"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"
-
- Użytkownik
- Posty: 97
- Rejestracja: wt paź 31, 2017 6:43 am
- Lokalizacja: opolskie
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podzięk.: 105 razy
- Płeć:
"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"
W sumie nie mój przepis, bo to klon, ale u mnie się sprawdza:
Vanilla Custard od capelli 10% + 5% apricot od capelli.
Jest jajeczny budyń, jest posmak owoca jest dobrze:)
Vanilla Custard od capelli 10% + 5% apricot od capelli.
Jest jajeczny budyń, jest posmak owoca jest dobrze:)
-
- Użytkownik
- Posty: 1043
- Rejestracja: pn maja 15, 2017 10:38 am
- Lokalizacja: opolskie
- Podziękował: 1246 razy
- Otrzymał podzięk.: 470 razy
- Płeć:
"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"
basika pisze:. No niestety, każdy ma swój gust i sam musi znaleźć, skomponować coś pod siebie.
I dlatego trzymam się mięt bo nich najbardziej jestem pewny
-
- Waperka
- Posty: 3854
- Rejestracja: śr cze 24, 2015 12:18 pm
- Lokalizacja:
- Podziękował: 5174 razy
- Otrzymał podzięk.: 6264 razy
- Płeć:
"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"
sikor pisze:@basika ja się kiedyś zawzialem jak jeszcze baza była tania jak woda i nakupilem próbek aromatów MA bo sobie mówię coś napewno musi zasmakować. I namieszałem się tych złożonych kompozycji, naopisywalem buteleczek i dupa... sernik solo mogę, ale nie za długo pochmurzyc
Sikor Znam ten ból, nawet nie wiesz ile liquidów wylałam
Na początek rób małe próbki, do czasu aż znajdziesz coś co Ci posmakuje. No niestety, każdy ma swój gust i sam musi znaleźć, skomponować coś pod siebie.
-
- Użytkownik
- Posty: 1043
- Rejestracja: pn maja 15, 2017 10:38 am
- Lokalizacja: opolskie
- Podziękował: 1246 razy
- Otrzymał podzięk.: 470 razy
- Płeć:
"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"
@ basika ja się kiedyś zawzialem jak jeszcze baza była tania jak woda i nakupilem próbek aromatów MA bo sobie mówię coś napewno musi zasmakować. I namieszałem się tych złożonych kompozycji, naopisywalem buteleczek i dupa... sernik solo mogę, ale nie za długo pochmurzyc
-
- Waperka
- Posty: 3854
- Rejestracja: śr cze 24, 2015 12:18 pm
- Lokalizacja:
- Podziękował: 5174 razy
- Otrzymał podzięk.: 6264 razy
- Płeć:
"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"
sikor pisze:Hmmm... ciekawe jak smakują te dosyć złożone kompozycje miętowe.... Bo mi praktycznie nic oprócz mięty nie podchodzi
Dobrze będzie sikor, wszystko już dawno przetestowałam.Zauważ że na ogół dodaję Creamy Vanilla, a ona powoduje że mięta robi się taka jedwabista i delikatna w odbiorze, a owoce jakie dasz, tylko wzbogacą smak.
-
- Użytkownik
- Posty: 1043
- Rejestracja: pn maja 15, 2017 10:38 am
- Lokalizacja: opolskie
- Podziękował: 1246 razy
- Otrzymał podzięk.: 470 razy
- Płeć:
"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"
Hmmm... ciekawe jak smakują te dosyć złożone kompozycje miętowe.... Bo mi praktycznie nic oprócz mięty nie podchodzi
-
- Waperka
- Posty: 3854
- Rejestracja: śr cze 24, 2015 12:18 pm
- Lokalizacja:
- Podziękował: 5174 razy
- Otrzymał podzięk.: 6264 razy
- Płeć:
"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"
Dzisiaj wrzucę tu kilka moich przepisów, bo ostatnio przypomniano mi, że kiedyś się zobowiązałam, a ja mam już początki demencji i ....no właśnie... nie pamiętam co ..
Żeby nie przedłużać, stokrotnie przepraszam i już się poprawiam.
PS
Jeśli zapamiętam, to już nigdy nic nie obiecam...
Na początek kilka miętowych. Kto mnie zna, wie że to moje ulubione liquidy. Kiedyś stosowałam bogate miesznaki, dziś robię głównie dwuskładnikowe, więc tych nawet nie będę przytaczać, bo praktycznie co tu wyjaśniać ( mięta pół na pół z jakimś owocowym smakiem) I jeszcze dodam, że najbardziej lubię miętę z Inawery (Mix mietowy i Mięta), dlatego w przepisach pominę już tę informację. Moje liquidy nie mają nazw, więc oznaczę je tylko numerami. W przepisach na miętowe liquidy, tam gdzie jest Creamy Vanilla, można go stosować zamiennie, lub pół na pół z anyżem, który ja uwielbiam, ale wiem, że należę do wyjątków.
