MTL - od czego zacząć?
- vitz
- Donator
- Punkty reputacji: 411
- Podziękował: 57 razy
- Otrzymał podzięk.: 45 razy
Proponuję zacząć od kupna moda z wymiennym ogniwem, bo to przydatna sprawa. Do tego parownik MTL na gotowe i dostępne grzałki, może to być któryś Nautilus - wystarczająco dobry, jak również niezawodny sprzęt na początek przygody.
- Krasnal45
- Moderator
- Punkty reputacji: 7730
- Podziękował: 586 razy
- Otrzymał podzięk.: 742 razy
Może jedno i drugie na początek, sama będziesz mogła ocenić, a sprzętu waperskiego nigdy za wiele. Spocząć na laurach przy jednym e-papierosie to niezbyt dobry pomysł. A co jak nawali? Do kiosku po papierosy skoczysz?

Od 22.02.2013 bez analoga.
You don't smoke? Do not vape!
- pablovsky
- Użytkownik
- Punkty reputacji: 79
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podzięk.: 30 razy
bakerinho pisze:...może to będzie niepopularna na forum opinia, ale ja ze swojej strony polecałbym zacząć od jakiegoś małego poda - najpopularniejsze to chyba OXVA Xlim i Ursa Nano...
Wręcz przeciwnie! To opinia odpowiadająca szczerej prawdzie. Jako ortodoksyjny MTL-owiec, wręcz uważam, że to jedyne słuszne rozwiązanie. Przykłady PODów, według mnie, to również trafna propozycja.
-
- Waperka
- Punkty reputacji: 32
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podzięk.: 6 razy
Pociąga mnie idea kupienia na początek czegoś prostego w użyciu, tylko nie chciałabym się też od razu zniechęcić.
Palę analogi od dawna, w dużej ilości. Jestem zmuszona szybko to zmienić, jednocześnie nie tracąc przyjemności z ... no wiem - już nie palenia, a wapowania. POD czy MOD?
Palę analogi od dawna, w dużej ilości. Jestem zmuszona szybko to zmienić, jednocześnie nie tracąc przyjemności z ... no wiem - już nie palenia, a wapowania. POD czy MOD?
- bakerinho
- Użytkownik
- Punkty reputacji: 12
- Podziękował: 3 razy
Podpalaczka pisze:Mózg mi paruje, a dowiedziałam się tyle, że powinnam raczej pójść w MTL (cokolwiek to jest).
Czy ktoś może mi podpowiedzieć od czego zacząć?
MTL to jeden ze stylów chmurzenia - Mouth To Lung - czyli najpierw zaciągamy chmurę do ust, a dopiero potem do płuc - podobnie jak przy paleniu analogów.
Można chmurzyć jeszcze DTL - Directly To Lungs - czyli bezpośrednio zaciągać do płuc, jednak wrażenia zdecydowanie różnią się od palenia.
Jeśli chodzi o początki - może to będzie niepopularna na forum opinia, ale ja ze swojej strony polecałbym zacząć od jakiegoś małego poda - najpopularniejsze to chyba OXVA Xlim i Ursa Nano.
Bardzo proste w obsłudze, niewielkie i niedrogie urządzenia, praktycznie nie da się tu czegoś zrobić źle.
Jak już się oswoisz ze zmianą nawyków, to pewnie zachce Ci się kombinować i szukać czegoś więcej, tu w Salonie jest duuużo wiedzy, tylko czekającej żeby z niej skorzystać.
.png)
- edarek
- Moderator
- Punkty reputacji: 3480
- Podziękował: 471 razy
- Otrzymał podzięk.: 322 razy
Nie ma zakazu umieszczania emotek, jednakże emotka nie jest znakiem kończącym zdanie. To tak do języka polskiego.
I wracamy do tematu. 

You don't smoke? Do not vape!

Tak w przybliżeniu
Tak w przybliżeniu
-
- Waperka
...ciach...
Jak dobrze zrozumiałam - zakaz wrzucania emotek?
Chciałam tylko dodać do zdania o języku polskim, że to z przymrużeniem oka, w sensie, że to co piszecie na forum, to trochę na razie dla mnie czarna magia...
Będę używać kropek...
-
- Waperka
Mózg mi paruje, a dowiedziałam się tyle, że powinnam raczej pójść w MTL (cokolwiek to jest).
Mile widziany język polski.
Miłego weekendu Wszystkim!
Zdecydowanie lubimy tu język polski @
Podpalaczka. I lubimy również małe czarne kropki, zamiast dużych żółtych.
eD
Mile widziany język polski.
Miłego weekendu Wszystkim!
Zdecydowanie lubimy tu język polski @

eD