Warto zerknąć też na kanał "Polityka zagraniczna" żeby być na bieżąco z obecnymi wydarzeniami.
https://youtu.be/RZmGr5YEiJU
Edit:
https://youtu.be/FRQLepQ4ry4
Rosja zaatakowała Ukrainę
- Tomba
- Patron
- Punkty reputacji: 9560
- Podziękował: 664 razy
- Otrzymał podzięk.: 1001 razy
Tommy Black pisze:Posłuchajmy ukraińskiego historyka.
Ukraina - za wolność naszą i waszą
Zacytuję, bo warto człowieka posłuchać. Od lat oglądam jego kanał na YouTubie. To jest polski historyk Jakub Czerwiński, absolwent Uniwersytetu Jana Kochanowskiego w Kielcach, znany w necie jako Irytujący Historyk. Facet wie co mówi i robi, i warto włączyć się w pomoc, którą organizuje.

................. Od 21.05.2009 zero analogów......................................

-
- Użytkownik
- Punkty reputacji: 97
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podzięk.: 16 razy
Braknie, nie braknie. W Małopolsce ceny paliw wzrosły w ciągu dnia o 60 groszy na litrze. Ludzie tankują paliwo póki "tanie".
Mobilnie
Mobilnie
- Pelikan2
- Użytkownik
- Punkty reputacji: 235
- Podziękował: 38 razy
- Otrzymał podzięk.: 63 razy
obione pisze:Ludzie to dzbany, wierzą we wszystko, co przeczytają, na shitbooku a rosyjskie trolle właśnie taką panikę wywołali, że Polaczek popierdo...lil na stację, bo benzyny zabraknie.
E tam, u mnie normalnie, cyk pyk i w drogę.
- obione
- Użytkownik
- Punkty reputacji: 24
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podzięk.: 9 razy
Ludzie to dzbany, wierzą we wszystko, co przeczytają, na shitbooku a rosyjskie trolle właśnie taką panikę wywołali, że Polaczek popierdo...lil na stację, bo benzyny zabraknie.

- Krytyk
- Użytkownik
- Punkty reputacji: 3444
- Otrzymał podzięk.: 102 razy
Godzinę temu wracałem samochodem do domu i chciałem po drodze zatankować. Jakież było moje zdziwienie, kiedy moim oczom ukazały się dantejskie sceny na obydwu mijanych po drodze stacjach benzynowych. Samochodów jak na giełdzie motoryzacyjnej 15 lat temu.
Najpierw COVID i natarcie na półki z papierem toaletowym, a teraz to. Świat zwariował. 
W każdym razie mam jeszcze 1/4 baku i mogę poczekać.

W każdym razie mam jeszcze 1/4 baku i mogę poczekać.

Poruszam się w oparach dymu.
- Tommy Black
- Użytkownik
- Punkty reputacji: 29427
- Podziękował: 1064 razy
- Otrzymał podzięk.: 3706 razy
Posłuchajmy ukraińskiego historyka.
Edit:
O godz. 16:00 czasu polskiego Wołodymyr Zełeński informował, że rosyjskie siły próbują przejąć tereny w Czarnobylu. "Nasi żołnierze robią wszystko, by tragedia z 1986 roku nie powtórzyła się" - zapewniał. O tym, że rosyjskie wojska wkroczyły do strefy czarnobylskiej z terytorium Białorusi poinformował też doradca szefa MSW Ukrainy Anton Heraszczenko. "Gwardia Narodowa strzegąca składowiska niebezpiecznych odpadów promieniotwórczych stawia zaciekły opór. Jeśli składowisko odpadów nuklearnych zostanie zniszczone w wyniku ostrzału artylerii, to pył radioaktywny może pokryć tereny Ukrainy, Białorusi i krajów Unii Europejskiej" - napisał. "Ciężkie walki między nimi a ukraińskimi żołnierzami strzegącymi składowania odpadów radioaktywnych. To absolutne szaleństwo" - relacjonowała dziennikarka Hanna Liubakova.
Elektrownia w Czarnobylu zdobyta
Dwie godziny później pojawiły się doniesienia o tym, że teren elektrowni w Czarnobylu został zajęty przez siły rosyjskie, a jej personel jest przetrzymywany jako zakładnicy. Tę informację potwierdził doradca szefa kancelarii ukraińskiego prezydenta Mychajło Podolak w komentarzu dla portalu Ukraińska Prawda.
"Zagraża to bezpieczeństwu nie tylko Ukrainy, ale także Europy" - napisała w mediach społecznościowych doradczyni dowódcy Wojsk Lądowych Sił Zbrojnych Ukrainy Alena Szewcowa.
Edit:
O godz. 16:00 czasu polskiego Wołodymyr Zełeński informował, że rosyjskie siły próbują przejąć tereny w Czarnobylu. "Nasi żołnierze robią wszystko, by tragedia z 1986 roku nie powtórzyła się" - zapewniał. O tym, że rosyjskie wojska wkroczyły do strefy czarnobylskiej z terytorium Białorusi poinformował też doradca szefa MSW Ukrainy Anton Heraszczenko. "Gwardia Narodowa strzegąca składowiska niebezpiecznych odpadów promieniotwórczych stawia zaciekły opór. Jeśli składowisko odpadów nuklearnych zostanie zniszczone w wyniku ostrzału artylerii, to pył radioaktywny może pokryć tereny Ukrainy, Białorusi i krajów Unii Europejskiej" - napisał. "Ciężkie walki między nimi a ukraińskimi żołnierzami strzegącymi składowania odpadów radioaktywnych. To absolutne szaleństwo" - relacjonowała dziennikarka Hanna Liubakova.
Elektrownia w Czarnobylu zdobyta
Dwie godziny później pojawiły się doniesienia o tym, że teren elektrowni w Czarnobylu został zajęty przez siły rosyjskie, a jej personel jest przetrzymywany jako zakładnicy. Tę informację potwierdził doradca szefa kancelarii ukraińskiego prezydenta Mychajło Podolak w komentarzu dla portalu Ukraińska Prawda.
"Zagraża to bezpieczeństwu nie tylko Ukrainy, ale także Europy" - napisała w mediach społecznościowych doradczyni dowódcy Wojsk Lądowych Sił Zbrojnych Ukrainy Alena Szewcowa.
- KuneGunda97
- Użytkownik
- Punkty reputacji: 0
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podzięk.: 3 razy
Zaczniemy czy nie, to bez znaczenia, bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że P. się zatrzyma po zajęciu Ukrainy.
Ciekawe czy latają tak samo jak jeżdżą...
MD
Ciekawe czy latają tak samo jak jeżdżą...
MD