Miętowe - baza 70/30 (pg/vg)
I
Mięta - 5%
Apple Red (Flavor West- FW) -1%
Limonka(MairArt-MA)-1%
Raspberry (FW)zamiennie z truskawką - 4%
Creamy Vanilla (molin berry-mb) – 5%
II
Mięta - 5%
Gruszka (mb)- 3%
Chill Pink Lemonade ( mb) – 4%
Mango (mb)- 2%
Cream Vanilla (mb)- 2%
III
Mięta – 5%
Boom (mb)- 2%
Czarna porzeczka (I)- 1%
Red Fruit Mint ( Inawera- I)- 2%
Honey (TPA) – 5%
Ciasteczkowe- baza 60/40 (pg/vg)
I
Custard Picante (I) – 5%
Bounty (mb)- 1%
Orzech arachidowy (I)- 2%
Honey (TPA)- 4%
Malibu (mb)zamiennie z Milkshake (mb) - 4%
II
Toasted Almond (FW)-1%
Carmel Candy (TPA)- 4%
Graham Cracker (FW)- 5%
Custard (mb) – 4%
Butterscotch (FW)- 2%
III
Shortbread (I)- 5 %
Toasted Almond (FW) – 2%
Captain Rum (mb) zamiennie z Whiski (mb) – 4%
Wiśnia Cherry ( I)- 1%
Cream Vanilla (mb)- 4%
Żeby nie przedłużać, stokrotnie przepraszam i już się poprawiam.
PS
Jeśli zapamiętam, to już nigdy nic nie obiecam...
Na początek kilka miętowych. Kto mnie zna, wie że to moje ulubione liquidy. Kiedyś stosowałam bogate miesznaki, dziś robię głównie dwuskładnikowe, więc tych nawet nie będę przytaczać, bo praktycznie co tu wyjaśniać ( mięta pół na pół z jakimś owocowym smakiem) I jeszcze dodam, że najbardziej lubię miętę z Inawery (Mix mietowy i Mięta), dlatego w przepisach pominę już tę informację. Moje liquidy nie mają nazw, więc oznaczę je tylko numerami. W przepisach na miętowe liquidy, tam gdzie jest Creamy Vanilla, można go stosować zamiennie, lub pół na pół z anyżem, który ja uwielbiam, ale wiem, że należę do wyjątków.
Miętowe - baza 70/30 (pg/vg)
I
Mięta - 5%
Apple Red (Flavor West- FW) -1%
Limonka(MairArt-MA)-1%
Raspberry (FW)zamiennie z truskawką - 4%
Creamy Vanilla (molin berry-mb) – 5%
II
Mięta - 5%
Gruszka (mb)- 3%
Chill Pink Lemonade ( mb) – 4%
Mango (mb)- 2%
Cream Vanilla (mb)- 2%
III
Mięta – 5%
Boom (mb)- 2%
Czarna porzeczka (I)- 1%
Red Fruit Mint ( Inawera- I)- 2%
Honey (TPA) – 5%
Ciasteczkowe- baza 60/40 (pg/vg)
I
Custard Picante (I) – 5%
Bounty (mb)- 1%
Orzech arachidowy (I)- 2%
Honey (TPA)- 4%
Malibu (mb)zamiennie z Milkshake (mb) - 4%
II
Toasted Almond (FW)-1%
Carmel Candy (TPA)- 4%
Graham Cracker (FW)- 5%
Custard (mb) – 4%
Butterscotch (FW)- 2%
III
Shortbread (I)- 5 %
Toasted Almond (FW) – 2%
Captain Rum (mb) zamiennie z Whiski (mb) – 4%
Wiśnia Cherry ( I)- 1%
Cream Vanilla (mb)- 4%
-
- Waperka
- Posty: 265
- Rejestracja: śr lip 12, 2017 8:47 pm
- Lokalizacja: Michrów (grójecki)
- Podziękował: 87 razy
- Otrzymał podzięk.: 169 razy
- Płeć:
"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"
Mieszanka Mojito Havana z Huckelberry od Tpa stało się wapowalne dopiero po dolaniu sporej ilości mięty Ani solo ani w duecie żadne z tych dwóch do wapowania się nie nadaje.
-
- Użytkownik
- Posty: 22432
- Rejestracja: pt cze 05, 2015 7:23 am
- Lokalizacja: Szeroko pojęta Galicja
- Podziękował: 10893 razy
- Otrzymał podzięk.: 28761 razy
- Płeć:
"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"
Tommy Black pisze:Ponieważ zostalo mi trochę tego Liqua Premium Vape Pineapple Too Sugar to dodam dziś kilka kropel do 100 ml bazy i przegryzę to a potem zdam relację...
Tak tez zrobilem. Ponieważ ananasa zostało 5 ml, wlałem go do również 6 mg czystej bazy w ilości 95 ml. Dziś już wyczuwam ale bardzo daleki smak ananasa
natomiast całą gamę zabija wszechobecny smak cukru.Gdyby nie ten mdlący i męczący cukier, ananas na pewno smakowałby jak ananas a nie jak jego dalekie wspomnienie.
Są ludzie którzy lubią takie słodkości i nawet bez problemu kogoś takiego znalazłem. Może to i dobry liquid, ale nie dla mnie. :-P
-
- Waperka
- Posty: 1556
- Rejestracja: wt cze 30, 2015 2:32 pm
- Lokalizacja: Italia
- Podziękował: 2584 razy
- Otrzymał podzięk.: 2382 razy
- Płeć:
"Warzelnia, gorzelnia, bimbrownia - czyli nasze przepisy na liquidy"
@ lijden tylko Heisenberg jest z mentolem. Uwaga na dozowanie, no i straszliwie, podobnie jak red asteir impregnuje wszystko że ho ho.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości