z kolei prowadzi do posiadania dziecka. Chwilowo płeć dziecka pominiemy bo to dziś temat drażliwy a musimy przestrzegać RODO. Tak generalnie to wielu rzeczy trzeba przestrzegać ale RODO jest najważniejsze choć ustawy nikt nie czytał. Wstąpienie w waperstwo to z kolei jeszcze więcej problemów które musimy rozwiązywać absolutnie sami, bo ewentualna druga osoba w związku na pewno pomaga nam w rodzicielstwie ale nasze waperstw ma doskonale w dupie. Na dodatek szybko wpadamy w kolekcjonerstwo, zakupoholizm, gwałtowną utratę poczucia własnej wartości, także oszczędności a bywa, że calkowicie musimy zmienić otoczenie i kogoś bliskiego szukać na takim forum jak ten Salon. Z tym, że musisz pamiętać, że jestes tu nowy i dopiero będziesz budował swoje nowe poczucie wartości wśród lwów, tygrysów i węży kórzy są tu od dawna i już je odbudowali a nawet zbudowali od nowa na solidnych choć płynnych fundamentach, absolutnie słusznych liquidów. Niczym się jednak nie zrażaj. Kilkanaście lat małżeństwa z kobietą która nie podobała się nawet księdzu, stawia Cię w uprzywilejowanej sytuacji. Nic Cię tu nie zaskoczy ani nie zdołuje. Kiedy Twoja ukochana córka całkiem dorośnie, zawsze będziesz mógł jej powiedzieć: Zaraz po poczęciu ciebie, waperstwo to była najlepsza decyzja mojego życia. To taki jakby poczatek reakcji łańcuchowej. Zaraz po tym, jak zostałeś waperem, wstąpiłeś do Salonu...w zasadzie to od razu chciałem zapytać o Twoje dalsze kroki ale chyba się boję...
PS
Myśłę że powinieneś nas poinformować ile lat ma Twoja żona. Wiesz, taka informacja może być istotna z punktu widzenia martyrologii...waperzy nie mają łatwego życia.
Salon wita Cię w temacie dla nowych użytkowników.