Dillon's
-
- Użytkownik
- Posty: 1043
- Rejestracja: pn maja 15, 2017 10:38 am
- Lokalizacja: opolskie
- Podziękował: 1246 razy
- Otrzymał podzięk.: 470 razy
- Płeć:
Dillon's
Master_PiT pisze:@sikor no przecież kilka mięt tu jest ;D
Nom Mix mietowy.
Tylko kuzyn coś innego oprócz mięty chce mi posłać
A coolminty jakoś mi nie podchodzą... kiedyś sobie musiałem je obrzydzić
-
- Użytkownik
- Posty: 97
- Rejestracja: wt paź 31, 2017 6:43 am
- Lokalizacja: opolskie
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podzięk.: 105 razy
- Płeć:
Dillon's
Nie ma forum na razie nic. A że nie ma nic gorszego niż forum bez contentu skręcę na szybko parę słow. Niestety liquidy to dla mnie nie piwo, nie ma apek pokroju ratebeera czy choćby u untappd, więc nie robię jakiś sensownych notatek, więc pozostaje wpisywanie na bieżąco.
Lodołamacz - dawkowanie 15% vg/pg mieszanki 70/30.
Według producenta to niby mają być lody truskawkowo waniliowo śmietankowe. Niby się zgadza, ale kolejność imo trzeba zmienić. Dominuje okrągła wanilia. Truskawka w tle, czym dłuższe wapowanie, tym bardziej w granicach autosugestii. Przy dłuższym wapowaniu właściwie zostaje sama wanilia. Całość słodka. Niezłe jako przerywnik, ale na dłużej może wiać nudą. Raczej słaby all day dla mnie. Choć dziś z beer geek breakfast od mikkellera świetnie się komponował. Ogólnie wapowalne, ale czym dłużej to może być nudniejsze.
Właśnie tu wrzucę mały wtręt. W lokalnym vape shopie jeden z właścicieli kojarząc mnie jako beer geeka zapytał jaki liquid do piwa. No niestety nie mogłem odpowiedzieć jednoznacznie. Skoro pierwszy lepszy bloger piwny będzie snuł opowieści o 100 stylach piwa, to pytanie powinno brzmieć jaki liquid do jakiego piwa : . Ale pytanie było ciekawe. Beer geecy już dawno kombinują z food parringiem dobierając potrawy do danego stylu piwa. Byłby fajny bajer gdyby zrobić coś takiego z piwem. No to może spróbuję, jak większość userów będzie to wkurzało dadzą pewnie znać, a może paru piwnych świrów się tu znajdzie? Paru waperów kojarzę z fejsowych grup piwnych, więc kto wie. By nie było lubię parować głównie na zasadzie kontrastu, by wyostrzyć smaki zestawianych rzeczy.
Więc do dzieła.
Ten aromat jak może sprawdzić się fajnie w przypadku sparowania z wytrawnymi ciemnymi piwami, choć może tymi nie specjalnie skomplikowanymi. Można otworzyć dry stouta, jakiegoś portera bałtyckiego o czystym profilu, czy klasycznego idącego w wytrawność risa. Unikał bym butelek ba, gdzie beczka oddaje sporo słodyczy, raczej zamiast potęgować wrażenia będzie je przytłumiał, zwłaszcza przy mocno zbalansowanej pracy beczki. Z jasnych górniaków może od biedy sparować z klasycznymi west coastami o sporej goryczce(ale nie z tymi z owocowym profilem). kwasów i lambików z tym smakiem sobie nie wyobrażał. Chyba za prosty i za mocno słodkich to tych rodzajów piwa.
Uff koniec. Wyszło więcej o piwie niż o aromacie. Jak ktoś ma ochotę zareagować to śmiało
Lodołamacz - dawkowanie 15% vg/pg mieszanki 70/30.
Według producenta to niby mają być lody truskawkowo waniliowo śmietankowe. Niby się zgadza, ale kolejność imo trzeba zmienić. Dominuje okrągła wanilia. Truskawka w tle, czym dłuższe wapowanie, tym bardziej w granicach autosugestii. Przy dłuższym wapowaniu właściwie zostaje sama wanilia. Całość słodka. Niezłe jako przerywnik, ale na dłużej może wiać nudą. Raczej słaby all day dla mnie. Choć dziś z beer geek breakfast od mikkellera świetnie się komponował. Ogólnie wapowalne, ale czym dłużej to może być nudniejsze.
Właśnie tu wrzucę mały wtręt. W lokalnym vape shopie jeden z właścicieli kojarząc mnie jako beer geeka zapytał jaki liquid do piwa. No niestety nie mogłem odpowiedzieć jednoznacznie. Skoro pierwszy lepszy bloger piwny będzie snuł opowieści o 100 stylach piwa, to pytanie powinno brzmieć jaki liquid do jakiego piwa : . Ale pytanie było ciekawe. Beer geecy już dawno kombinują z food parringiem dobierając potrawy do danego stylu piwa. Byłby fajny bajer gdyby zrobić coś takiego z piwem. No to może spróbuję, jak większość userów będzie to wkurzało dadzą pewnie znać, a może paru piwnych świrów się tu znajdzie? Paru waperów kojarzę z fejsowych grup piwnych, więc kto wie. By nie było lubię parować głównie na zasadzie kontrastu, by wyostrzyć smaki zestawianych rzeczy.
Więc do dzieła.
Ten aromat jak może sprawdzić się fajnie w przypadku sparowania z wytrawnymi ciemnymi piwami, choć może tymi nie specjalnie skomplikowanymi. Można otworzyć dry stouta, jakiegoś portera bałtyckiego o czystym profilu, czy klasycznego idącego w wytrawność risa. Unikał bym butelek ba, gdzie beczka oddaje sporo słodyczy, raczej zamiast potęgować wrażenia będzie je przytłumiał, zwłaszcza przy mocno zbalansowanej pracy beczki. Z jasnych górniaków może od biedy sparować z klasycznymi west coastami o sporej goryczce(ale nie z tymi z owocowym profilem). kwasów i lambików z tym smakiem sobie nie wyobrażał. Chyba za prosty i za mocno słodkich to tych rodzajów piwa.
Uff koniec. Wyszło więcej o piwie niż o aromacie. Jak ktoś ma ochotę zareagować to śmiało
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości