Zasilanie do Aresa

Co, gdzie i jak kupić? Porady oraz nasze prawa konsumenckie.
Ragnor
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 05 gru 2017, 18:03
Punkty reputacji: 0
Lokalizacja: Opole
Otrzymał podzięk.: 2 razy

Re: Zasilanie do Aresa

Postautor: Ragnor » 20 gru 2017, 17:25

Jeśli ten IPV6x jest dużo droższy od Pico, to raczej wolałbym Pico, bo i tak dochodzi jeszcze ładowarka i ze 2 akumulatory. No chyba że ten Evic... Sam już nie wiem :P . Zastanowię się w każdym razie, Ares pewnie dopiero za miesiąc przyjdzie.

Awatar użytkownika
Tenmen
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 364
Rejestracja: 18 paź 2016, 12:45
Punkty reputacji: 97
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 337 razy
Otrzymał podzięk.: 296 razy

Re: Zasilanie do Aresa

Postautor: Tenmen » 20 gru 2017, 19:07

No to Pico odpada bo Ares się nie zmieści...
Awatar użytkownika
Madzia
Waperka
Waperka
Posty: 1698
Rejestracja: 21 cze 2015, 19:49
Punkty reputacji: 379
Lokalizacja: Thalloris
Podziękował: 5744 razy
Otrzymał podzięk.: 1693 razy

Zasilanie do Aresa

Postautor: Madzia » 20 gru 2017, 20:25

Tenmen pisze:No to Pico odpada bo Ares się nie zmieści...

@
Awatar użytkownika
Tenmen
mówimy o Pico 25 ;)
Awatar użytkownika
Tenmen
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 364
Rejestracja: 18 paź 2016, 12:45
Punkty reputacji: 97
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 337 razy
Otrzymał podzięk.: 296 razy

Zasilanie do Aresa

Postautor: Tenmen » 20 gru 2017, 20:30

Ok nie zrozumiałem sorki;-)
Ragnor
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 05 gru 2017, 18:03
Punkty reputacji: 0
Lokalizacja: Opole
Otrzymał podzięk.: 2 razy

Zasilanie do Aresa

Postautor: Ragnor » 05 lut 2018, 13:44

Ares wreszcie przyjechał (w piątek) :P . Niestety niepotrzebnie się wstrzymywałem z zakupem zasilania i okazało się, że wszystko (z omawianych w tym temacie propozycji) zostało już wyprzedane :( . Nie chcąc czekać znowu ponad miesiąc na przesyłkę z Chin, poszedłem do lokalnego oddziału "najlepszego sklepu" i wiedziony niecierpliwością kupiłem to, co im zostało, czyli Reuleaux RX2 20700. W zestawie były już dwie baterie. (Konkurencja chciała mi wcisnąć w tej samej cenie eVica Primo Mini). Mam nadzieję, że było warto, bo trochę kasy na to poszło :P . Wziąłem też jakiegoś premixa "Hipzz freeze", bo akurat nic nie miałem.

Dosłownie parę minut temu zamontowałem pierwszą grzałkę zgodnie z wytycznymi autorów na YT. I chyba coś sknociłem, bo przed skręceniem całości (spodu ze zbiornikiem; wybaczcie, nie znam profesjonalnych terminów :P ) miałem na wyświetlaczu 1Ω, czyli tak jak powinno być, ale po dokręceniu i zalaniu zrobiło się z tego 0,15Ω. Nie wiedząc, czy to normalne, naciskam, ciągnę i coś słabiutko :D ... Pomyślałem trochę i wpadłem na pomysł, żeby trochę obniżyć wysokość grzałki (nie wiem, dlaczego :P ) - zadziałało, teraz jest 1.01Ω i działa dużo lepiej :P . Coś jeszcze może napiszę jak już trochę się pobawię.

Wróć do „Poradnik zakupowy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość