vitz pisze: [...] Skoro jesteśmy przy temacie, to mam wątek - żyletki. Wiem, że temat rzeka, trzeba sobie dobrać do zarostu i takie tam. Mimo wszystko: które polecasz do zamkniętej głowicy? Masz swojego zdecydowanego faworyta?:)
Dziękuje za uznanie.
Zależy co Ci tam na buźce rośnie i co tam masz za maszynkę do tego. Jednak z uniwersalnych i sprawdzających się zazwyczaj każdemu, przy czym łatwo dostępnych, polecę:
Astra Platinium (zielone) - raczej agresywne, sprawdzą się na twardy zarost i w łagodnej maszynce.
Gillette Platinium (niebieskie) - uniwesalne, powinny optymalnie golić w każdym sprzęcie.
Euromax Platinium (czarne) - łagodne. Do agresywnych maszynek i lekkiego zarostu.
Co ważne, optymalnie tymi żyletkami max 5 goleń i kosz. Można więcej, jednak dosłownie grosze kosztują i nie warto się męczyć.
Chłopaki, żyletek jest mnogości, Internety są ich pełne, tak jak maszynek na żyletki i brzytew.
Warto zainteresować się tematem, jak używacie jednorazówek i
kleju żelu do golenia lub pianki chemicznej z puchy. Już przejście na pędzel i krem lub mydło do golenia, dobrze Wam zrobi, nawet z 'piczodrapką' w dłoni

. No i technika golenia... Ale to sobie doczytacie jak będziecie chcieli, albo coś podpowiem z chęcią jak będziecie tu drążyć.
Sklepy i ich strony z artykułami o tradycyjnym goleniu są OK. Jednak sugeruję też fora internetowe. Tak jak ja tu znalazłem o wiele więcej o chmurzeniu, tak na forach znajdziecie więcej o goleniu. Przy odrobinie szczęścia, traficie może nawet na moje obszerne artykuły z tym związane.
K45