Chciałem Wam przedstawić aktualne (prawie) warunki w Tatrach. W tym roku wyjątkowo długo utrzymuje się śnieg, także na przełomie maja i czerwca można zaznać tam wszystkich pór roku. Będę miał również zagadkę w odpowiednim miejscu związaną z jednym ze zdjęć. Zapraszam górołazów.
Skoro temat już istnieje, to może ja dołożę coś od siebie. Lubię te cholerne kamienie i nic na to nie poradzę. Przy okazji ciekaw jestem, czy nasi fani skoków rozpoznają, co to za skocznia. W lecie można zjechać tam tam na tyrolce, wrażenia niezapomniane. . Udało mi się spotkać również piękne zwierzę - Koziorożca alpejskiego, odpowiednik naszej Kozicy tatrzańskiej. I wybaczcie rozmiar, ale dla mnie pomniejszanie takich zdjęć, to nieporozumienie.
Tenmen Widzę, że uskuteczniasz wczasy najbliższe mojemu sercu. @eSCe Fajny kawałek świata obleciałeś. Jak już wczasujemy to mi pozostaje przedstawić opcję dla bardzo oszczędnych, czyli opuszczone boisko do siatkówki ulicę obok. Gdyby postawić tam gumowy basen to właściwie między Malediwami a Pniewami nie byłoby zbytniej różnicy.
Baron Piotr von der Kraśnik; "wampir z Pniew" [1848 - b.d] - seryjny krwiopijca z pruskiego miasta Pinne (ob. Pniewy), który wedle lokalnych wierzeń podpisał pakt z diabłem oferując mu wiadro aromatów w zamian za nieśmiertelność.