Mój pierwszy raz, zróbmy to razem...

Tu stawiamy pierwsze kroki na forum, którego celem jest odkłamanie opinii na temat e-papierosów...
lukikow
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 70
Rejestracja: 10 sie 2019, 18:59:31
Punkty reputacji: 3
Lokalizacja: Chrzanów
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podzięk.: 1 raz
Płeć: Mężczyzna

Mój pierwszy raz, zróbmy to razem...

Postautor: lukikow » 20 wrz 2019, 08:38:09

Tak też robię. Dokręcamy atomizer, mod wykrywa grzałkę i pyta czy chcę skorzystać ze starej czy nowej oporności. Wybieram nową. Później oporność się już nie zmienia, cały czas w parametrach widzę tę samą wartość jaką była ustawiona na początku przy dokręcaniu moda.

Edit: czy może to mieć związek z tym, że nową grzałkę po założeniu przepalam?
Awatar użytkownika
Maskota
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 311
Rejestracja: 08 wrz 2019, 22:33:19
Punkty reputacji: 86
Lokalizacja: Świętokrzyskie
Podziękował: 15 razy
Otrzymał podzięk.: 17 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Mój pierwszy raz, zróbmy to razem...

Postautor: Maskota » 20 wrz 2019, 08:32:47

Ale zablokuj oporność żeby nie pływała.
lukikow
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 70
Rejestracja: 10 sie 2019, 18:59:31
Punkty reputacji: 3
Lokalizacja: Chrzanów
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podzięk.: 1 raz
Płeć: Mężczyzna

Mój pierwszy raz, zróbmy to razem...

Postautor: lukikow » 20 wrz 2019, 08:31:11

@
Awatar użytkownika
Maskota
właśnie na wystudzonej/świeżo założonej nie działa jak powinno. Grzałka działa jak powinna gdy jej oporność ustawię na wyższą o około 0.05 niż ma faktycznie.
Awatar użytkownika
Maskota
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 311
Rejestracja: 08 wrz 2019, 22:33:19
Punkty reputacji: 86
Lokalizacja: Świętokrzyskie
Podziękował: 15 razy
Otrzymał podzięk.: 17 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Mój pierwszy raz, zróbmy to razem...

Postautor: Maskota » 20 wrz 2019, 08:19:07

Nic się nie dzieje bo bo mod odcina napięcie. Mod wykrywa grzałke o wyższej oporności bo podgrzewasz ją w trybie power a w drucie SS wraz z temperaturą wzrasta jej oporność i tryb TC może świrować. Dlatego właśnie blokuje się oporność. Wystudz grzałke i zaloguj ją jako nową w trybie TC i powinno działać dobrze.
lukikow
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 70
Rejestracja: 10 sie 2019, 18:59:31
Punkty reputacji: 3
Lokalizacja: Chrzanów
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podzięk.: 1 raz
Płeć: Mężczyzna

Mój pierwszy raz, zróbmy to razem...

Postautor: lukikow » 20 wrz 2019, 07:31:25

Nie bardzo wiem co to oznacza. Oporność raz wybrana nie zmienia się.
Awatar użytkownika
Azgar
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1705
Rejestracja: 30 sie 2017, 21:49:25
Punkty reputacji: 4534
Lokalizacja: Michrów
Podziękował: 125 razy
Otrzymał podzięk.: 198 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Mój pierwszy raz, zróbmy to razem...

Postautor: Azgar » 19 wrz 2019, 23:33:27

Co prawda nie znam zasilania ale.... Zablokowałeś oporność ?
lukikow
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 70
Rejestracja: 10 sie 2019, 18:59:31
Punkty reputacji: 3
Lokalizacja: Chrzanów
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podzięk.: 1 raz
Płeć: Mężczyzna

Mój pierwszy raz, zróbmy to razem...

Postautor: lukikow » 19 wrz 2019, 23:17:57

Jako że jestem laikiem to wybaczcie i zwróćcie uwagę na moje niedopowiedzenia.
Moje dwie pierwsze grzałki nie działają wedle moich oczekiwań w trybie TC. To znaczy, pierwsza grzałka 0.75, tryb TC, moc 30W, temperatura 210. Druga grzałka to 0.45 z podobnymi parametrami. Problem wygląda tak, że po wciśnięciu "zapalnika" słychać i czuć tylko ten pierwszy moment gdy grzałka się nagrzewa, później nic się nie dzieje. Chwilowo radzę sobie z tym tak, że przełączam się do trybu PWR, zaciągam kilka razy, przełączam się w tryb TC, odkręcam i przykręcam z powrotem atomizer. Co mi to daje? Mod wykrywa grzałkę o wyższej oporności(niż początkowa) co zapisuje w psmieci. Dzięki temu wapowanie w trybie TC staje się. możliwe, co więcej przyjemne.
Chciałbym się dowiedzieć gdzie najprawdopodobniej leży problem.

Czego używam:
Ammite MTL RTA
HotCig G100
Drut ss316 - zwoje nie dotykaj się
Bawełna jedna z tych polecanych ma naszym forum
Jupiter
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 192
Rejestracja: 06 cze 2019, 22:00:19
Punkty reputacji: 63
Lokalizacja: Dolnośląskie
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podzięk.: 36 razy
Płeć: Mężczyzna

Mój pierwszy raz, zróbmy to razem...

Postautor: Jupiter » 06 lip 2019, 17:18:30

Nie chcę przechwalić, ale po dolewce smak jest mistrz... Porównałem z Pyro RDTA i z Smokiem TFV8 b
Big Baby... Pyro jeszcze daje radę ale Smok to kuca do Ammita, i nadal sucho.
Podpisz petycję!

Obrazek http://chng.it/DNQykYmh Obrazek
Awatar użytkownika
Azgar
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1705
Rejestracja: 30 sie 2017, 21:49:25
Punkty reputacji: 4534
Lokalizacja: Michrów
Podziękował: 125 razy
Otrzymał podzięk.: 198 razy
Płeć: Mężczyzna

Mój pierwszy raz, zróbmy to razem...

Postautor: Azgar » 06 lip 2019, 17:07:18

Bardzo możliwe.
A sposób układania bawełny jak widać jest co najmniej dobry. :mrgreen:

Nie pamiętam kto to kiedyś napisał ale "grunt to dobrze zawatować".

:lol:
Jupiter
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 192
Rejestracja: 06 cze 2019, 22:00:19
Punkty reputacji: 63
Lokalizacja: Dolnośląskie
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podzięk.: 36 razy
Płeć: Mężczyzna

Mój pierwszy raz, zróbmy to razem...

Postautor: Jupiter » 06 lip 2019, 16:59:53

Raz2trzy pisze:Jak coś nie będzie grało, to spróbuj mniej bawełny.Ciekawi mnie cóż to za drucik, pochwalisz się co?

Napisałem w którymś z pierwszych postów o drucie...
Panie i Panowie, Ammit to bardzo fajny parownik, siedzę sobie i pufam jak jakiś szlachcic, chmura ze okulary zaszły mi tłustym a smak jak na moje umiejętności jest super.
Mam na podorędziu rolkę ręczników papierowych i czekam na tą powódź, ale ta cholera pogrywa ze mną i jest suchy... Położę go to może wyleje, albo nie. :mrgreen:

Obrazek

Dziękuję wszystkim za pomoc i dobre rady, jesteście super. :smile:
To możliwe że z każdym następnym buchem poprawia się smak? Takie mam odczucie...
Podpisz petycję!

Obrazek http://chng.it/DNQykYmh Obrazek

Wróć do „Do wszystkich nowych użytkowników!”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości