spidy pisze:No tak myślałem że ta odpowiedź nie będzie prosta a to nie jest tak ze 75% VG i 25% spłaszcza smak ? Uczyli mnie że proporcje vg i pg powinny być na odwrót i wtedy jest ok
U starego mistrza Kubiyakawy uczeń ćwiczył swoje zdolności karate. W końcu po kilku latach ćwiczeń Mistrz rzekł:
- Uczniu mój - jutro twój wielki dzień. Będziesz miał egzamin! Na początku pokażesz co potrafisz na placu przed świątynią.
Na drugi dzień uczeń rano zdawał egzamin na placu przed świątynią. Wykonał symulowaną walkę z przeciwnikiem. Mistrz był zadowolony:...
- Pięknie uczniu. Teraz pójdziemy do miasta do gospody sprawdzić twoje zdolności.
I poszli. Gdy dotarli Mistrz wskazał gospodę i rzekł:
- Pokaż co potrafisz z tymi patałachami wewnątrz.
Uczeń wszedł. Za chwilę słychać było wrzaski, bijatykę. Po kolei kilku klientów gospody z hukiem wyleciało przez drzwi. Nagle przez okno wyleciał uczeń. Mistrz spojrzał na niego i powiedział:
- Nie zdałeś egzaminu - jeszcze nie jesteś gotowy.
Uczeń wrócił do domu. Mama pyta się od progu:
- No i jak poszło?
- Nie dałem rady. Placyk zdałem, ale oblałem na mieście...
Widzisz, spidy...na mieście różnie bywa i różnie mówią. Skorzystaj z rady innego mistrza.
miblah pisze:Czy faktycznie VG w tej proporcji spłaszczy smak, to najlepiej jak przetestujesz jednak sam - tak myślę
No i pamiętaj o tym uczniu który robił liquid i nie mógł trafić na wymarzony smak. 1,2 % aromatu wiśni pustynnej bezpestkowej, ciągle wydawało mu się zbyt dużo.Pomięszał był więc 0,9 % aromatu wiśni pustynnej bezpestkowej i też nie był zadowolony albowiem pustynność liquidu zabijała jego pestkowość.
PS
Po nowym roku odniosę się głębiej do Twoich problemów. Muszę się też i uciec do prawa Pascala, między innymi oczywiście...