CUBOID 150W - Joyetech

Awatar użytkownika
dorota
Waperka
Waperka
Posty: 1560
Rejestracja: 30 cze 2015, 16:32
Punkty reputacji: 651
Lokalizacja: Italia
Podziękował: 2298 razy
Otrzymał podzięk.: 2083 razy
Płeć: Kobieta

Re: CUBOID 150W - Joyetech

Postautor: dorota » 15 sty 2016, 10:28

czy ktos bylby mi w stanie powiedziec - zanim zaczne drapac, czy na display`u :mrgreen: cuboida jest folia ochronna? :shock:
ObrazekObrazekObrazek

AdamDz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 259
Rejestracja: 27 lip 2015, 15:56
Punkty reputacji: 2
Lokalizacja: na świecie
Podziękował: 117 razy
Otrzymał podzięk.: 403 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: CUBOID 150W - Joyetech

Postautor: AdamDz » 15 sty 2016, 11:21

dorota pisze:czy ktos bylby mi w stanie powiedziec - zanim zaczne drapac, czy na display`u :mrgreen: cuboida jest folia ochronna? :shock:
Jest na 100%, i bardzo mocno się trzyma, na przycisku też :)
Awatar użytkownika
darek.
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 12 lis 2015, 08:18
Punkty reputacji: 51
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 14 razy
Otrzymał podzięk.: 38 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: CUBOID 150W - Joyetech

Postautor: darek. » 15 sty 2016, 11:33

Folia jest i jest tak przyklejona że po 5 minutach drapania jednak stwierdzisz że jej tam nie ma :D Ale nie poddawaj się. Patientia virtus est!
Awatar użytkownika
dorota
Waperka
Waperka
Posty: 1560
Rejestracja: 30 cze 2015, 16:32
Punkty reputacji: 651
Lokalizacja: Italia
Podziękował: 2298 razy
Otrzymał podzięk.: 2083 razy
Płeć: Kobieta

Re: CUBOID 150W - Joyetech

Postautor: dorota » 15 sty 2016, 12:35

dzieki chlopcy!!!
ObrazekObrazekObrazek
AdamDz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 259
Rejestracja: 27 lip 2015, 15:56
Punkty reputacji: 2
Lokalizacja: na świecie
Podziękował: 117 razy
Otrzymał podzięk.: 403 razy
Płeć: Mężczyzna

Cuboid 150 Watt moja opinia, recenzja i dane techniczne

Postautor: AdamDz » 21 sty 2016, 00:39

Oczywiście znowu mi przypadło :) by podzielić się wiedzą na temat ostatniej nowości od Joyetech, czyli chodzi o Cuboid 150 Watt.
Po otwarciu pudełka znajdziemy w nim, boxa Cuboid 150 Watt, instrukcję obsługi oraz kabel microUSB służący do ładowania i update firmware boxa.
Nie będę rozpisywał się na temat wyglądu, bo to zwykły prostopadłościan z zaokrąglonymi kantami na najdłuższych krawędziach, a jedyną ozdobą jest jego wyświetlacz znany z Evic VTC mini, jedyna różnica to wyświetlanie stanu dwóch baterii osobno, w skrócie jest dobrze i schludnie wykonany, a obudowa jest solidna co przekłada się na jego wagę, uchwyt w dłoni jest wygodny, jednak czuć jego wagę, bez baterii waży 213 gramów, a z bateriami ok. 300 gramów, czy jest wyjściowy? to zależy od tego czy zimą czy latem, czyli jakim dysponujemy ubraniem :)
Dolna klapka to tylko mostek i nie podaje prądu na obudowę po zawiasie, po środku pod klapką w obudowie jest tylko styk sprężynujący, który styka się z mostkiem baterii, bo inaczej nie było by możliwości pomiaru i wyświetlenia stanu dla każdej z dwóch baterii z osobna.

