Postautor: slaviop » 05 cze 2023, 18:47:51
Wizyta u onkologa zaliczona. I co teraz , jakie działanie podjął lekarz...???
W piątek odebrałem wyniki TK z których wynikało ze guzy się powiększyły pomimo chemioterapii a lewa nerka przestała funkcjonować. Na dodatek jak pisałem wczesniej zrobił się mały przerzut na żyłę. Ale do rzeczy. Byłem zaskoczony wynikiem i lekko zniesmaczony. Szybka decyzja - usuwam chory , martwy juz organ , ale hola najpierw konsultacja z lekarzem w poradni.
Mojego lekarza prowadzącego nie było. I k...a bardzo dobrze. Był inny. Ok wchodzę , daję papiery z wynikami TK i wcześniejsze do porównania. Lekarz się zdziwił. Z pytaniem do mnie dlaczego dotychczas lekarz który mnie prowadził nie podjął decyzji w sprawie usunięcie guza łącznie z chora nerką...???.
Wspólnie z lekarzem podjęliśmy decyzję o wstrzymaniu kuracji Sunitribem. I Tak to guano dało. Poprosiłem o skierowanie do urologa. Wypisano mi je bez problemu. Następnie odbyłem rozmowę w szpitalu Mazowia na u. Warszawskiej. W piątek konsultacja z lekarzem i mam nadzieję ze szybko dojdzie o extrakcji martwego juz organu. A tak na marginesie to wszyscy chwałą kliniki na Śląsku a tymczasem byłem tam kilka razy i sami nie podjęli decyzji o operacji. Zrobili tylko biopsję TK i wydali badania histopatologiczne. Nie narzekajmy na nasze miasto i na naszych lekarzy. Tu tez są fachowcy. Jeszcze raz dziękuję panu doktorowi za konkretną postawę w stosunku do mnie...
Wysłane z mojego Lenovo TB-J706L przy użyciu Tapatalka
Co cię nie zabije - to zginie z twojej ręki...