Co nam oferuje ten box?
Przede wszystkim 150 Watt mocy, oraz tryby pracy Power i TC, obsługiwane fabrycznie druty to Ni, Ti, SS-316, oraz tryb TCR posiadający trzy pamięci M-1-2-3 z pomocą których zapiszemy trzy rodzaje posiadanych innych drutów niż zaprogramowane fabrycznie.
Elektronika podaje dokładnie moc, a odchyłki pomiędzy mocą ustawioną a podawaną nie przekraczają 10%

Jak zachowuje się elektronika?
Maksymalny prąd jaki podaje elektronika to 9 Volt, a sama płytka ma ograniczenie do 25 Amper, a to wiąże się z innymi ograniczeniami głównie z powodów bezpieczeństwa, ale o tym w dalszej części :)
Kolejną ciekawostką jest to że mod nie kłamie i podczas ustawień, moc podskoczy tylko do wartości takiej, jaką jest nam w stanie podać przy napięciu 9 Volt, czyli jeśli mamy zamontowany atomizer w trybie Power, to mod automatycznie wyliczy i wskaże na wyświetlaczu tylko maksymalną moc jaką może podać w/g prawa Oma dla danej konfiguracji, również podawany prąd nie przekroczy wartości 25 Amper.

Update do 200 Watt, czy warto?
Firma Joyetech przyzwyczaiła nas wcześniej do wsparcia i możliwości upgrade firmware jeśli jest taka konieczność, lub poszerzenie o nowe możliwości, nie inaczej jest i tym razem, co prawda aktualizacja nic nie wnosi jeśli chodzi o nowe możliwości, ale podnosi nam moc do 200 Watt.
Co prawda dostaniemy te 200 Watt, ale jak wspomniałem wcześniej, płytka obsługuje tylko prąd do 25 Amper, a to oznacza że by osiągnąć 200 Watt mamy bardzo wąskie okno do konfiguracji, czyli trzeba w biegu wskoczyć do pociągu :) w tym przypadku opór musi się zmieścić w przedziale od 0,32 do 0,4 Oma, jeśli opuścimy opór to elektronika nie pozwoli na przekroczenie 25 Amper, jeśli podniesiemy opór to elektronika nie poda napięcia wyższego niż 9 Volt :)
Myślę że nie przypadkiem Joyetech wprowadził takie ograniczenia, bo box nie posiada systemu kanałów chłodzących, czyli np. powietrze nie wpada dołem i uchodzi górą po uprzednim schłodzeniu elektroniki, a jedynie na dole posiada małe otwory odpowietrzające.
Próby które wykonał mój nieoceniony i znany vloger Dirk Oberhaus (Obi) pokazują że mod przy dużych mocach dość wyraźnie się rozgrzewa i wytrzyma tylko jeden 10 sekundowy cykl, a w połowie drugiego cyklu wyświetli się komunikat „too hot” jednak to wystarczy by kilka razy sztachnąć się 200 watową chmurką jeśli ktoś lubi, a jeśli jesteśmy na zewnątrz to mamy możliwość ogrzania rączek :)

Cena :)
Joyetech znana wcześniej z wysokich cen marka ostatnio pozytywnie nas zaskakuje, europejska cena poniżej 50 Euro, a w polskim znanym i popularnym sklepie cena wahała się od 140 do 159 zł. W kilku słowach, na dzień dzisiejszy, nic nie przebije Cuboida ceną do tego co oferuje.
Awatar użytkownika
Tommy Black
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11816
Rejestracja: 05 cze 2015, 09:23
Punkty reputacji: 7723
Lokalizacja: Szeroko pojęta Galicja
Podziękował: 3770 razy
Otrzymał podzięk.: 11437 razy
Płeć: nieokreślona

Re: CUBOID 150W - Joyetech

Postautor: Tommy Black » 21 sty 2016, 08:51

W kilku słowach, na dzień dzisiejszy...i nie tylko...jak ja bym chciał czytać tu więcej takich recenzji! *czajniczek*
Miałem już nie kupować żadnych zasilań...eeehhh :twisted: ale przyjdzie taki AdamDz i co zrobić?! ;)
Awatar użytkownika
Tommy Black
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11816
Rejestracja: 05 cze 2015, 09:23
Punkty reputacji: 7723
Lokalizacja: Szeroko pojęta Galicja
Podziękował: 3770 razy
Otrzymał podzięk.: 11437 razy
Płeć: nieokreślona

Re: CUBOID 150W - Joyetech

Postautor: Tommy Black » 10 lut 2016, 11:00

Przeczytałem wszystko co było tu już napisane wcześniej.A skoro ja przeczytalem,to i Wy możecie.A potem do sklepów i kupić.Kupić i nie płakać,
chyba że z radości.Dawno żadne zasilanie nie sprawiło mi tyle radości.Dodatkowo wyrabia mi niektóre mięśnie twarzy i rąk. ;)
Obsługa jest tak prosta,ustawienia tak czytelne,że poza ciężarem,naprawdę nie ma się do czego przyczepić,albo przyzwyczajać.
I ciekawostka,można nawet podejrzeć napięcie każdego ogniwa osobno.
No dla tych którzy mieli,mają Evici to nic nowego,jesli chodzi o elektronikę,( to akurat dobrze) poza tymi 200 W które można uzyskać w 30 sekund.

Obrazek

http://www.joyetech.com/wp-content/uplo ... _V3.10.zip
Awatar użytkownika
toska
Waperka
Waperka
Posty: 477
Rejestracja: 11 lis 2015, 20:38
Punkty reputacji: 85
Lokalizacja: Ziębice
Podziękował: 222 razy
Otrzymał podzięk.: 434 razy
Płeć: Kobieta

Re: CUBOID 150W - Joyetech

Postautor: toska » 10 lut 2016, 14:30

Posiadamy to cudo z Izą już 2 tygodnie , choć w sumie w domach naszych nie gości , ale jesteśmy posiadaczkami , taka zagadka :mrgreen:
AdamDz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 259
Rejestracja: 27 lip 2015, 15:56
Punkty reputacji: 2
Lokalizacja: na świecie
Podziękował: 117 razy
Otrzymał podzięk.: 403 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: CUBOID 150W - Joyetech

Postautor: AdamDz » 10 lut 2016, 14:39

toska pisze:Posiadamy to cudo z Izą już 2 tygodnie , choć w sumie w domach naszych nie gości , ale jesteśmy posiadaczkami , taka zagadka :mrgreen:

Co do zagadki to nie chce zgadywać gdzie sobie je poupychałyście skoro nie macie w domu :lol: A może jesteście bezdomne przez mężów za rozrzutność? :lol:
Awatar użytkownika
toska
Waperka
Waperka
Posty: 477
Rejestracja: 11 lis 2015, 20:38
Punkty reputacji: 85
Lokalizacja: Ziębice
Podziękował: 222 razy
Otrzymał podzięk.: 434 razy
Płeć: Kobieta

Re: CUBOID 150W - Joyetech

Postautor: toska » 10 lut 2016, 14:50

AdamDz pisze:
toska pisze:Posiadamy to cudo z Izą już 2 tygodnie , choć w sumie w domach naszych nie gości , ale jesteśmy posiadaczkami , taka zagadka :mrgreen:

Co do zagadki to nie chce zgadywać gdzie sobie je poupychałyście skoro nie macie w domu :lol: A może jesteście bezdomne przez mężów za rozrzutność? :lol:


Nie wsadziłyśmy ich nigdzie , bo fizycznie ich niema , choć jesteśmy ich właścicielkami :shock:
No ale jak by były to byśmy se wsadziły , najprawdopodobniej w ........ dłonie :mrgreen:
AdamDz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 259
Rejestracja: 27 lip 2015, 15:56
Punkty reputacji: 2
Lokalizacja: na świecie
Podziękował: 117 razy
Otrzymał podzięk.: 403 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: CUBOID 150W - Joyetech

Postautor: AdamDz » 11 lut 2016, 10:27

Czyżby kupione były W Chinach? i czekacie aż skończy się Chiński holiday :)
Awatar użytkownika
toska
Waperka
Waperka
Posty: 477
Rejestracja: 11 lis 2015, 20:38
Punkty reputacji: 85
Lokalizacja: Ziębice
Podziękował: 222 razy
Otrzymał podzięk.: 434 razy
Płeć: Kobieta

Re: CUBOID 150W - Joyetech

Postautor: toska » 11 lut 2016, 13:49

AdamDz pisze:Czyżby kupione były W Chinach? i czekacie aż skończy się Chiński holiday :)


Kupione w Polsce , ale chyba z Chin były by szybciej , tylko ze mogły by byc w takim stanie jak nasze :(
Przeniesione z Zasilania elektroniczne do Zasilania elektroniczne on 14 maja 2016, 17:58 przez tinOFbeer


Wróć do „Zasilania elektroniczne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość